Kurz na PC – Pokročilý LEKCE 2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Advertisements

Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
Obrázek v prostředí MS-WORD
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Václav Martínek. Evidence předení koček Vytvoření nové databáze - Po přihlášení se k databázovému serveru (Database Engine) si ze všeho nejdříve vytvoříme.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy.
Odkazování autorit autorů KDY odkazuji: Pokud autor používá různé formy jména provdané autorky přejmenovaní autoři.
Základní pojmy v informatice –II.
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Prezentace v Powerpointu
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
TEXTOVÝ EDITOR.
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Popis a ovládání Plocha I
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Základní prvky internetového prohlížeče
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základní pojmy v informatice –II.
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Identifikátor materiálu: EU
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Základy úpravy digitální fotografie Seznámení s program Zoner PhotoStudio.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
ICT pro 1. stupeň Vytvořil: Tomáš Kováč. Práce s vyhledávačem Google Jak vyhledat přesné informace. -vyhledat dané heslo -ikona nastavení.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
MAPY VY_32_INOVACE_20 Sada 6 ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ
Zalomit text do dalšího sloupce
Movie Maker program pro tvorbu filmů
Administrativní bezpečnost a certifikační politika
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informatika – Internet
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Tvoření složek a zástupců
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
KOPÍROVÁNÍ obrázku a textu z webu DO WORDU VY_32_INOVACE_15
Malování - uložení a otevření obrázku
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Informatika – Internet
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Použití pravého a levého tlačítka myši
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)
Transkript prezentace:

Kurz na PC – Pokročilý LEKCE 2 “I senioři chtějí být ONLINE” Lektor: Ing. Tomáš Hubálek

Úkol 1 f Cílem úkolu je se naučit se najít a stáhnout jízdní řád MHD Praha. Ve složce „Dokumenty si vytvoříme složku „MHD““ Pustíme si internet Podíváme se, kde můžeme změnit v prohlížeči nastavení cesty pro ukládání souborů Pustíme si vyhledávač google a zadáme klíčová slova "Jízdní řády Praha„ Klikneme na odkaz www.dpp.cz Ze stránek www.dpp.cz si stáhneme jízdní řád autobusu ve formátu PDF do složky "MHD„ Pražská doprava/Tisk jízdních řádů/Autobusy/105 (číslo autobusu 105) – pošleme pdf na email Ze složky "MHD" si jízdní řád zkopírujeme na PLOCHU počítače Smažeme soubory jízdní řády PDF na ploše Smažeme složku "MHD" / Vysypeme složku/ikonu "Koš"

f Vytvoření složky MHD – pravé tlačítko myši Klikneme pravým tlačítkem na bílou plochu

Máme složku MHD f

f Pustíme si internet a zadáme www.google.cz Zadáme adresu Zadáme do internetového prohlížeče adresu www.google.cz Do vyhledávače google zadáme klíčové slovo „PES“

Zadáme klíčová slova „Jízní řády Praha“ do googlu a klikneme na odkaz www.dpp.cz f Zadáme klíčová slova Zadáme do internetového prohlížeče adresu www.google.cz Do vyhledávače google zadáme klíčové slovo „PES“ Klikneme levým tlačítkem myši na odkaz

V menu najedeme myší na Pražská doprava a poté Tisk jízdních řádů – klikneme levým tlačítkem myši f Klikneme levým tlačítkem myši Klikneme levým tlačítkem myši na odkaz

Vlevo klikneme na autobusy a poté na datum 28. 8. 2016 u autobousu č f Klikneme na autobusy Klikneme na datum

Vybereme si zastávku „Lihovar“, od které chceme znát odjezdy autobusů f Klikneme levým tlačítkem

Klikneme levým tlačítkem na šipku Vpravo nahoře klikneme na šipku a dáme stáhnout soubor pdf f V odkazu vidíme koncovku souboru PDF Klikneme levým tlačítkem na šipku

f Soubor přejmenujeme na Autobus105 a uložíme do složky MHD Cesta ke složce MHD Změna názvu souboru Klikneme levým tlačítkem na uložit

Máme soubor uložen JUCHŮ :O) f

Složku MHD odstraníme z koše a dáme koš vysypat f To už zvládnete 

f Úkol 2 Přihlásit se na stránky www.youtube.cz Na stránkách youtube si dáme vyhledetat „Jára Cimrman“ Klikneme na video Jara Cimrman hra „Záskok“ Odkaz na video uložíme a pošleme na email kurzynapc@moudrasovicka.cz

V prohlížeči zadáme webovou adresu www. youtube V prohlížeči zadáme webovou adresu www.youtube.com a dáme vyhledat videa Jara Cimrman f Zadáme webovou adresu www.youtube.com V řádku pro vyhledávání zadáme klíčová slova „Jára Cimrman“

Vybereme si video Divadlo Jary Cimrmana Záskok a klikneme doprostřed videa pravým tlačítkem myši f Zadáme webovou adresu www.youtube.com Na videu klikneme pravým tlačítkem myši a dáme kopírovat adresu odkazu

Odkaz pošleme na email kurzynapc@moudrasovicka.cz f To už zvládnete 

Děkujeme za pozornost Web: http://www.moudrasovicka.cz/ FB: https://www.facebook.com/MoudraSovicka Email: info@moudrasovicka.cz Mobil: 777 611 790