Operační systémy Viktor Beneš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Software – aplikace, programy
Advertisements

SOFTWARE operační systémy
Operační systém Adam Greguš, 4.A.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win98, NT, XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100.
Co je Linux? Základní pojmy
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
Operační systémy.
Operační Systémy pro osobní počítače Obhajoba závěrečné maturitní práce Pavel Čurda 4.B 2009/2010.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
VY_32_INOVACE_03_Software PC Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100 Mb/s.
Distribuce Linuxu Petr Novák. Obsah Distribuce - typy a trendy Konkrétní systémy: – Pro začátečníky: Ubuntu Fedora OpenSuSE PCLinuxOS – Pro pokročilejší:
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 2 Software Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Pro 5. ročník INTERNET. Program v počítači. Prohlížíme si v něm internetové stránky. Prohlížeč / Vyhledávač.
Licence softwaru (8). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_20_16_antivirový program.
GNU/Linux BRUNO PFOHL. Co je to Linux ?  Operační systém založený na Linuxovém jádru  Vychází z myšlenek unixového jádra a proto se občas můžete setkat.
Security Summit sál SŠZP Klatovy hlavní přednášející: Karel Rejthar Microsoft Certified Profesional ostatní přednášející: Michal Weber SŠZP.
Popis produktu: Momentálně nejlepší all-in-one (tzn. vše v monitoru) na trhu Zařízení perfektně integruje osobní počítač do moderního širokoúhlého displeje.
POČÍTAČOVÉ VIRY A ANTIVIROVÉ PROGRAMY. Viry a antivirové programy VIR program, který se dokáže sám šířit bez vědomí uživatele. pro množení se vkládá do.
Český internet.  Současnou podobu českého internetu vytvořili z 99 % Češi, i když je dodnes většinou považován za něco mezinárodního nebo globálního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Úvod do Delphi - 1.hodina OB21-OP-EL-KON-DOL-M-4-006A Orbis pictus 21. století.
Motobazar halouzka. Historie naší firmy Naše firma byla založena 1. Prosince Naše firma se nachází v Bělčovicích,v malé vesničce u Dačic.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
VĚTRNÉ ELEKTRÁRNY NA BOROVÉ aneb máme se nač těšit !!! 1.
Licence - povolení, oprávnění, svolení k užití programu - hranice mezi legálním užíváním, krádeží, přestupky z nedbalosti - za jejich použití (případně.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_07_16_nejpoužívanější programy.
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Základy informatiky.
Software Programové vybavení počítače. Operační systém Je nejdůležitějším software prvkem v počítači Zajišťuje komunikaci mezi uživatelem a hardware „program“
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část 5 – souborové systémy
Svobodný software Alternativy ke komerčním produktům Operační systémy
Antivirus Vytvořil Adam Friedl
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Programová výbava počítače
Srovnání operačních systémů
Pojem přeměna obchodní společnosti
Nelegální stahování softwarů
„Čí je internet?“ Havránková, Čechák, Vocásek, Gadasová.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Kancelářské balíky Stropek Jan.
Operační systémy soubory, zkratky
Grafické řešení lineárních rovnic
Linux − první seznámení
Psychologie práce a organizace Otázky na pracovním pohovoru a CV Matěj Stříteský
Bezpečnost práce s počítačem
Trhlina ve džbánu.
Operační systémy Emanuel Soule.
Operační systém GNU Linux
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Matematika Sčítání a odčítání celých čísel 7. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Motobazar - Jawa J A W A.
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Operační systémy a jejich rozdíly
Šárka poláčková SOŠS Kavčí Hory S3B
Vítá vás nový PowerPoint
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Software Mgr. Václav Chvál.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Operační systémy Viktor Beneš

Druhy operačních systémů Linux Fedora Mandriva Debian Linpus Ubuntu Ret hat Windows ME 95 98 2000 XP Vista 7

Linux Firma Linux vznikla v roce............ jejím zakladatelem byl.............................. Linuxová distribuce nemá žádné poplatky, nebo snad příplatky za nějaké programy. Ke každému Linuxu je zabudovaní program Wine který umožní přehrávat programy z Windows na Linux. V sadě jsou samozřejmě open office a také gimp,přehrávač médií Totem a další.....

Windows Firma Windows byla založena v roce........... Zakladatel byl ...................................... Firma Windows prodává placený operační systém za který dáte i 7000Kč. Někteří lide si Windows stahují nelegálně. A za to jim hrozí nemalé tresty. Windows má antivirovou ochranu AVG která bohužel neobstojí proti všem druhům virů. Proti Linuxu který nelze napadnout a je zdarma Windows dlouho neobstojí.