GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE PLACENÁ VYSOKOHORSKÁ SILNICE GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE SPOJUJE RAKOUSKÁ MĚSTA LIENZ NA JIHU A ZELL AM SEE NA SEVERU.
Advertisements

Krkonošský národní park
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_20_Rakousko Téma:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Kraje ČR Karlovy Vary Ústí n. L. Jihlava Zlín Hradec Králové.
Autorem podkladu materiálu je Monika Dudová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
VELKÁ BRITÁNIE WALES. WALES - velšsky Cymru – ve staré velštině to znamená „krajan“ - jméno Wales pochází z germánského slova Walha, které znamená „cizinec“,
Označení DUM Ku - DUM Autor Příjmení a jméno: Kučejová Blanka, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Písek Doprava Název projektu: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Předkládá: P03 - Střední škola.
VY_32_INOVACE_Fi_II_01 Název Jižní Asie Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Porovnání jednotlivých složek skutečného průměrného měsíčního platu za leden-únor 2011 a 2010 HZS krajů platový tarif příplatek za.
Využití v praxi Pythagorova věta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
Öresundský most Most přes Öresund (nebo také Oresundský most) je most spojující dánské hlavní město Kodaň s významným švédským přístavním městem Malmö.
PRAHA. Praha je hlavní město České republiky. 14 největší město v EU. Leží na severu od středu Čech na řece Vltavě. Rozkládá se na 496km 2, a má
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ZEMĚPIS Téma: Ústecký kraj Ročník: 9. Číslo.
Rakousko II. oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
NORSKO LEŽÍ NA SEVERU EVROPY BÝVÁ ČASTO NAZÝVÁNO NEJKRÁSNĚJŠÍ ZEMÍ EVROPY. NÁDHERNÁ A ROZMANITÁ KRAJINA STVOŘENÁ K OBJEVOVÁNÍ- HLUBOKÉ LESY - POVĚSTNÉ.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_5_Procvičování pravopisu vlastních jmen.
P OLOHA Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s polohou ČR a jejími sousedy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_13_Estonsko Téma:
 Vysoké Taury se nachází v Rakousku konkrétně v Alpách.  Nachází se necelých 140 kilometrů od Salzburg a 450 kilometrů od hlavního města Rakouska Vídně.
Královéhradecký kraj Rozloha:4759 km2 Počet obyvatel:
RAKOUSKO M O N T A F O N.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Rozmanitost reliéfu v ČR
Funkce Konstantní a Lineární
Rakousko Dominik Šváb.
Extrémní oblasti na naší Zemi
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Ještěd.
Klasicistní architektura v Čechách
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9. ročníku
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_18_20 Hory
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Trasa NP Podyjí Autor: Sem vložte fotku. Sem vložte fotku.
TÉMA: Národní parky a chráněné krajinné oblasti
Vypracoval: Petr Sobek
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_06
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Česká republika jako součást Evropy
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Pardubický kraj
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Čtoucí rodiny regionu Blansko
Přírodní podmínky na území Slovácka
NORSKO KŘÍŽEM KRÁŽEM Josef Zelený, DZ2
JIZERSKÉ HORY 1.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_1-35_Starověká Čína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Slovní úlohy o společné práci
Novelizace legislativy ve vztahu k RM ovocných rodů a druhů, podmínky pro UŘ v roce 2018 Lísek,
Lineární funkce v praxi
Pálava a okolí Natálie Báňová, 4. A.
OASIS DE HUACACHINA PERU Ligue o som
Alpy - lyžaský výcvik Termín: (neděle – sobota)
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Korsika – Napoleonův ostrov
Vodní plochy na Slovácku
Autor: Mgr. Karolina Pátková
VY_32_INOVACE_Vac_I_19 AZ kvíz
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Transkript prezentace:

GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE RAKOUSKO GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE

PLACENÁ VYSOKOHORSKÁ SILNICE GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE SPOJUJE RAKOUSKÁ MĚSTA LIENZ NA JIHU A ZELL AM SEE NA SEVERU. Placený úsek je mezi městečkem Heiligenblut na jihu a osadou Fusch na severu. Silnice je otevřená denně od začátku května do začátku listopadu. Vjezd je povolen jen ve stanoveném čase. Na noc je silnice uzavřena. Stanování a kempování je zakázáno. Za průjezd auta se platí částka 28 euro (2009). Nejvyšší bod silnice leží v tunelu HOCHTOR ve výšce 2.504 m. Silnice je dlouhá 48 km.

SILNICE S VELKÝM POČTEM SERPENTIN PROCHÁZÍ KRÁSNOU HORSKOU KRAJINOU, KTERÉ DOMINUJE MASIV NEJVYŠŠÍ RAKOUSKÉ HORY GROSSGLOCKNER 3798 m.

MĚSTEČKO HEILIGENBLUT TVOŘÍ JIŽNÍ VJEZD

NA MÍSTNÍM HŘBITOVĚ JSOU POCHOVÁNY OBĚTI HOR

GROSSGLOCKNER

SVIŠŤOVÉ

GROSSGLOCKNER A LEDOVEC PASTERZEN

CHATA F.JOSEPHA

KROTCÍ SVIŠŤOVÉ

ROKU 1836 NAVŠTÍVIL TATO MÍSTA SÁM CÍSAŘ

GROSSGLOCKNER A LEDOVEC PASTERZEN

PŘEHRADY NA ŘECE GUTTAL

VRCHOLOVÝ TUNEL HOCHTOR

HRANICE MEZI KORUTANY A SALZBURSKEM

SEVERNÍ PORTÁL HOCHTORU

PAMÁTNÍK STAVITELŮ SILNICE

Cestování zdar tbares@razdva.cz Soubor 59