Vyhlašovatelé: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Občanská společnost, participace občanů na politickém životě Demokratický právní stát.
PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze.
Neziskové organizace Motto: „Abychom zbohatli materiálně, musíme nejprve zbohatnout v mysli.“
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Celostátní síť pro venkov. Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství ČR. Cílem je vytváření partnerství. Síť je „komunikačním mostem“ mezi Evropskou komisí.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Mikroregion ZÁHORAN. Dobrovolný svazek obcí mikroregionu ZÁHORAN vznik – 3. října 2001 proč vznik: společné řešení problémů nadobecního charakteru oblast.
Tematické setkání KAP Jihomoravského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Účast ČR v H2020 a v programu EURATOM v období leden 2014 – červenec 2015 Základní výstupy 1. průběžné zprávy o účasti ČR v H2020 (Frank,Albrecht – plánované.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Obec, kde žiji Vesnice.
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
ocenění Oranžová stuha
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Celostátní síť pro venkov Severozápad
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Příjmy z kapitálového majetku
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
MOC VÝKONNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Hlavní město praha a integrace cizinců
Společenská odpovědnost ve školství
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Čistá Vysočina 2015.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Název projektu: Moderní škola
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
ZÁVINY NA JAKÝKOLIV ZPŮSOB
Vesnice roku jako nástroj pro rozvoj venkova
Agroturistika a podnikání na venkově
Podpora rozvoje venkova v ČR
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Dějepisné soutěže pro SŠ
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
DUM - Digitální Učební Materiál
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
Možnosti financování obnov památek 2018 Ing. Alena Pospíšilová. 8. 1
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Fond Vysočiny Odpady 2018 Ing. Eva Navrátilová Jihlava 10. dubna 2018
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

Vyhlašovatelé: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ministerstvo zemědělství Spolek pro obnovu venkova ČR Svaz měst a obcí ČR Spoluvyhlašovatelé soutěže: Kancelář prezidenta republiky Ministerstvo kultury Ministerstvo životního prostředí Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu Svaz knihovníků a informačních pracovníků Sdružení místních samospráv ČR a jednotlivé kraje v případě krajských kol Partner soutěže Vesnice roku 2018 ŠKODA AUTO

Příjem přihlášek DO 30. dubna Cíl soutěže: povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, zveřejnit rozmanitost a pestrost uskutečňovaní programů obnovy vesnic, upozornit širokou veřejnost na význam venkova. Harmonogram soutěže: Příjem přihlášek DO 30. dubna Krajská hodnocení 7. května – 29. června Celostátní hodnocení 2. září – 8. září Vyhlášení vítěze 15. září (Jarmark venkova)

Odměny pro oceněné obce Krajské kolo: Modrá stuha 600 tis. Kč Bílá stuha 600 tis. Kč Oranžová stuha 600 tis. Kč Zelená stuha 400 tis. Kč Zlatá stuha 1 mil. Kč (vítěz krajského kola, postupuje do celostátního kola) Celostátní kolo: 1. místo a titul „Vesnice roku 2018“ 1 mil. + 1 mil. Kč = 2 mil. Kč + zapůjčení vozu ŠKODA OCTAVIA COMBI (G-TECH) (osobní vůz získává obec zdarma na 2 roky) 2. místo v soutěži Vesnice roku 2018 1 mil. + 900 tis. Kč = 1,9 mil. Kč 3. místo v soutěži Vesnice roku 2018 1 mil. + 800 tis. Kč = 1,8 mil. Kč

Vesnice roku

Proč se obce do soutěže hlásí? - PROTOŽE MŮŽOU   … (je to jednoduché!!) - obecní inventura - poděkování občanům, zástupcům spolků a organizací - touha soutěžit - zviditelnění obce - morální ocenění práce vedení obce - rivalita, touha obyvatel obce, finanční odměna, exhibicionismus, prezentace výjimečnosti obce, …… (splněné cíle, dobře nastartovaný proces, realizované projekty)

Přihláška 30. dubna 2018 Přihláška (formulář) (www.vesniceroku.cz) + Příloha: DATOVÝ NOSIČ Formulář přihlášky Charakteristika obce doklad o zaplacení registračního poplatku (2 Kč /ob.) použitelné fotografie

Přihláška - příloha Charakteristika obce 1. Obec a její koncepční dokumenty 2. Společenský život 3. Aktivity občanů 4. Podnikání 5. Péče o stavební fond a obraz vesnice 6. Občanská vybavenost, inženýrské sítě, doprava, úspory energií 7. Péče o veřejné prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci 8. Péče o krajinu 9. Připravované záměry 10. Informační technologie v obci 11. Zlatá cihla v Programu obnovy venkova (dobrovolné)

Vesnice roku

Vesnice roku Kontakt: Ing. Miroslava Tichá Ministerstvo pro místní rozvoj ČR tajemnice soutěže E-mail: Miroslava.Ticha@mmr.cz Mobil: 731 628 447 www.vesniceroku.cz www.facebook.cz/vesniceroku.cz