Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Advertisements

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
ELEKTROTECHNIKA Ing. Pavel Svoboda a Ing. Tomáš Mlčák Ph. D., Katedra elektrotechniky.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Střední škola stavební Jihlava Spolupráce s firmami autor : PhDr. Pavel Toman Červen 2014.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Výzvy, možnosti a vize spolupráce škol a zaměstnavatelů Workshop KAP.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Jsou venkovské školy horší než městské?
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Dětský domov a Základní škola Liptál
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Obchodní akademie Náchod
Platformy projektu KAP LK
Venkovská tržnice III - mezinárodní projekt spolupráce: MAS Region Pošembeří, Krajina Srdce, Lužnice, Nepomucko, Sokolovsko, Nad Orlicí a MAS.
Kalkulátor emisí skleníkových plynů
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Systém odměňování pracovníků
Členská schůze MAS Nepomuk,
Odborné učiliště Chroustovice
Projekt zaměřený na zdravý životní styl adolescentů
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Seminární práce ČESKO – SLOVENSKÁ MIGRACE PO ROZDĚLENÍ ČESKOSLOVENSKA
Společenská odpovědnost ve školství
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost

KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Seminář k problematice IPPC
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
Lidský kapitál a investice do vzdělání: Teorie a praxe
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSKÉ MECHANIKY
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
Krajský metodický kabinet MATEMATICKÉ GRAMOTNOSTI
Aktuální informace o projektu IKAP
Střední škola obchodně technická s. r. o.
JARNÍ TRHY 2019.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Profesionalizace sociální práce v ČR
Diagnostika dítěte předškolního věku
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Ing. Alena Opletalová, Ph. D. , 9. 6
Transkript prezentace:

Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník, U Jatek, Jeseník

LOGO KABINETU

O ŠKOLE Střední škola gastronomie a farmářství v Jeseníku má dlouholetou tradici. Pokud jde o zemědělské obory sahá až k roku 1869 (více na webových stránkách školy www.skolahermanice.cz), v přípravě kvalifikovaných odborníků v potravinářství A gastronomii sahají do roku 1952. Dobudováním areálu v roce 1990 byly využity všechny podmínky pro kvalitní výuku a SŠ patří k nejmodernějším a nejlépe vybaveným školským zařízením rezortu. Odborný výcvik žáků je zajištěn jak v provozovnách a podnicích na Jesenicku a Šumpersku, tak i přímo v areálu učiliště.

O ŠKOLE

ZAMĚŘENÍ KMK Krajský metodický kabinet zemědělství a chovatelství je zaměřen na zlepšení výuky zemědělských oborů v Olomouckém kraji. I na zlepšení spolupráce škol se zemědělským zaměřením v rámci kraje. Jedním z hlavních cílů je s zatraktivnění zemědělství a života na venkově pro mladou generaci. Mezi další cíle patří zlepšení kvality výuky. Vychovaní kvalifikovaných absolventů, kteří mohou díky tomu najít lepší uplatnění na trhu práce a následné zlepšení života na venkově.

AKTUALITY Dne dvacátého prvního září proběhne na odloučeném pracovišti Horní Heřmanice odborný seminář na aktuální téma. Kde se představí přední odborníci s Mendelovy univerzity v Brně. Tento seminář bude pojednávat o klimatických změnách, které v současné době probíhají, a jejich pozitivních i negativních dopadech na krajinu. Přednášející a témata: RNDr. Jaroslav Rožnovský, CSc.: Změny podnebí v ČR a jejich dopady doc. Dr. Ing. Alena Salašová: Možnosti adaptace sídel a krajiny na klimatickou změnu doc. Dr. Ing. Petr Salaš: Reakce dřevin na stresové faktory ve školce i na stanovišti Na naší škole proběhl dne 23. května Den řemesel. Jedná se o již tradiční akci, které se zúčastnila mimo partnerských škol i většina základních škol Jesenicka. Žáci si zde mohli prohlédnout již hotové řemeslné výrobky, promluvit si se studenty a vyzkoušet si některé dovednosti potřebné pro práci v daném oboru.

CÍLE A ÚKOLY Hlavním cílem je zatraktivnění a přiblížení zemědělství a chovatelství mladé generaci tak, abychom z nich vychovali dobré odborníky, kteří budou přínosem pro rozvoj venkova a zkvalitnění života ve venkovských oblastech. Vzdělávání a výstup absolventů s odpovídajícími odbornými znalosti a zlepšení jejich uplatnění na trhu práce. Seznámení odborných pedagogů s novými trendy v zemědělství a chovatelství. Rozšiřování jejich znalostí a zvyšování jejich odborné způsobilosti.

Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ Ing. Blahoslav Červík, krajský metodik - vedoucí KMK Kontakt: e-mail penkavcivrch@seznam.cz