Rapid Re-Housing Brno IQ Roma servis.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REINTEGRAČNÍ PROGRAM PLUS (programy ve věznicích a na svobodě) Konference Za branou věznice,
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Prostupné bydlení Martin Šimáček.
Sociální program RPG Sociální program RPG
Magdaléna Štochlová, Aleš Lang 11. září 2013 Komunitní služby v oblasti bydlení.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Sociální politika státu N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
TRANSFORMÁTOR Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_32.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Tvorba WWW stránek. Obsah Princip fungování WWW Současné trendy Zásady tvorby WWW stránek Netiketa.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
Barbora Čechová, THEIA – krizové centrum o.p.s.
Rapid Re-Housing – Brno (Projekt – partneři Město Brno, IQ Roma servis, Ostravská univerzita) Karel A. Novák.
Projekty mezinárodní spolupráce po roce 2014
PŘÍJMY A VÝDAJE DOMÁCNOSTÍ
PhDr. Kateřina Kubalčíková, Ph.D.
Předávání, sdílení informací o klientovi
Koordinace rodinných dávek, pohřebné
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Příprava projektů OP Z – základní informace
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Závěrečná konference Zlín,
Sociální situace romských komunit v kontextu genderových rolí
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Sociální šetření v rodině
Děti na cestě z ústavů Zlata Brůžková, LUMOS
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková.
Správa sociálního zabezpečení
Katedra veřejné ekonomie
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Regionální seminář na téma Sociální bydlení
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Informatika Počítačové sítě.
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Téma 11 Odstraňování chudoby (Poverty Relief).
KDO SE NA TEBE DÍVÁ? HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
DTM PK - město Plzeň Stanislav Štangl Prezentace SITMP.
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_264_ČJ
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Zkušenosti Gymnázia, Praha 5, Na Zatlance 11
Klíčové aktivity projektu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
EU_62_A_sada 1_13_M_Příjmy_Pol
dostupné bydlení z pohledu měst a obcí
Sociální bydlení – úvod do problematiky
Výměna dobré praxe v rámci projektu „Domovník-preventista“
Koncepce dostupného bydlení v Jablonci n/N
Informatika Počítačové sítě.
Transkript prezentace:

Rapid Re-Housing Brno IQ Roma servis

Rodiny s dítětem v bytové nouzi žijící na území města Brna Cílová skupina Rodiny s dítětem v bytové nouzi žijící na území města Brna Definice bytové nouze pro projekt: - nebydlení (ubytovny) - nestabilní bydlení (azylové domy, bez nájemní smlouvy) - nevyhovující bydlení (špatný technický stav)

Průběh Register week Losování Jak? Průběh Register week Losování Identifikace a příprava bytů (velikost, stav, lokality …) Oznámení vylosovaným rodinám + Vstupní rozhovor (bydlení, ambice, typ podpory) „Párování“ rodina – byt - pracovník Prohlídka bytu s rodinou Schvalování, administrativa - trvá až 3 měsíce (rozdíl MMB a MČ) Zabydlení Kontinuální podpora v bydlení + otevírání dalších témat

Principy podpory zabydlených rodin Jaká podpora? Principy podpory zabydlených rodin Orientace na silné stránky a volbu klientů (potlačení exp. role SP) Podpora je nepodmíněná (klient si podporu nezasluhuje) Využívaní PEER pracovníků – “expert se zkušeností“ Důraz na prožitek, emoci Intenzita a doba podpory dle dohody a potřeb Spolupráce v síti, case management Harm reduction přístup

2 typy podpory Podpora v bydlení Tým připravuje a vybírá vhodný byt (vhodná lokalita, velikost) Podpora před a při nastěhování (zapojení energií, koordinace podkladů pro město, vybavení bytu) Platba nájmu skrze Centrum sociálních služeb Sdílení informací o bydlení a platbách napříč aktéry (klíčový pracovník, Sociální odbor, Bytový odbor, úřady práce, Centrum sociálních služeb) Pracovník asertivně otvírá téma, když je potřeba (dluhy, neshody se sousedy) 6

Podpora v dalších zakázkách 2 typy podpory Podpora v dalších zakázkách Klient sám definuje další oblasti, v kterých by chtěl využít pomoc pracovníka Zaměstnanost Jednání s OSPOD a dalšími úřady Zadluženost Osobní zájmy Pracovník je zde podporou, případně pomáhá navazovat klienta na další služby a organizace. Spolupráce v těchto oblastech se řídí pouze přáním klienta, i když s tématy přichází i pracovník. 7

Zkušenosti/Problémy Před nastěhováním Vybavení bytu Připojení energií Poučení Zkušenosti/Problémy Před nastěhováním Vybavení bytu Připojení energií Platba nájmu Velké množství různých finančních zdrojů Výplata části dávky na bydlení v příspěvku na živobytí Nepravidelnost finančního příjmu Časté změny ve složení domácnosti Zpoždění CSS 8

Děkuji za pozornost IQ ROMA SERVIS, Z. S. Vranovská 45, Brno   Vranovská 45, Brno Czech Republic adam.fialik@iqrs.cz mob.:+420 731654576 www.iqrs.cz