Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jihomoravský kraj.
Advertisements

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Kraje ČR Karlovy Vary Ústí n. L. Jihlava Zlín Hradec Králové.
Autorem podkladu materiálu je Monika Dudová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
ČESKÁ REPUBLIKA II. Povrch České republiky – reliéfní mapa.
ZLÍNSKÝ KRAJ. MAPA Základní statistiky Krajské město: Zlín Hejtman: Libor Lukáš Rozloha: km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 149 obyvatel/km².
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9. ročníku b) TÉMA : OLOMOUCKÝ KRAJ c) CÍL : prohloubení znalostí o Olomouckém kraji d) POMŮCKY : školní atlas ČR,
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
Jihomoravský kraj. Poloha Leží v jihovýchodní části republiky, u hranic Rakouskem a Slovenskem obyvatel (2003) Skládá se z původních 7 okresů.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Boženy Němcové Rožnov pod Radhoštěm Předmět: Vlastivěda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
VY_32_INOVACE_Vac_III_02 Povrch ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
RISKUJ ČESKÁ REPUBLIKA (fyzickogeografická část) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Zábranská. Dostupné z Metodického.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová ZŠ Praktická 5. ročník Člověk a jeho.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_13 AutorMgr.
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Pardubický kraj Jméno autora: Mgr.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ZEMĚPIS Téma: Zlínský kraj Ročník: 9. Číslo.
Vypracoval- Pavel Tomšej 9.A Zdroje : by by
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_18_Jihomoravský kraj Téma:
P OVRCH Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s povrchem ČR.
EU OPVK – III/2 – A2 – 8/35 – Rak Petr Předmět Zeměpis 7.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/
Vítejte v Jičíně!!!.
Česká republika Olomoucký kraj.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Česká republika – Pardubický kraj
Českomoravská subprovincie
Vzdělávací materiál: Olomoucký kraj Operační systém:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr.Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-04-Zlínský kraj-vodstvo TÉMATICKÝ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
6. Českomoravská soustava
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Czš Veselí nad Moravou Nikola Gajdoštíková 9.B
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_VLASTIVĚDA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Nejdelší řeka na Moravě
Povrch České republiky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj. Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj.
OLOMOUCKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ČESKÁ REPUBLIKA. ČESKÁ REPUBLIKA Rozloha… km2, počet obyvatel…10,2 mil., hlavní město…Praha Nejvyšší pohoří Nejvyšší vrchol Nejnižší místo Nejhlubší.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
KRAJ VYSOČINA VY_32_INOVACE_06-35 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 12 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Vypracoval: Petr Sobek
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-20-Zlínský kraj-procvičování.
Romantismus - architektura
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
OLOMOUCKÝ KRAJ. OLOMOUCKÝ KRAJ Krajské město OLOMOUC okresní města JESENÍK ŠUMPERK PROSTĚJOV PŘEROV.
Olomoucký kraj 8 největší kraj v ČR.
Zlínský kraj. Zlínský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Pardubický kraj
Výukový materiál pro 8.ročník
Města České republiky 2.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
KARTOGRAFIE: MAPY A PLÁNY
6. Českomoravská soustava
MĚSTA ZLÍNSKÉHO KRAJE ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_01_13_Náš kraj Vzdělávací oblast: Člověk.
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Kraj tradic, vína, zpěvu, … a mnoha dalších krás
45.1 Jihomoravský kraj – poznáš jeho dominanty?
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník
Transkript prezentace:

Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě. Zajímavá místa: Králický Sněžník Bouzov, Javoříčské jeskyně Jeseník, Velké Losiny Šternberk, Rožnov pod Radhoštěm

Králický Sněžník Mezi Hrubým Jeseníkem a Orlickými horami najdeme Králický Sněžník (1 423 m nad mořem). Na jeho úbočí pramení řeka Morava.

Bouzov, Javoříčské jeskyně Bouzov je náš nejpohádkovější hrad. Nedaleko od něj se nacházejí Javoříčské jeskyně.

Jeseník, Velké Losiny V lázních Jeseník se využívá především vodoléčba. Ve Velkých Losinách nalezneme renesanční zámek a továrnu na ruční papír.

Šternberk, Rožnov pod Radhoštěm Ve Šternberku můžeme navštívit gotický hrad, v Rožnově pod Radhoštěm skanzen – muzeum valašské architektury.

Střed Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě. Zajímavá místa: Moravský kras, Macocha Punkevní jeskyně Kroměříž, Přerov Helfštýn, Hostýn

Moravský kras Severně od Brna se rozkládá zalesněná Drahanská vrchovina. Pozoruhodným přírodním útvarem je zde Moravský kras.

Macocha, Punkevní jeskyně Zřícením stropů jeskyní vznikla v Moravském krasu propast Macocha. Punkevními jeskyněmi protéká řeka Punkva.

Kroměříž, Přerov V Kroměříži najdeme historické památky – zdejší zámek a zahrady jsou památkou UNESCO. Přerov je důležitou železniční křižovatku.

Helfštýn, Hostýn Helfštýn je nejrozsáhlejší moravský hrad. Bájemi opředený vrch Hostýn je dominantou Hostýnských vrchů a poutní místo.

Jih Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě. Zajímavá místa: Uherské Hradiště, Hodonín Luhačovice, Bítov, Buchlov Vranov nad Dyjí, Lednice

Uherské Hradiště, Hodonín Středověké město Uherské Hradiště je největším městem Dolnomoravského úvalu. Hodonín je staré historické město při hranici se Slovenskem.

Luhačovice Nejznámější moravské lázně jsou ukryty v lesích mezi Zlínem a Uherským Hradištěm.

Bítov, Buchlov Hrad Bítov leží u řeky Dyje, královský hrad Buchlov chránil významnou cestu vedoucí přes Chřiby.

Vranov nad Dyjí, Lednice Vranovský zámek najdeme na vysoké skále u nádrže Vranov. Zámek Lednice leží v rozsáhlém parku při pravém břehu Dyje.