2018.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení motorových vozidel
Advertisements

Řízení motorových vozidel
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
Návrh parkování Návrh zastávek MHD.
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
TOUR MORAVA, 0. ročník SPRING SCOOTER CLASSICS, Tour Morava není závod. Jde o přátelské jarní putování. Celkem cca 333km rozděleno do.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA 4. ROČNÍK
Beach rugby
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
MÍSTNÍ KOMUNIKACE FUNKČNÍ SKUPINY D
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Orientační sporty a jejich aplikace
Každý se musí chovat tak, aby neohrozil jinou osobu a nezpůsobil škodu.
Autor: Jakub Dubrovský www:  Analýza procesu kontroly silnic  Získat data z GPS  Zobrazit data na mapě  Odesílat data do GPS  Vytvoření.
K u d y n a a k c i a c o t a m k d e b u d e a u t e m a l e i j i n a k 112.6km, 1h17min Do centra 113.1km, 1h19min Do Bynova Poslední barák pod lesem,
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
126.1 Jednoduché křižovatky, pravidlo pravé ruky
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace DOPRAVNÍ ZNAČKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
Odkryj správnou dopravní značku a najdi pod ní písmeno.
Dopravní značky.
Název Dopravní výchova - křižovatky
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 1 Úvod. Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 2 Úvod.
Jízda s použitím zvláštního výstražného znamení
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Doprava v klidu – parkování vozidel Podklad ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v. Upravené značky A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v.
Školení CDV 1 Značení je vizuální prostředek komunikace pro vysílání sdělení cílové skupině použitím symbolů, znaků nebo obrázků. Základní principyviditelnosti.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
ZÁKLADNÍ POJMY II. Obec -zastavěné území -počátek a konec je na pozemní komunikaci označen příslušnými dopravními značkami -na účelových komunikacích.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Informace o platběnávrat do mapy PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS PLATBA MOBILNÍ APLIKACÍ.
Doprava Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Pro 2. stupeň ZŠS.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Příkazové Zákazové Upravující přednost Výstražné RISKUJ DOPRVANÍ ZNAČKY
Moje přečtené knihy Leden 2016 Alexandra Hendrychová, 2.A., ZŠ U Pálenice.
VY_32_INOVACE_06_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní družina, Duchcov,
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
Problematika dopravy na Rychnovsku
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
První Amcor Štafeton start na parkovišti firmy Amcor
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
NeRiskuj.
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Prázdniny bezpečnější
o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS PLATBA MOBILNÍ APLIKACÍ Informace o platbě
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Informace o platbě návrat do mapy PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Senioři v dopravě kpt. Mgr. Miroslav ŠIMEČEK
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za I. čtvrtletí roku 2014 a Velikonoce plk. Ing.
DOPRAVNÍ ZNAČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Grosmanová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dětské dopravní hřiště Liberec
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

2018

Registrace: sobota 30.6.2018 v od 11:00 Na registraci prosím všichni běžci Parkování vyhrazené pro běžce na parkovišti „u nádrže“, směr Lanovka na Sněžku. Na Start je to pěšky 400m.

Start první skupiny týmů v 17:00 u Lanovky na Sněžku, směr Obří Důl. Další skupiny běžců budou startovat v 20 min intervalech 17:20, 17:40, 18:10, 18:30, 18:50 Na Výměnu č.1 není možné následovat běžce autem, KRNAP… Pozor ! Na první výměnu je to 30 minut autem, hlídat logistiku.

DOPROVOD START– VÝMĚNA 1

DOPROVOD VÝMĚNA 1 – VÝMĚNA 2

DOPROVOD VÝMĚNA 15 – VÝMĚNA 16

DOPROVOD VÝMĚNA 17 Stará Boleslav - Křenek

Celkový čas 16 hod 40 min ~ 50 min/úsek. Rekord tratě: 14:26 Tým Why Not 2017 Průměrný čas na úsek: 43:20

Řidiči doprovodních vozidel budou mít k dispozici ke stažení mapy s objížďkami. Řidiči jsou povinní dodržovat silniční zákon a pokyny organizátora. (Hlavně rychlost ve vesnicích a parkování na výměnách) Parkování na výměnných místech min. 100 m od výměny, na pravé straně cesty max. 30min. Používejte výstražné světla když stojíte. Některé výměny jsou v malých vesnicích, prosím respektujte noční klid. K dispozici budou mobilní WC. Vozidla nesmí běžce těsně doprovázet, ale doporučuji doprovodu na svého běžce počkat na místech kde se zásadně mění směr tratě a pomáhat běžci s navigací. Parkování při registraci je zpoplatněno hodinovou sazbou. V cíli se parkuje u břehu Vltavy, vpravo od silnice Vodácká na trávnatou plochu u řeky.

Běžci se řídí zákonem vztahujícím se na pohyb chodců na silnicích Běžci se řídí zákonem vztahujícím se na pohyb chodců na silnicích. Běží se bez vyloučení dopravy. Běží se vlevo, pokud je k dispozici chodník, používat. Používat přechody pro chodce, čekat na železničních průjezdech a přizpůsobit svůj pohyb na silnici podmínkám. Přes den je povinná reflexní vesta, nebo neonově žluté/oranžové triko a viditelně umístněné startovné číslo. V noci je povinná reflexní vesta, viditelně umístněné číslo, čelovka a dozadu svítící blikající červené světlo. (minimum) Běžci často používají vlastní vestu, musí splňovat základní normu. Na výměnném místě si běžci předají štafetu a oznámí rozhodčímu své číslo/jméno týmu. U výměny je možné povzbuzovat, ale ne parkovat !

Trať je značena tabulkami s reflexními šipkami které doplňují šipky na zemi ve žluté barvě a přes noc světelnými tyčinkami. (od úseku 4) Značí se jenom změna směru. Běžci mají povinnost si důkladně nastudovat mapy svých úseků, nejlépe na Google Earth. Všechny mapy a soubory gpx a kmz jsou ke stažení na: www.snezka-praha.cz K dispozici jsou soubory pro navigace typ gpx a soubor Google Earth formátu kmz. Vhodný pro mobilní aplikaci Google Earth. (doporučuji) Na trati jsou i naše dopravní značky upozorňující na křižování s hlavní silnicí, odbočování a kužely vymezující výměnnou zónu. Cíl, je v pražské Troji, ulice Vodácká, Loděnice Troja. V cíli čeká běžce občerstvení a oddych. Vyhlášení výsledků bude v 12:30.

Prosím všechny účastníky závodu o dodržování pravidel silniční dopravy, zejména se jedná o věnování pozornosti samotním běžcům u výměn, který jsou ohroženi množstvím doprovodních vozidel ve stejné oblasti. (Parkování mimo výměnu!) Několik výměnných míst jsme již v historii závodu museli změnit, protože se místní obyvatelé, hlavně v malých vesnicích stěžovali na hluk. Na takových místech prosím nekřičte, nezpívejte, nebouchejte dveřmi aut a respektujte noční klid a soukromí obyvatel. V kategorii Ultra jsou povoleny dvě výjimky z pravidel: běžci mohou zvolit možnost běžet dva po sebe následující úseky najednou a do posledního úseku se tým může volně rozhodnout, který běžec poslední úsek do cíle poběží. Číslo telefonu ředitele závodu (Pavol Čučo) je 00420 732 788 632 Prosím volejte ihned v případě potřeby. Pokud se stanete svědky nebo účastníky nehody, postupujte prosím standardně: Poskytněte první pomoc volejte 155 (úraz) nebo 112 (dopravní nehoda) informujte neprodleně organizátora.