Týmová hra Roman Šmiřák Jednatel roman.smirak@rainfellows.com.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

Prezentace pro klienty Svět se hroutí! Ustojím to?
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Zdraví a nemoc Kód VM:VY_52_INOVACE_01 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho.
INNER GAME PRODEJE PO TELEFONU
Nabídka personálních služeb
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
„Test“ schopnosti imaginace
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Lenka Prosecká Ondřej Pešek
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
P ROJEKTOVÉ PLÁNOVÁNÍ Druhá část presentace – týmová práce.
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
Praktické tipy pro budování interdisciplinárního týmu (nejen) v hospici Ladislav Kabelka DLBsH Rajhrad Subkatedra paliativní medicíny XII.BDPM, BVV
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingové řízení Ročník / obor studia:III.
Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU.
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Ulrike Rosner „Týmová práce“ 1 Týmová práce v Městské knihovně Chemnitz Vývoj, úkoly a organizace.
Střední škola obchodu, služeb a řemesel a jazyková škola s právem SJZ Tábor Projekt OP VK Studijní a informační centrum školy PhDr. Daniela Novotná, SŠ.
Ochrona praw autorskich © sierpień PLÁN MARKETINGU A SPOLUPRÁCE - základy.
Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci.
MALÉ SOCIÁLNÍ SKUPINY.
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
Nikdo není schopen zahrát sám celou symfonii ...
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková. Tým – základ dobré spolupráce Neustálý růst týmů a jejich výkonnosti Zlepšování klíčových postupů Schopnost efektivně.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
VY_32_INOVACE_PSYM22360ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
Modely obecně. Co je model? Použití v každodenním životě Něco, co není skutečné, ale má ke skutečnosti velice blízko Např. umělohmotné modely letadel.
Styl vedení, komunikace, týmová práce
Manager nebo leader? Management je pozice
Teambuilding - úvod Doc.PaedDr.Marie Blahutková Ph.D. Fakulta sportovních studií Katedra společenských věd ve sportu.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Pavel Duchan Hrdinové a padouši v boji o kybernetickou (ne)bezpecnost.
MOTIVAČNÍ DOPIS. Vážený pane Batrlo, reaguji na Vaši nabídku brigádnické výpomoci na pozici správce sítě zveřejněnou dne na serveru
Gabriela Šustková, Josef Havela, Petr Štěpáník Koučování ředitelů škol informace k pilotnímu projektu.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
Zkušenosti z ověření EHIC / pro elektronické zdravotnictví Jiří Ochozka, Tomáš Trpišovský, Petr Struk, Jiří Ochozka, Tomáš Trpišovský, Petr Struk,
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Plán udržitelné městské mobility Olomouce z pohledu zpracovatele
Million Leaders Mandate
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Nabídka partnerství na konferenci NEUROVĚDA VE VZDĚLÁVÁNÍ 2018 V
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Společenská odpovědnost a školy
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Žákovský parlament 1.stupeň
Zážitková pedagogika ve výuce Etiky
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Název projektu: Ve škole po škole
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Práce se selhávajícím žákem
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Inovativní způsoby rozvoje studentů a zaměstnanců
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Týmová hra Roman Šmiřák Jednatel roman.smirak@rainfellows.com

Máme klienty po celém světě Řečníci na světových konferencích Naše vlastní projekty References: http://rainfellows.com/references/

Skandinávská IT firma 1,5 miliard EUR 20 zemí světa Korporát Naše role: 100 projektů a týmů Budování a zlepšování Kultura, vztahy, výkon

MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie Krnov Naše role: Řešení konfliktů ve sboru Inovativní kultura, komunikace Vztahy

TRIBAL LEADERSHIP Výzkum kultury v organizacích 1997 - 2005 24000 lidí ve 24 organizacích (USA) Použitý jazyk, vztahy, chování Organizace: Amgen, Nascar, Ideo, Gallup Nemocnice: Griffin Health Services Corp. Identifikace kultury řádově v minutách (90%) Referenční model, se kterým my pracujeme = potvrzení našich zkušeností. Ověřená studie.

STUPNĚ KULTURY Vztah s ostatními Jazyk Vizualizace vztahů 5 Altruismus “Život je skvělý” 4 Spolupráce “My jsme skvělí” 3 Soupeření “Já jsem skvělý” 2 Apatie “Můj život je na prd” 1 Nepřátelství “Život je na prd” Dotaz do publika: Představte si váš jazyk? Kdo jste vy a kdo je váš tým?

CO JE PRO VÁS TÝMOVÁ PRÁCE? Lovení ryb - indivudální činnost nebo týmová práce?

Ideální představa týmové spolupráce - vše běží “samo”, každý ví, co má dělat. REALITA: málokdy (viděno v korporátu, ve státním sektoru, v rodině) Popsat Lean Game jako simulaci reality - vizualizaci pro účastníky, prožít si společný kontext od A do Z, pojmenovat problémy společně, konsensus a řešení.

Předpoklady Sdílení hodnot Lídr (hlava systému) (osobní a kolektivní přesvědčení) Lídr (hlava systému) Společný cíl, odměna za dosažení cíle (motivace ke spolupráci) Znalost celku a společná péče o celek Příklad: NEOFI, BusinessCon

Dobré praktiky Věnovat se vybudování vztahů na začátku (jsme lidi, ne výrobní položky) Manifest (týmové dohody, jak pracujeme, co očekáváme jeden od druhého) Rozdělení rolí a úkolů do triád Pravidelná retrospektiva (co je OK, co není OK, jak se v tom cítíme)

Kde zítra začít? Existující tým: Retrospektiva → Klíčové momenty po dobu spolupráce → Sdílení v rámci týmu: cítíl jsem se OK, necítil jsem se OK → Náměty na zlepšení Následující projekt: Poslání a hodnoty jako první krok → Na první schůzce definujte smysl existence týmu, → Hodnoty (přesvědčení, která vás spojují)

RETROSPEKTIVA: EMOCE, HODNOTY, KAIZEN