VŠB – Technická univerzita Ostrava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy infinitezimálního počtu
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:* III/2Sada:* I. Ověření ve výuce: oktávaDatum:
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
VŠB – Technická univerzita Ostrava
INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
VŠB – Technická univerzita Ostrava VŠB – Technická univerzita Ostrava Hezký den Hezký den.
Teorie čísel Nekonečno
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
VŠB – Technická univerzita Ostrava
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Úvod do managementu 1. seminář
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
MATEMATIKA I.
Informatika akademický rok 2012/2013 Úvod k předmětu.
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
BRVKA. BRVKA ZKOUŠKA  ZÁPOČET:  aktivní účast na cvičeních (max. 3 absence)  úspěšně zvládnutý test na 6. a 13. cvičení (aspoň 40%) (bude 5 příkladů.
Úvod do managementu 1. seminář
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, Neratovice, tel.: , IČO: , IZO: Ředitelství.
PRAVDĚPODOBNOST A MATEMATICKÁ STATISTIKA Úvod, kombinatorika
Distanční kurz Základy fyziky v kombinované formě studia J. Kopečný, M. Kopečná, H. Tomečková, J. Trojková VŠB -Technická univerzita Ostrava,
Úvodní informace Mgr. Miroslav Kučera; Úvod do databázových systémů MIROSLAV KUČERA.
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Funkce Ročník:1.-2. Datum vytvoření:srpen.
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
Limita a spojitost v učivu na střední škole Vedoucí práce: RNDr. Jitka Laitochová, CSc.
Správa veřejného majetku O štěkajících kočkách a mňoukajících psech.
MIROSLAV KUČERA Úvodní informace Matematika B 2
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch. Údaje o cvičícím Pavel Bžoch Kancelář: UL408 Konzultační hodiny: –Středa 12:05 – 12:50 –Čtvrtek 11:10 – 11:55.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
VY_32_INOVACE_22-01 Posloupnosti.
Ing. Lenka Randýsková Ing. Petr Konečný
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_61.
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Z0076 Meteorologie a klimatologie
Repetitorium z matematiky Podzim 2012 Ivana Medková
Úvodní informace Informatika pro ekonomy I LS 2012/2013.
Správa veřejného majetku O štěkajících kočkách a mňoukajících psech.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
Množiny Matematika Autor: Mgr. Karla Bumbálková
Za akademický rok 2012/2013 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
BIOSTATISTIKA LS 2016 Garant předmětu: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Přednášející: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Cvičící: Ing. Martina Litschmannová,
Základní informace o předmětu1. Přednášející: RNDr. Martin Hála, CSc. katedra matematiky, B105, Další informace a soubory ke stažení.
1 Dopravní simulace Lekce 1:Úvod. 2 Představení Ondřej Přibyl, Ph.D. Schůzky: Konzultační hodiny: dohodou.
Název projektu: Podpora výuky v technických oborech Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název šablony: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Monika Zemanová, PhD. Název materiálu:VY_32_INOVACE_1_KOMPLEXNI_CISLA_01.
MATEMATIKA PRO CHEMIKY II. SYLABUS PŘEDMĚTU Opakování a rozšíření znalostí Reálné funkce a vlastnosti funkcí jedné a dvou proměnných Spojitost a limita.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Repetitorium z matematiky Podzim 2012 Ivana Medková
Pravděpodobnost a matematická statistika I.
Číslo a název projektu: CZ /1. 5
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
Pravděpodobnost a matematická statistika I.
Studijní program Ošetřovatelství
Kreditní systém studia
Studijní obor Management sportu
BPP114C – Bankovní a pojišťovací právo Mgr. et Mgr. Michal Tuláček
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
Transkript prezentace:

VŠB – Technická univerzita Ostrava Hezký den

své studenty hodně naučí DOBRÁ ŠKOLA je ta, která toho své studenty hodně naučí

doc. RNDr. Jarmila Doležalová, CSc. Katedra matematiky a DG Matematika IV doc. RNDr. Jarmila Doležalová, CSc. Katedra matematiky a DG

Kontakt Kancelář: A 849 Telefon: 597 324 185 Klapka na VŠB: 4185 E-mail: jarmila.dolezalova@vsb.cz Web: fs.vsb.cz/310 Osobní: homen.vsb.cz/~dol30/ Konzultace po dohodě

Podmínky pro udělení zápočtu: účast ve cvičení, 20 % neúčasti lze omluvit, odevzdání programů zadaných vedoucím cvičení v předepsané úpravě, absolvování 3 písemných testů. Za splnění podmínek získá student 5 b. Za 3 testy může získat student 0 - 15 b. Celkem maximálně 20 bodů.

