…..NA „TREKOVÝ OKRUH“ PO SLOVENSKÝCH HORÁCH……

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekosystémy v ČR.
Advertisements

Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
BESKYDY.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_04.
Karlovarská vrchovina okres Karlovy Vary
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Zájezdy cestovní kanceláře BLUDNÝ HOLANĎAN Martina Jasparová, 4. I
Montserrat. Montserrat je vápencové horský masiv západně od Barcelony. Je známý svými bizardními sklaními útvary (například „Zdvižený prst“), samotně.
Klocperková & Stejskalová
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Vysoké Tatry.
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Macocha ZŠ Měšťanská 2012 Anežka Slabíková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Uluru – základní údaje Nachází se v Australském svazu.
Národní park La Vanoise
SLOVENSKO Martin VRZALA.
Jihomoravský kraj Přírodní podmínky Cvb.
SKALNÍ MĚSTA Tomáš Ondrejka Michal Kohout 2. Ročník GGI Olomouc 2006.
Kde je najdeme ? Daniel Beránek Nalezneme je na hranici České republiky s Polskem, přesněji v Severních Čechách.
Jeseník Lucie Kytlíková 9.B
Povrch ČR.
Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko
Geologický vývoj Karpat
Krkonoše Robin Plch IX.A
Přírodní předpoklady cestovního ruchu
YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÍ PARK
Evropa – Střední Evropa Slovensko Maďarsko. Slovensko – obecně Rozloha: km 2  spíše menší evropská země Obyvatelstvo: 5,4 mil. (2002)  málo lidnatá.
SLOVENSKÝ RÁJ. OBSAH - Co je to? Kde je to? - Základní informace -Na co se podívat? -Typy na výlety,památky -Jak vypadá? -Ještě pár fotek Zdroje.
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
Vývoj Karpat.
RAKOUSKO Martin VRZALA.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Tatry – Slovensko Majda Škrlová 3.A.
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
NÁRODNÍ PARKY SLOVENSKA
Np České švýcarsko.
Oravská Magura, Skorušina
Povrch-Příroda-Rostliny
Příroda,Povrch a Nerostné suroviny v Jihočeském Kraji
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuZlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školyMatiční gymnázium Ostrava,Dr.
Geomorfologie Slovenské republiky Slovenská republika v EvropěSlovenská republika.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis SLOVENSKO Bratislava hokej fotbal Tatry Košice Ľudovít Štúr Dunaj M. R. Štefánik Jánošík euro horská.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Polsko a Maďarsko.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_08_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Vysoké Tatry Základní škola Libina, příspěvková.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
Občanem Evropské unie.
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
České Švýcarsko Desítky milionů let, pestrou geologickou činností vznikala tato jedinečná krajina severních Čech. Krajina plná zajímavých skalních útvarů,
Plitvická jezera.
VY_52_INOVACE_52_Výšková členitost bioty ČR
Národní park Vysoké Tatry
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Česká republika - pohoří
Jezero Titicaca VY_32_INOVACE_14_38
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
Ústecký kraj.
ŠABLONA 3/2 NÁRODNÍPARKY ČR
SLOVENSKO.
Národný park Nízke Tatry [ NAPANT]
Pýcha Slovenska.
VELKÁ PÍSMENA světadíly, země, území a vodstvo, hory, pohoří, nížiny
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Nina Geisselreiterová 4.A
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Transkript prezentace:

…..NA „TREKOVÝ OKRUH“ PO SLOVENSKÝCH HORÁCH…… Horský vůdce BA T. (navigátor) a Markus Filipus (hlavní koordinátor a iniciátor akce) Vás srdečně zvou….. Domů Další …..NA „TREKOVÝ OKRUH“ PO SLOVENSKÝCH HORÁCH……

První část putování: ROHÁČE Roháče – Západní Vysoké TATRY Vysokohorská krajina s členitostí od 600 do 2200 m n.m. Ostré skalní štíty a hřebeny, skalní stupně, protáhlé doliny, vodopády….. Smrkové lesy jsou do 1500 m n.m., kosodřevina 1500 – 1800 m n.m. Ve větších výškách jsou travní společenstva Zvířátka: kamzík horský, svišť, orel skalní …… Hlavní cíle: Baníkov, Ostrý Roháč, Klín …..vše nad 2000 m n.m. Doba zdržení: 3-4 dny

Další část cesty: NÍZKÉ TATRY Jsou usazeny v centrální části Slovenska Průměrná teplota na hřebenech je v červenci okolo 8 stupňů Hřeben je dlouhý přes 80km s průměrnou výškou okolo 1600-1700 m n.m. Vyskytují se zde krasové jevy – jeskyně, dále pak krásné vápencové útvary 67 procent území zabírají lesy – smrkové s příměsí jedle a buku Hlavní cíle: Krakova Hol´a, Dereše (nad 2000 m n.m.)…. dle přání další libůstky (jeskyně) Doba pobytu: 3-6 dní, dle únavy z ROHÁČŮ 

Třetí část: VELKÁ FATRA Zde se mi bohužel nepodařilo sehnat obrázkovou dokumentaci , tak vkládám fotku z Malé Fatry(vlevo) a z Nízkých Tater Každopádně to ale stojí též za vidění  Jedná se o středě náročnou turistiku s výhledy z hlavního hřebene, který je v plánu Hlavní vrcholy jsou vysoké 1500 m n.m. – horská krajina Hřeben je dlouhý okolo 40-50km Hlavní cíle: Križná, Ostredok, Ploská (vsš nad 1500 m n.m.) Doba zdržení 5-6dní, dle potřeby ……

Závěrečná „štace“: MALÁ FATRA Malá FATRA – není až tak malá jak se zdá  Nachází se na SZ části slovenské republiky a zabírá území 226 km2 Zde můžeme najít různé druhy kopců – od plochých (Stoh 1608m) až po divoké vápencové masivy (Velký Rozsutec 1610m), dále také soutěsky s krásnými vodopádky Červencové průměrné teploty se pohybují okolo 10 stupňů 83 procent národního parku zabírají převážně smíšené lesy, nad 1300 m n.m. kosodřevina Cíle výpravy: Malý a Velký Rozsutec, Velký Faterský Kriváň, Stoh + vodopády…. Doba zdržení: 5-7dní, dle potřeby + Krpel´any že FILIPE ?!?

Závěrem: Kdo nepojede, ten jako by nežil! Je to asi poslední akce na Slovensku na delší dobu, kde bude skupina „ČVUT a spol.“ překonávat překážky „SLOVENSKÝCH domorodců“  Příjemné prožití dovolené Vám přejí Filip a Tomáš