Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Lucie Strejcová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslovky DRUHY ČÍSLOVEK
Advertisements

EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ČÍSLOVKY Český jazyk - 8. ročník ( základní seznámení )
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Co víme o číslovkách.
ČÍSLOVKY Mgr. Michal Oblouk.
Kultura a sport v Kanadě
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_04.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ČÍSLOVKY.
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
Číslo v digitálním archivu školy
Číslovky Český jazyk 5. ročník ZŠ
Číslovky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 20123Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Číslovky.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Mgr. Michal Oblouk. slova číselného významu, vyjadřují počet, pořadí, množství druhů, násobenost a kolikrát se něco vyskytuje rozlišujeme číslovky: 1)URČITÉ.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_340_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
Číslovky.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
OPAKOVÁNÍ ČÍSLOVEK (+ pracovní list)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy číslovek, žáci si.
Alexander Ovechkin Navrátil Filip 8.A.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_491_Druhy číslovek AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.05 Anotace: Prezentace je zaměřena na číslovky a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní číslovek ve.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_585_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Číslovky.
ČÍSLOVKY Druhy číslovek a jejich užití 6. ročník.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Š ABLONA : ICT ČJ Č ÍSLOVKY 5.R. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková.
ČÍSLOVKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Číslovky s obrázky I Autor obrázků © Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník ČÍSLOVKY Co už známe Pokud v závodě předběhneš závodníka na druhém místě, na jakém místě.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ČJ_18 TÉMA:
Jméno autora: Mgr. Veronika Macků Škola: ZŠ a MŠ Náklo Datum vytvoření (období): listopad 2013 Ročník: 6,7,8,9 Tematická oblast: Skladba a tvarosloví pro.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Číslovky 3 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 6 - číslovky Mluvnice pro 2. ročník 2. ročník Srpen 2012.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová SKLOŇOVÁNÍ ČÍSLOVEK.
České hokejové zlato v Naganu 1998
Autor: Mgr. Leon Maršík Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_Čj5
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_199_ ĆÍSLOVKY
DRUHY ČÍSLOVEK Tvarosloví
Český jazyk – 3.ročník, Číslovky
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
VY_32_INOVACE_06_Český jazyk pro 8. ročník_Číslovky
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
České hokejové zlato v Naganu 1998
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
ČÍSLOVKY - SKLOŇOVÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_07_CISLOVKY Název materiálu: Číslovky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ČÍSLOVKY Vyjadřují množství čtyři (koně), tři (mušketýři) pořadí
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C56Čj6_Číslovky
ČÍSLOVKY - DRUHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Lucie Strejcová Název: VY_32_INOVACE_05_ II Vyvození číslovek určitých a neurčitých Téma: Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0305

Podtrhni číslovky Bylo to v roce devatenáct set devadesát osm. Tenkrát vyjelo dvacet šest českých hokejistů do japonského města Nagano reprezentovat nás na osmnácté zimní olympijské hry. S nimi odjelo mnoho českých fanoušků a další miliony se dívaly doma. Jen málo lidí tenkrát nesedělo u televizí a pláten. První zápas byl rozehřívací, druhý a třetí nám dal naději na postup do čtvrtfinále. Při čtvrtém zápase se již rozhodovalo, kdo s koho. Pátý mač před nás postavil mnohonásobného vítěze olympijských her – Kanadu. Způsobil jistě několik infarktových stavů, protože skončil remízou a rozhodovalo se penaltovým rozstřelem. Brankářská jednička-Dominik Hašek- byl úspěšný třikrát z pěti kanadských nájezdů a zmařil tím Kanadě několikerý pokus o získání titulu. Kanadští hráči ho jistě mnohokrát prokleli. Ve finále na nás čekal, jako už po několikáté, soupeř z nejtěžších. Mužstvo Ruska. Naši začali v první třetině zostra, ale ruský gólman nám zhatil hned trojí velkou šanci ke skórování. Avšak i soupeři ohrozili několikanásobně Haškovu branku. K obrovské radosti celého národa se však podařilo našemu hráči Svobodovi jedinkrát vsítit puk za záda ruského brankaře. České mužstvo tak přivezlo historicky první zlatou medaili z OH.

Bylo to v roce devatenáct set devadesát osm Bylo to v roce devatenáct set devadesát osm. Tenkrát vyjelo dvacet šest českých hokejistů do japonského města Nagano reprezentovat nás na osmnácté zimní olympijské hry. S nimi odjelo mnoho českých fanoušků a další miliony se dívaly doma. Jen málo lidí tenkrát nesedělo u televizí a pláten. První zápas byl rozehřívací, druhý a třetí nám dal naději na postup do čtvrtfinále. Při čtvrtém zápase se již rozhodovalo, kdo z koho. Pátý mač před nás postavil mnohonásobného vítěze olympijských her – Kanadu. Způsobil jistě několik infarktových stavů, protože skončil remízou a rozhodovalo se penaltovým rozstřelem. Brankářská jednička-Dominik Hašek- byl úspěšný třikrát z pěti kanadských nájezdů a zmařil tím Kanadě několikerý pokus o získání titulu. Kanadští hráči ho jistě mnohokrát prokleli. Ve finále na nás čekal, jako už po několikáté, soupeř z nejtěžších. Mužstvo Ruska. Naši začali v první třetině zostra, ale ruský gólman nám zhatil hned trojí velkou šanci ke skórování. Avšak i soupeři ohrozili několikanásobně Haškovu branku. K obrovské radosti celého národa se však podařilo našemu hráči Svobodovi jedinkrát vsítit puk za záda ruského brankaře. České mužstvo tak přivezlo historicky první zlatou medaili z OH.

Napiš číslovky číslicí devatenáct set devadesát osm dvacet šest třikrát osmnácté pěti mnoho několikerý miliony mnohokrát málo několikáté první první druhý trojí třetí několikanásobně čtvrtém jedinkrát pátý první mnohonásobného několik

Šlo to vždy? Rozděl číslovky podle toho, zda je lze nebo nelze napsat číslicí. Určité - lze napsat číslicí Neurčité – nelze napsat číslicí 1998 mnoho 26 málo 18. mnohonásobného 1 000 000 několik 1. několikerý 2. mnohokrát 3. několikáté 4. několikanásobně 5. 3x 5 3 1x

Číslovky jsou slova, která vyjadřují množství Určité – lze je vyjádřit číslicí jsou slova, která vyjadřují množství Neurčité – nelze je vyjádřit číslicí