Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
ECVET v Programu celoživotního učení
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
ZAHRANIČNÍ MOBILITA MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ A ZÍSKÁNÍ PRAXE
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Studium v usa Fulbrightova stipendia pro studium a výzkum v USA Eusebio Perdiguero, NY 6 Flickr.com Proč právě USA Co je Fulbright Stipendia pro studenty.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Vědecká prezentace v botanice a zoologii Eva Řehulková.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační schůzka k programu
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích 8. listopadu 2017 učebna P6

Proč studovat v zahraničí? Povinnost absolvovat v rámci svého doktorského studia minimálně tříměsíční odbornou stáž na vědeckém pracovišti v zahraničí Získání praxe v oboru Propojení teorie a praxe Získání nových znalostí a zkušeností Navázání profesionálních kontaktů Možnost lepšího umístění na trhu práce

Typy zahraničních pobytů Studijní pobyty Povinností studenta je na zahraniční univerzitě úspěšně absolvovat alespoň 1 předmět za semestr, v případě, že student výlučně nepracuje na své disertaci. Student doktorského studijního programu se řídí individuálním studijním plánem schváleným Oborovou radou. Minimální počet kreditů se nestanoví. Pracovní stáž Zahraniční stáž na základě předem domluvené náplně práce. Povinnost odpracovat alespoň 20 hod/týden Náplň stáže musí odpovídat studijnímu programu – pobyt v zahraničí je součástí studia Odborná stáž Povinnost pro Ph.D. studenty – alespoň 3 měsíce Kde – Odborné instituty (univerzitní pracoviště, specializované knihovny, muzea, galérie,…) Financování – granty, nadace, fondy,..

Možnosti studia v zahraničí Erasmus+ - program studentských výměn se všemi státy EU, FM UK - podpůrný, iniciační a motivační nástroj směřující k rozšiřování mezinárodních styků univerzity DZS – Domu zahraniční spolupráce – instituce nabízející mezinárodní programy a aktivity (např. CEEPUS, AKTION, Norské fondy a další) DAAD – německá akademická výměnná služba - poskytuje informace o studiu a výzkumu v Německu AIA – akademická informační agentura informující o možnostech stipendijních pobytů v zahraničí a další …. Aktuální nabídky studijních pobytů a stáží sledujte zde: https://www.ktf.cuni.cz/KTF-1042.html

Nejsnazší způsob, jak vycestovat do zahraničí Studijní pobyty (mohou trvat 3 – 12 měsíců) - jen na partnerských univerzitách Pracovní stáže (mohou trvat 2-12 měsíců) - absolvovat na kterékoliv instituci (nemusí to být nutně partnerská univerzita) - student si přijímající pracoviště, na kterém chce stáž absolvovat, vybírá sám Studijní pobyty a praktické stáže v zahraničí je možné realizovat opakovaně v každé úrovni svého studia (Bc, Mgr/NMgr, Ph.D)

Fond mobility Univerzity Karlovy https://www.ktf.cuni.cz/KTF-1565.html byl zřízen v roce 2001 Cílem FM UK je finanční podpora zejména pro: studium na zahraniční univerzitě v délce jeden až dva semestry (pouze pro studenty prezenční formy studia) účast na mezinárodních studijních nebo odborných akcích studentů v zahraničí krátkodobé vědecké a výzkumné pobyty v zahraničí Výše finančních příspěvků – FM pokrývá náklady na požadovanou akci maximálně jednou polovinou, t.j. max. 50% předpokládaných výdajů na budoucí mobilitu (nelze zažádat o příspěvek zpětně) Podávání žádostí: vždy 2x do roka letní semestr - březen zimní semestr – říjen

Dům zahraniční spolupráce je příspěvkovou organizací Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy přispívá k mezinárodní spolupráci; uděluje granty a stipendia na mezinárodní projekty a mobility; administruje programy: Erasmus+; CEEPUS; AKTION; AIA, Norské fondy, a další Bližší informace na stránkách: http://www.dzs.cz/cz/vyjezdy/

AIA - Akademická informační agentura AIA - je součástí Domu zahraniční spolupráce Shromažďuje, zpracovává a rozšiřuje informace o možnostech vzdělávání zejména vysokoškolských studentů, doktorandů a pedagogů v zahraničí. Zpracovává, z podkladů MŠMT, přehled kompletní nabídky stipendijních pobytů v zahraničí na základě mezinárodních smluv pro následující akademický rok a zajišťuje výběrová řízení na tyto pobyty. Průběžně zveřejňuje na své webové stránce také nabídky jiných stipendií nabízených mimo rámec mezivládních dohod a další nabídky ke studiu v zahraničí Studijní nabídky v zahraničí dle jednotlivých zemí lze vyhledat prostřednictvím VYHLEDAVAČE Bližší informace naleznete na: http://www.dzs.cz/cz/akademicka-informacni-agentura/

AKTION Česká republika - Rakousko Program AKTION slouží k podpoře vzájemného porozumění mezi Českou republikou a Rakouskem. Podporuje rozvoj dvoustranné spolupráce ve vědě a vzdělávání ve všech vědních oborech. Podpora je poskytována ve dvou kategoriích: individuální - stipendia na studijní a vědecké pobyty v druhé zemi a k účasti na letních jazykových a odborných školách institucionální - podpora projektů spolupráce českých a rakouských vzdělávacích institucí Bližší informace naleznete na: http://www.dzs.cz/cz/aktion-ceska-republika-rakousko/

Stipendia jsou poskytována ve těchto kategoriích: Informační centrum DAAD Praha poskytuje informace o studiu a výzkumu v Německu Stipendia jsou poskytována ve těchto kategoriích: STIPENDIA PRO STUDENTY BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH PROGRAMŮ STIPENDIA PRO DOKTORANDY A POSTDOKTORANDY STIPENDIA PRO POSTDOKTORANDY A VYSOKOŠKOLSKÉ UČITELE Uzávěrky pro odevzdání přihlášek na stipendia DAAD pro jednotlivce a bližší informace naleznete na webových stránkách: www.daad.cz

Zahraniční oddělení KTF 1. patro, kancelář K 1059 Proděkan pro zahraniční vztahy: doc. PhDr. Martin Zlatohlávek, PhD. Referent: Olga Ďurišová Internetové stránky: https://www.ktf.cuni.cz/KTF-1728.html E-mail: relations@ktf.cuni.cz telefon: 220 181 241

Děkuji za pozornost