ELEKTRONICKÉ SEŠITY NALEZNETE:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Office PowerPoint & OpenOffice.org Impress
Advertisements

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT14 Vytvořeno:3.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Pokročilá animace Co se všechno naučíme??? „Rozřezání“ obrázku v programu.
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
PREZENTACE. INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE 2 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Označení materiálu VY_32_INOVACE_14_02 Šablona III/2 Inovace a.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Prezentace Jak správně prezentovat – tipy pro vytváření.
RŮZNOST KANCELÁŘSKÝCH BALÍKŮ je řada za sebou následujících snímků (slidů) předváděných na PREZENTACE monitoru počítače plátně prostřednictvím dataprojektoru.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_02_PC_a_zdraví TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
PowerPoint 2010 Tvorba jednoduché prezentace (nový snímek, návrh snímku, pozadí)
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Náhradní rodinná péče VY_32_INOVACE_19_36. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Tvorba prezentace Vložení snímku Vyberte si nejvhodnější typ snímku.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Lenka Dolanová NÁZEV: VY_32_Inovace_7A_04 TÉMA: Násobení ČÍSLO.
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
16.1 Dokument v digitální podobě
Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Věta se skládá ze slov Název školy
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Pythagorova věta VY_42_INOVACE_04_02.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název projektu: Moderní škola
Animační efekty v prezentaci
Číslo v digitálním archivu školy
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Informatika – Test č.4 VY_32_INOVACE_18
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
Výzkum přírodních geochemických a remediačních procesů a jejich využití pro sanace po těžbě nerostů GEOCHEM Kontrolní den ‘04 GEOCHEM – KD 2004.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
SEMINÁŘ OZO Ladislav Hejný
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_09
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Jak vytvořit dobrou prezentaci
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint
Informatická školení F1 Office Pro Plus
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Badminton zajímavé ukázky
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
Vítá vás nový PowerPoint
Střední škola obchodně technická s. r. o.
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Žákovské práce ZŠ ŠVERMOVA.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Základní poznatky – KMITÁNÍ A VLNĚNÍ
Přímky, úsečky, rovnoběžky, kolmice, kružnice
Transkript prezentace:

ELEKTRONICKÉ SEŠITY NALEZNETE: Týdenní plány 9.tř (Digitální technologie) www.zsfrymburk.cz – Třídy – 9.třída – Elektronické sešity

PRAVIDLA SPRÁVNÉ PREZENTACE

PROGRAMY Je možné využít placené programy cca 1500 Kč: MS Powerpoint (součást balíku MS Office) Je možné využít cloud služby 0 Kč: Je potřeba vlastnit email od Microsoftu (zdarma registrace na www.live.com) Poté stačí do google zadat „Powerpoint online“ a první odkaz povede na přihlášení na email Po vytvoření, lze prezentaci poté stáhnout takto: SOUBOR -> STÁHNOUT JAKO -> STÁHNOUT KOPII 0 Kč - Android aplikace „ MICROSOFT POWERPOINT“

Základní pravidla - text Prezentace musí být stručná a výstižná - nejlépe psaná v bodech. – platí pravidlo 5 x 5 (5 slov na řádek a 5 řádek) Souvislé texty by neměly být dlouhé. Všechna slova, kterým nerozumíš, musíš vysvětlit. (Nebo je tam vůbec nedávej!) Prezentace by neměla mít více než 15 snímků

Základní pravidla - typografie Při psaní musíš dodržovat tzv. typografii = Typografie je věda, která se zabývá písmem. - Font (patkový T- nadpis, bezpatkový T- text) - Font (použij v prezentaci vždy stejný) - Pozor na font, který je exotický, nemusí být na každém PC! - Velikost písma ( text min. 18 -24, nadpis min. od 2 větší) - Interpunkce (za tečkou je mezera, za čárkou je mezera) - Číslovky a množství (rozdíl mezi 1% a 1 %)

Základní pravidla - barvy Používej jednotný styl barev. Pro začátek si urči maximálně 3 barvy, které v prezentaci použiješ. Pamatuj na to, že prezentace vypadá úplně jinak doma na monitoru a ve škole na dataprojektoru! (barvy mohou být vybledlejší či úplně chybět!) Zvol velmi kontrastní barvy, např. bílou a černou, což je ideální stav. Popř světlé pozadí a tmavý text (nebo naopak)

Základní pravidla - animace Existují 2 druhy animací: přechody mezi snímky a animace objektů (textu). Přechody mezi snímky: Použij maximálně 2 druhy. Animace objektů a textu používej s mírou. Příliš mnoho různých efektů může být na první pohled působivé, ale zbytečně odvádí pozornost posluchačů. PAMATUJ! Radši méně než více animací.

Základní pravidla - zdroje Na konci prezentace je dobré uvést zdroje neboli citace. Informace, které najdeš, se pokus ověřit. Pamatuj, že všechny fotky nejsou zdarma. Viz www.google.com (nástroje – práva k užití) Zdroj typu „Google“ není zdrojem. Google vyhledávač může informace pouze vyhledat. Citace musíš uvádět v mezinárodním tvaru. S tím ti pomůžou např. internetové generátory citací, jako je např. www.citace.com

Základní pravidla - struktura Prezentace by měla být systematická. Referát by měl začít úvodem. Dále můžeš pokračovat tím, že stručně popíšeš, o čem budeš mluvit. Potom se postupně dostávej do dalších podrobností… Na závěr je dobré shrnout, o čem jsi mluvil, a dát posluchačům prostor pro otázky k tématu. Další možností je pravý opak. Otázky můžeš klást ty posluchačům. Za správné odpovědi můžeš spolužákům třeba házet bonbóny.

Takhle by to nemělo vypadat: Na následujícím snímku uvidíš typickou ukázku snímku, který je až příliš… Ale posuď to sám (sama)!

CO JE TO WIKIPEDIE? Wikipedie je mnohojazyčná webová encyklopedie se svobodným (otevřeným) obsahem, na jejíž tvorbě spolupracují dobrovolní přispěvatelé z celého světa. Jejím cílem je tvorba a celosvětové šíření volně přístupných encyklopedických informací. Wikipedie existuje ve více než 250 jazykových verzích různého rozsahu, přičemž rozsah zhruba třetiny z nich je spíše symbolický. Wikipedie je jedním z projektů Nadace Wikimedia, s nimiž je vzájemně provázána. Ke koordinaci jednotlivých „wikiprojektů“ slouží projekt Meta-Wiki. ZDROJ: Google, Wikipedie

Takhle by to mělo vypadat: Na následujícím snímku uvidíš, jak by to mohlo vypadat správně…

WIKIPEDIE – otevřená encyklopedie Wikipedie je mnohojazyčná webová encyklopedie se svobodným (otevřeným) obsahem, na jejíž tvorbě spolupracují dobrovolní přispěvatelé z celého světa. Jejím cílem je tvorba a celosvětové šíření volně přístupných encyklopedických informací. Wikipedie existuje ve více než 250 jazykových verzích různého rozsahu, přičemž rozsah zhruba třetiny z nich je spíše symbolický. Wikipedie je jedním z projektů Nadace Wikimedia, s nimiž je vzájemně provázána. Ke koordinaci jednotlivých „wikiprojektů“ slouží projekt Meta-Wiki. ZDROJ: Wikipedie. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 25. 1. 2003, last modified on 19. 10. 2010 [cit. 2010-11-28]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie>.

Rozdání témat prezentací: