Podávanie červeného vína

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
RESTAURACE IVETTE,s.r.o. Iveta Ratislavová. Restaurace Ivette – Rest Iv Vám nabízí ve spolupráci s hotelem Elegant širokou škálu vybraných jídel, nápojů.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
VY_32_INOVACE_10_GAS_549_Sob
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
SERVIS ŠUMIVÉHO VÍNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
On-line multikošík Pro ještě pohodlnější objednávání na
VINÁRNY Dle provozní doby a charakteru provozu dělíme vinárny na
ČEPOVÁNÍ PIVA A JEHO OŠETŘOVÁNÍ
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
SERVIS BÍLÉHO A RŮŽOVÉHO VÍNA
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
VY_32_INOVACE_11_ODV_641_Str
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Sabrage (Sabráž) Umění otevírání šampaňského, hrdla lahve šavlí
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Bc. Daniel Vančura Francie.
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podávání vína Stolničení KC1.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
B Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy barů Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
Raut.
Plantea Nabídka spole č enských akcí Plantea, s. r. o.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_429 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lenka.
Podstatná jména látková. Látková podstatná jména mají zpravidla jen tvary jednotného čísla a označují se jimi jak část, tak i celek, tedy látku samu bez.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová.
Matematická pätminútovka pre štvrtákov
Technika obsluhy – Vinárny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Eva Džurinová KRV-ZLOŽENIE A VÝZNAM
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Krups plnoautomatické espreso EA8107
VY_32_INOVACE_49_V pracovním poměru I
Návšteva II. A Z predmetu POE v.
ZÁKLADY CESTOVNÉHO RUCHU
Svetelné zdroje. Optické prostredie
Klaudia Kunschová II.A, GSF v Žiline
Úvod do vysokoškolského štúdia 2010
Názov seminárnej práce
Význam a zásady stolovania
3. KALKULÁCIE DVA HLAVNÉ CIELE PRE REŠTAURÁCIU: ADEKVÁTNY ZISK
Training centrum Bratislava
Etiketa konzumácie nápojov
INFOBOD KOŠICE HUSK 0801/072 Projekt
Název školy Autor: Název: Téma: Číslo projektu: ZŠ a MŠ Březno
Transkript prezentace:

Podávanie červeného vína Autor: Karellová Iveta

Pomôcky na podávanie: Príručník Otvárač na víno Podšálky na korok a záklopku Poháre na červené víno Degustačný pohár Karafa Dekantačný košík Sviečka Zápalky

Servis červeného vína - dekantácia Pozdrav Prezentovanie produktu v dekantačnom košíku Otvorenie fľaše

Servis červeného vína - dekantácia Naliatie malého množstva do degustačného pohára a čuchové zhodnotenie somelierom Zavínenie karafy

Servis červeného vína - dekantácia Dekantácia nad plameňom sviečky Kontrola čistoty nad plameňom

Servis červeného vína - dekantácia Posúdenie hostiteľom Naliatie ostatným hosťom podľa spoločenských pravidiel

Predpoklady pre spokojnosť hosťa: Správna teplota 15 - 18°C Správny druh a ročník objednaného vína Profesionalita a príjemné vystupovanie Úprava zovňajšku

Použitá literatúra: ASI: Sommelier, povolání budoucnosti, Praha 2001

Víno je najhygienickejší a najzdravší z nápojov /L. Pasteur/ Ďakujem za pozornosť