Malba Martina Lietavcová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zvířátka u krmelce - koláž
Advertisements

Projekt V. C.
Základní umělecká škola Sologubova 9/A, Ostrava – Zábřeh, příspěvková organizace Studijní zaměření: Výtvarný obor Návrh textu ŠVP.
VÝTVARNÉ TECHNIKY Temperová malba Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o., Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 27 Číslo.
Výtvarné setkání v MŠ I. věková skupina: 4,5 – 6,5 let
ČESKÁ REPUBLIKA Můj erb Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
VÝTVARNÉ TECHNIKY Tisk z koláže
ŠVP a můj předmět Výtvarná tvorba
Vývoj dětské kresby Kresba lidské postavy.
Akrylová malba „alla prima“
Impresionismus Impresionismus není ještě moderním uměleckým směrem, za počátek moderního umění považujeme až postimpresionismus. Zato zůstává impresionismus.
MALÍŘSTVÍ DRUHY ZNAKY.
TAJEMSTVÍ ABSTRAKTNÍ MALBY I.
Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 27 Číslo.
Barva Jak vybrat barvy.
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Výtvarné setkání v MŠ II.
Výtvarné umění.
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Kresba autor prezentace: Kateřina Marková.
32_09_21: Výtvarné materiály: Jak? Čím?
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 11 Vesmírné cesty Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 9) Možnosti využití.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Malba akrylovými barvami
VYUČUJÍCÍ Mgr. Zdeňka Honcová Mgr. Jana Slobodová
Metody psychologie Rorschachův test
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
POSELSTVÍ ŘÍŠE FANTAZIE
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 1 Barevná setkání - mandala Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö(str.1 – 8) Možnosti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Elektronická učebnice - II
Autoportrét Název školy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Základní výtvarné vyjadřovací prostředky Hledáme možnosti linky
IMPRESIONISMUS.
Přechod snímků automaticky Zapni zvuk hudba Billyho Vaughna Wonderland by night vytvořeno v PowerPoint 2007.
Kresba a grafika Martin Schongauer Čtvrtá moudrá panna mědirytina
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 9) Základy malby, techniky a postupy Název sady: Výtvarná příprava.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 7) Materiály, pomůcky a techniky Název sady: Výtvarná příprava Ročník:
Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt figura v současném malířství a na 1. stupni zš Mgr
Druhy barev podle účelu
Abstraktní umění Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Práce s papírem a barvami
Teplé a studené barvy Název školy
PŘÍRODA JAKO VÝTVARNÁ DÍLNA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Náhoda Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Návrhové skici-použití výtvarných technik
Výtvarná výchova – 1. ročník, Ledové království
Tónování barev Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Kresba a grafika Martin Schongauer Čtvrtá moudrá panna mědirytina
Praxi z VV jsem vykonávala na ZŠ Úvoz v 1. třídě.
KRESBA Martina Lietavcová.
Zpracování oděvního návrhu na formát A1
Transkript prezentace:

Malba Martina Lietavcová

Malba předškolních dětí Malba předškolních dětí je výrazem intuitivního ztvárnění emocí, vztahů, prožitků a skutečností našeho světa. Děti vnímají barvy celou bytostí – vnímání, prožívání a uplatňování řeči barev nabývá podoby neverbální komunikace. Seznamování, experimenty s barvou

Malba Malba z představy – zprvu nevyžaduje soustředění se na linii, tvar nebo podobu, postupně navazuje na zkušenosti s kresbou Malba motivovaná pozorováním skutečnosti, ale není přepis skutečnosti, nejprve barva nekoresponduje se skutečností Návrhová malba – vlastnosti barev, míchání barev, to se pak uplatňuje k přípravě návrhů práce s jinými materiály – látkou, keramikou..

Barevný kruh, mísení barev, doplňkové barvy, teplé a studené barvy, barevný kontrast

Hra s malířskými materiály a nástroji Pozorování stop pastelů – roztírání, vrstvení, rozmývání, vlhký podklad Zacházení s hmotou tempery – hustá a řídká barva, spojení s bílou a černou, překrývání Hra s tekoucí barvou – malování, stříkání, lití barvy, stékání a mísení skvrn, rozmývání Pokusy s různými druhy a velikostí nástrojů – štětce, stěrky, ruce, hadříky, hubky Kombinace s jinými materiály Náhodné malířské objevy

Vyjadřovací prostředky malby Pastel Akvarel – vodové, akvarelové, anilinové barvy – transparentní, polokrycí (kvaš – obsahují bělobu) krycí Tempera Olej Kombinace – kolorovaná kresba, akvarel a tužka…

Portréty Podzimu a Zimy Děti volily barvy a odstíny, které jsou pro obě roční doby typické. Postup při malbě byl poněkud odlišný. 1. U portrétu Podzimu si nejdříve položily celou čtvrtku barevnými skvrnami – podmalovaly si ji, jako to někdy dělávají malíři. Pak v barevných skvrnách hledaly místo, kde by mohly umístit oči, nos… 2. U portrétu Zimy postupovaly děti vrstvením barev tak, že si podmalovaly základní plochy obličeje, vlasů a pozadí, po zaschnutí ve světlostním kontrastu s pozadím domalovávaly postupně detaily – akcenty.

Ten, kdo vládne všem třem skupenstvím vody – vodě, mrakům, ledu Ten, kdo vládne všem třem skupenstvím vody – vodě, mrakům, ledu.“ (dětská malba, osový monotyp)

Portrét vodníka. Negativ vpravo je připomínkou „nemocného vodníka“, jak by vypadal na suchu bez vody. Děti tentokrát malovaly do mokrého podkladu stěrkou – špachtlí.