Opakovaný zápis - zápočet Mám zápočet, dost bodů - zápočet platí a nepřepisuje se znovu Mám zápočet, ale chci více bodů - absolvuji znovu cvičení. Nemám zápočet - absolvuji cvičení.

Zkouška: V praktické části minimálně 25 bodů, Kombinovaná Praktická část (příklady) max. 60 bodů Teoretická část max. 20 bodů Celkem max. 80 bodů Student musí uspět v každé části kombinované zkoušky: V praktické části minimálně 25 bodů, v teoretické části minimálně 5 bodů. Vzorová písemka na internetu

Hodnocení: Získané body Známka 86 - 100 výborně 66 - 85 velmi dobře 0 - 50 nevyhověl

Jarmila Doležalová Pedagogická činnost Úvod Vzdělání a odborná praxe Publikační činnost Členství a aktivity

Pedagogická činnost Matematika IV (FS) - prezenční Matematika II (FS) Parciální diferenciální rovnice

Matematika IV - prezenční Osnova Literatura Podmínky absolvování VZOROVÁ PÍSEMKA TYPOVÉ PŘÍKLADY Otázky k teoretické části zkoušky Příklady k procvičení Příklady testů Programy Úvodní prezentace STRUČNÝ PŘEHLED UČIVA Tabulkové integrály Goniometrické funkce - základní vzorce a hodnoty Derivace - vzorce

Stručný přehled učiva Je určen studentům, kteří matematiku považují za obtížný předmět a kteří se neorientují dobře v povinné studijní literatuře (tištěné nebo elektronické) většího rozsahu. Obsahuje přehled základního učiva bez nároku na odvození nebo důkazy a bez nároku na přesné formulace definic či vět. Důraz je kladen zejména na objasnění předepsaného učiva na příkladech. Je určen k prvotnímu přiblížení a pochopení matematických pojmů.

Stručný přehled učiva LDR II SLDR Dvojný integrál Trojný integrál Pole Křivkový integrál Nekonečné řady

http://www.studopory.vsb.cz/

http://www.studopory.vsb.cz/

POKYNY KE STUDIU ŘEŠENÉ ÚLOHY Jednotná pevná struktura každé kapitoly, ikony Průvodce studiem Cíle Předpokládané znalosti Výklad ŘEŠENÉ ÚLOHY Úlohy k samostatnému řešení Kontrolní otázky Kontrolní test Shrnutí lekce Literatura

Chování na přednášce pokud nehodlá tato pravidla dodržovat, odchází. Student zachovává pravidla slušného chování, nevyrušuje, sundá pokrývku hlavy, nehovoří, pokud hovoří starší, netelefonuje, nesleduje film na netbooku, pokud nehodlá tato pravidla dodržovat, odchází.

Citát neznámého studenta Milý Bože, kdyby mi zbývala už jen jediná hodina života, dej, ať ji mohu strávit na přednášce z teorie míry a integrálu. Pak mi bude tato hodina připadat jako věčnost.

Matematika je královna věd Je to krásná královna V čem spočívá její krása? - v systému výstavby (definice, axiom, věta, důkaz) - z toho plynoucí bezespornosti a logice - v její užitečnosti Poznámka: Matematika se stále vyvíjí

Číselné množiny Jedním ze stavebních kamenů matematiky je pojem číslo. Jednotlivé číselné množiny obvykle značíme takto: množina přirozených čísel N = 1, 2, 3, … umožňuje vyjádřit počty prvků neprázdných množin, množina celých nezáporných čísel N0 = 0, 1, 2, 3, … = N0 je rozšířením množiny přirozených čísel N o číslo 0, množina celých čísel Z = … , -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, … je rozšířením množiny N0 o čísla opačná k přirozeným číslům,

Číselné množiny N  N0  Z  Q  R  C množina racionálních čísel Q = p/q, pZ, qN je rozšířením množiny celých čísel o zlomky, množina reálných čísel R je rozšířením množiny racionálních čísel o čísla iracionální a vyplňuje spojitě celou číselnou osu, množina komplexních čísel C = {a+bi: aR, bR} rozšiřuje množinu reálných čísel o čísla imaginární. Přehledně můžeme souvislosti mezi jednotlivými číselnými množinami zapsat ve tvaru: N  N0  Z  Q  R  C

Číselné množiny

Úspěšné studium!!!