Knihovníci knihovníkům

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Beseda s paní spisovatelkou
Advertisements

Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
VY_32_INOVACE_173_ORIENTACE_V_ČASE Denní režim CZ 1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
Výchovné zaměstnání v období batolecím
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Holly Blacková KRONIKA RODU SPIDERWICKŮ. Proč jsme si to vybrali Knížka plná kouzelných bytostí, která nás po přečtení zaujala Příběh zaujme tajemstvím.
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
Jemná motorika Pohybové schopnosti dítěte a řeč se vzájemně ovlivňují. Pokud je postižen pohybový systém, nebo opožděn motorický vývoj, bývá často opožděn.
VY_III/2_INOVACE_83_Jiří Žáček
Čeleď: Šelmy lasicovité
VY_32_INOVACE_10_ čtení slov 2 (SADA ČÍSLO 1). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Mgr. Lenka Červinková Datum (období), ve kterém.
VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Sněhuláci z papírových koleček
Zuby, zoubky, zoubečky. Pro 2. třídu ZŠ
Rozfoukané pohádky Určeno pro MŠ a 1.tř. ZŠ Beseda s převážně praktickou částí (celkově tvořena ze 2 částí) Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková.
VY_32_INOVACE_01_Hláska a písmeno K, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
ČERTÍ ÚKOLY.
Jak to, že film se skládá ze spousty obrázků?
VY_32_INOVACE_01_ Příprava na čtení 1 (SADA ČÍSLO 1) (1) (2)
Jaký je naše tělo Kontrola
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
DŮM PLNÝ KNIH Určeno pro 2.tř. ZŠ. KNIHOVNA A KNIHKUPECTVÍ Knihovna (budova s odděleními) Knihovna (police nebo skříňka s knížkami) Knihkupectví (obchod,
POSTAVA ( z boku).
VY_32_INOVACE_02_Hláska a písmeno B, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
Spisovatelé dětské literatury
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
VY_32_INOVACE_09_Hláska a písmeno F, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
Pohádky v nás. Každý z nás se za něco skrývá… …ať muž či žena jsme všichni rozdílné osobnosti…
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ.1.07/1.4.00/ Prvouka 2. ročník Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_Základní hygienické návyky.
O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE Práce s pohádkou. Realizace –
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Zdraví Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_31_Protiklady,
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2011 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Lindgren, Astrid: Pipi Dlouhá punčocha. 8. rozšíř.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová.
1.
Leporelo O Červené Karkulce Prezentace výsledného produktu projektu
Lidské tělo.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_5.ročník_ 01_Soustava opěrná a pohybová
Hlavní části těla: hlava krk trup horní končetiny dolní končetiny
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 6_18
Stezka vlčat a Cestička světlušek
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_18_lidské tělo
VY_32_Inovace_ Části dne, čas Člověk a jeho svět 2.ročník
Za jógou se zvířátky I. část
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
S knížkou do života – BOOKSTART
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Autor: Mgr. Marie Švehlová
S knížkou do života – BOOKSTART
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
LIDSKÉ TĚLO Prvouka, 1.třída.
Jaro jsme přivítali s Makovou panenkou a jedním z týdenních témat byly „Barvy kolem nás“. K povídání o jaru patřilo poznávání barev, kytiček, řazení předmětů.
13 odchylky ve skloňování podstatných jmen
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_59
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Transkript prezentace:

Knihovníci knihovníkům „Jak číst škvrňatům“ 28. 11. 2017, MZK BRno

Ledolamka Úvodní aktivita Pohybová básnička „Dobrý den, dobrý den, to je ale krásný den, ruce máme na mávání, nohy zase na kopání, dobrý den, dobrý den, dneska si to užijem“

Ema naopak Prstoví maňásci v divadle (paraván) + čtení o právě ukázaném maňásku (pirát, princezna, doktor …) Čtení a ukazování vybraných pasáží z knihy Ema naopak (veselá x smutná; učesaná x rozcuchaná; staví kostky x kostky spadnou …) Hrajeme si na Emu: češeme se; oblékáme si pyžamko; schováváme se pod deku, když nechceme jít spát, … Jóga pod vedením lektorky Dr. Rosové (povídání + cvičení)

Lidské tělo Pohybová báseň Co já dovedu? z knihy Žába leze po žebříku Čtení knihy Ema naopak Jiná Ema = panenka z kartonu, ztratila oči v knihovně – děti hledají v regálech, nosí Emě Obrázky částí těla z ang. leporela My first word book + pohybová píseň HLAVA, RAMENA, KOLENA, PALCE Čtení a ukazování v knize Andulka a Andulka (co je jaké ovoce; na jaký večerníček se Andulka dívá?), prohlížení knihy Večerníčkův pohádkový špalíček Leporela s očima

KDE JE TEN SPRÁVNÝ BALON? Čtení a ukazování v knize Kde je ten pravý balon? Postupně si prohlížíme jaký balon si Míša právě vybral, také si vybíráme balony (máme k dispozici dle knihy: klubíčka vlny, hrášek, globus, rybu s bodlinami …) Malování balonů prstovými barvami

Zoubková víla Čtení příběhu o prasátku Peppě Zoubková víla; doplněno loutkami (naskenováno z knihy + plyšák dinosaura) Kde máme zuby? Rozdáme kartáčky – čistíme zuby sobě, pak pohádkovým postavám (sedáky Krtek, Křemílek, Rákosníček, František) Básnička o čištění zubů Šikovné básničky pro kluky a holčičky (str. 18-19) Kolik máme očí? Nohou? Rukou? – báseň Dvě z leporela Leze žába po žebříku Hledání očí, zubů v regálech, přikládání na panenku Báseň Naše tělo z knihy Říkám, říkáš říkadla Obtisky ruky natřené prstovými barvami, do sádry…

Puntíky Čtení vybraných částí knihy Knížka + plnění úkolů z knihy; překresleno na flipchart (děti dostávají barevné puntíky a přikládají na flip, přesypávají puntíky na stranu, odfoukávají tmu, rozsvěcují, tleskají …) Básničky k usínání z knihy Houpánky a kolébánky n. Hrátky s batolátky Čtení knihy Strašidla se bojí měsíce Knihy k tématu noc, strach ze tmy

Oční cviky Oční cviky s lektorkou Proč jsou důležité? V jakém věku? Loutky pohádkových postav v kornoutu – děti hádají, kdo vykoukne z kornoutu zvířátka, známé pohádkové postavičky Čtení + úkoly Knížka

Lichožrouti Sbírka ponožek Divadlo (paravan) – pohádka o Ponožkovníkovi z knihy Copak snídá Ponožkovník? Úkoly v rámci divadla: třídíme ponožky dle barev, pruhované, krátké x dlouhé, zimní x letní; úklid ponožek do bazénku, věšení na šňůru Hledání lichožroutů mezi knihami, ztotožňování s postavami v knize Lichožrouti Výroba loutek z ponožek

Děti-rodiče-knihovníci všichni čtou