Kdo za to může? Ez 18,25-30.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Advertisements

N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Anotace: Prezentace je určena pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu učiva Který druh bydlení je nejlepší a jeho výhody a nevýhody Období: září – prosinec.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Ernest Seifert Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_05.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Krajina, krajinné složky, krajinotvorné procesy
Bůh je moje jistota..
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Mezinárodní právo a jeho vliv
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_ INOVACE_16-19
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Slovo života Květen 2014.
MŠE SVATÁ. Příprava obětních darů
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Tři Druhy Služby Komu sloužím ?
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Dějepis Mgr. Milan Šimek
Úzká brána a cesta k životu
Užitečné závaží.
Inf Ovládání operačního systému
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Hřích 3. vítězit nad hříchem
Ať dobrý Bůh je stále s vámi
Pravidla srozumitelnosti projevu a instruování
Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
1. Jsem šťasten, vím, | že Pánu smím v životě náležet, | on silou mou i odvahou, mně neublíží svět, | on silou mou i odvahou, | mně neublíží svět.
Žít svůj život naplno.
DUM II. / 13. smysly Bc. Zdeněk Klíma.
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Já?! Mt 21,33-46.
Moudra pana Horníčka !.
2. Vyznávat hříchy a věřit Pánu
OSVÍCENSTVÍ 18. STOLETÍ VĚK ROZUMU.
Slovo života V tichosti buďte vnímaví pro slovo, které do vás bylo vloženo jako semeno a může zachránit vaši duši. (Jak 1,21) Září 2018.
a zručnosti vědět, jak ji správně použít.
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
On.
9. Rozlišování v modlitbě
Biblické verše....
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
PRÁVA A POVINNOSTI RODIČŮ
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
1. Rady pro udílení svátosti smíření
Zásady dobré hospodyňky
Zásady dobré hospodyňky
Z čeho jsou složeny látky?
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Dneska se něco naučíme o matematice
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
1. Zde já a dům můj sloužit chcem ti, | Pane, celým životem, | i duší svou i tělem. | Buď v domě našem pánem ty | a srdcí našich jednoty | buď sám posvětitelem!
Každý den jsme trochu starší…
Portál - role studenta v informačním systému STAG
ZVUKY A TÓNY.
Transkript prezentace:

Kdo za to může? Ez 18,25-30

Ezechiel 18:25 Vy však říkáte: ‚Cesta Panovníkova není správná Ezechiel 18:25 Vy však říkáte: ‚Cesta Panovníkova není správná.‘ Nuže, slyšte, dome izraelský: Má cesta že není správná? Nejsou to vaše cesty, jež nejsou správné? 26 Když se spravedlivý odvrátí od své spravedlnosti a dopouští se bezpráví, umře za to; zemře pro své bezpráví, jehož se dopouštěl. 27 Když se však svévolník odvrátí od své zvůle, jíž se dopouštěl, a jedná podle práva a spravedlnosti, zachová svou duši při životě. 28 Prohlédl totiž a odvrátil se ode všech svých nevěrností, jichž se dopouštěl; jistě bude žít, nezemře. 29 Avšak dům izraelský říká: ‚Cesta Panovníkova není správná.‘ Mé cesty že nejsou správné, dome izraelský? Nejsou to vaše cesty, jež nejsou správné? 30 Proto budu soudit každého z vás, dome izraelský, podle jeho cest, je výrok Panovníka Hospodina. Obraťte se a odvraťte se ode všech svých nevěrností a vaše nepravost vám nebude k pádu.

On! Ezechiel 18:25 Vy však říkáte: ‚Cesta Panovníkova není správná.‘

Já?! ‘ Nuže, slyšte, dome izraelský: Má cesta že není správná? Nejsou to vaše cesty, jež nejsou správné?

Moje zodpovědnost?! 26 Když se spravedlivý odvrátí od své spravedlnosti a dopouští se bezpráví, umře za to; zemře pro své bezpráví, jehož se dopouštěl. 27 Když se však svévolník odvrátí od své zvůle, jíž se dopouštěl, a jedná podle práva a spravedlnosti, zachová svou duši při životě. 28 Prohlédl totiž a odvrátil se ode všech svých nevěrností, jichž se dopouštěl; jistě bude žít, nezemře.

Obraťte se! 29 Avšak dům izraelský říká: ‚Cesta Panovníkova není správná.‘ Mé cesty že nejsou správné, dome izraelský? Nejsou to vaše cesty, jež nejsou správné? 30 Proto budu soudit každého z vás, dome izraelský, podle jeho cest, je výrok Panovníka Hospodina. Obraťte se a odvraťte se ode všech svých nevěrností a vaše nepravost vám nebude k pádu.

Bůh působí Filipským 2:13 Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu líbí.

V Kristu Filipským 2:1 Je-li možno povzbudit v Kristu, je-li možno posílit láskou, je-li jaké společenství Ducha, je-li jaký soucit a slitování: 2 dovršte mou radost a buďte stejné mysli, mějte stejnou lásku, buďte jedné duše, jednoho smýšlení, 3 v ničem se nedejte ovládat ctižádostí ani ješitností, nýbrž v pokoře pokládejte jeden druhého za přednějšího než sebe; 4 každý ať má na mysli to, co slouží druhým, ne jen jemu. 5 Nechť je mezi vámi takové smýšlení jako v Kristu Ježíši

Žalm 25,6 Hospodine, pamatuj na svoje slitování, na své milosrdenství, které je od věčnosti. 7 Nepřipomínej si hříchy mého mládí, moje nevěrnosti, pamatuj na mě se svým milosrdenstvím pro svou dobrotivost, Hospodine. 8 Hospodin je dobrotivý, přímý, proto ukazuje hříšným cestu. 9 On pokorné vede cestou práva, on pokorné učí chodit po své cestě. 10 Všechny stezky Hospodinovy jsou milosrdenství a věrnost pro ty, kteří dodržují jeho smlouvu a svědectví. 11 Pro své jméno, Hospodine, odpusť mi mou nepravost, je velká. 12 Jak je tomu s mužem, jenž se bojí Hospodina? Ukáže mu cestu, kterou si má zvolit. 13 Jeho duše se uhostí v dobru, jeho potomstvo obdrží zemi.