FREE MOVERS Fakulta filozofická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INFORMAČNÍ SEMINÁŘ o možnostech stipendijních pobytů v zahraničí pro akademické pracovníky a doktorandy Univerzity Tomáše Bati 10. října 2012, Zlín.
Advertisements

PROGRAM LLP/ERASMUS ( ) PROGRAM ERASMUS+ (2014/2015 → 2021) Mezinárodní mobilita studentů a zaměstnanců.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Matusová.
Filozofická fakulta Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Vítejte na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
EVROPSKÁ UNIE MAREK PARVONIČ. HISTORIE ZÁKLADY PODNĚTY Zabránit opakování tragédie dvou světových válek Zajištění evropského míru Revitalizace Evropy.
1 Virtuální Univerzita třetího věku. 2 Seniorské vzdělávání Univerzita třetího věku (U3V) je součást Celoživotního vzdělávání, organizované veřejnými.
Erasmus 2013/14. MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí studovat.
ERASMUS + stručný postup k výjezdu na praktickou stáž.
MOBILITY DAY Praktická stáž Erasmus+ Ing. Bohdana Čechová.
International Affairs Departement 2007 InformationQuestionsPresentations Studying Abroad Erasmus, XY, XY International Affairs Department 2007 International.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Představení společnosti ERGO pojišťovna, a.s.. 2 ERGO Austria International AG ERGO Austria Česko Slo vensko Maďarsko Chorvatsko Slo vinsko Rum unsko.
Studying Abroad Erasmus, XY, XY 2007 International wee na UTB aneb Jak studovat v zahraničí Miroslava CedidlováMichiMartina Hudečková.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-19 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Vnější vztahy na FHS Lenka Drábková. Financování VVŠ 2012; Ukazatel K Kvalita a výkon Vědecký výkon fakulty VŠ (započítané body RIV; normovaný počet citací;
FULBRIGHTOVA STIPENDIA
EVROPSKÁ UNIE.
OECD: Výše daní: nejnižší daně jsou v Chile
Informační schůzka k programu
Úvod do studia němčiny I.
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Erasmus+ student mobility
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
STUDIUM A STÁŽE V ZAHRANIČÍ
AKTION Česká republika - Rakousko
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Ústav románských studií
Obyvatelstvo Evropy Počet obyvatel – asi 731 mil. (2009)
Studijní pobyt Erasmus+
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Světová a národní gastronomie
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
EVROPA JAKO JEDEN ZE SVĚTADÍLŮ
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 20. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Central European Exchange Programme for University Studies
Program celoživotního učení Comenius
Informační a poradenské centrum ZČU Letní škola pro uchazeče a studenty se speciálními vzdělávacími potřebami Adresa: Univerzitní 20, Plzeň UI.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 13. října 2015
NATO.
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Hlavní města Evropy VY_32_INOVACE_Ze
Studijní pobyty a praktické stáže
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Zpráva o studiu za rok 2014 Zdeňka Chmelíková
EVROPSKÁ INTEGRACE.
„Index vnímání korupce 2016“
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
EURES = Evropské Služby Zaměstnanosti
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy
Studijní pobyty a praktické stáže
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Sekretariát prorektora pro vědu, výzkum a zahraniční vztahy
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová.
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Prezentace Fakulty ekonomické ZČU v Plzni
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Rada EU.
ERASMUS+ pro Ph.D. studenty
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Ing. Alena Opletalová, Ph. D. , 9. 6
Transkript prezentace:

FREE MOVERS Fakulta filozofická

Možnosti zahraničních výjezdů Erasmus+ : Erasmus Studijní stáže Praktické stáže „Freemovers“ / INTER-18 - Stipendia MŠMT - Pracovní stáže přes AIESEC a IAESTE (http://www.international.zcu.cz/organizace/)

Erasmus + / student Kdo se může zapojit – podmínky: Student - Bc., Mgr. nebo Ph.D. Student prezenční, kombinované nebo distanční formy studia - zapsán během celého studijního pobytu či praktické stáže (neplatí pro absolventské stáže). NE student 1. ročníku bakalářského studia Student - občan jakékoliv země – studium v ČR Výjezd na studijní stáž – student musí být vybrán ve výběrovém řízení fakulty Výjezd na prak. stáž–student musí mít souhlas fakulty

Erasmus+/ student Jeden student může dostat grant na mobilitu v celkové max. délce 12 měsíců v každém studijním cyklu (Bc., Mgr. nebo Ing., Ph.D.) bez ohledu na počet a typ mobilit (tj. studijních pobytů a praktických stáží). Absolventská praktická stáž se počítá do studijního cyklu, ve kterém je k ní podepsaná smlouva. Realizace je do 12 měsíců od ukončení studia na ZČU. U studia, které sestává pouze z jednoho cyklu (Mgr. nebo Ing.), je maximální délka mobilit 24 měsíců. Do maximální délky 12 nebo 24 měsíců se počítají i studijní pobyty a praktické stáže realizované v daném studijním cyklu v rámci programu LLP Erasmus.

Erasmus + / student Kam můžete vyjet: 28 členských států EU: Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemí, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie Země EHP: Island, Lichtenštejnsko, Norsko Kandidátské země: Turecko, Bývalá jugoslávská republika Makedonie

Erasmus + / studijní stáž Seznam fakultních inter-institucionálních smluv je na: www.international.zcu.cz > Informace pro studenty > Erasmus > Erasmus+: meziinstituc. smlouvy > Fakulta Zahraniční univerzita – Erasmus kód Kontaktní osoba na ZČU Počet studentů a měsíců Obor/katedra

Erasmus + / studijní stáž Studijní program (LA) si student sestavuje sám. Předměty si zadá na Portál do záložky výjezd Studentovi je doporučeno zapsat si 30 kreditů/ semestr. Student musí přivézt 20 kreditů/ semestr. Studenti obdrží před zahájením stáže celý grant – výše se diferencuje podle životních nákladů země (stanoveno NAEP Praha) např.: Německo: 400€ Francie: 500€ Španělsko: 400€ VB: 500€ Tento grant nepokryje veškeré náklady spojené s pobytem v zahraničí. Projekt počítá s finanční spoluúčastí studenta!!! Výše stipendií zde: international.zcu.cz > Informace pro studenty > Erasmus > Výše stipendia Erasmus+ 2014-17

Kontaktní osoba http://international.zcu.cz Mgr. Jana Ovsjanniková ovsjan@rek.zcu.cz Ing. Jana Čečilová cecilova@rek.zcu.cz Tel. 377635783 Zahraniční vztahy ZČU Univerzitní 20 306 14 Plzeň UI 112 http://international.zcu.cz www.facebook.com/zahranicnivztahy

Praktické stáže v EU Program Erasmus+

Cíl odborných praktických stáží Praktické stáže podporují praktickou přípravu studentů, doktorandů a absolventů všech fakult. Přijímajícími organizacemi jsou firmy, školy, neziskové organizace a další instituce v zemích EU (kromě institucí EU a projektů EU). Náplň praxe musí odpovídat studijnímu oboru praktikanta na ZČU (u studentů FPE nemusí být jen pedagogická).

Podmínky Termín pro přihlášení: průběžný Přihláška: životopis zaslaný na e-mail kontaktní osoby na ZV - binova@rek.zcu.cz Grant: cestovné, pojištění, ubytování a stravu na min. 2 měsíce (400 až 600 EUR/měsíc). Délka praxe: 2 – 12 měsíců (v každém studijním cyklu). V každém akad. roce stáže probíhají od 1. 7. do 30. 9. dalšího ak. roku.

Jak najít vhodnou organizaci ZV rozesílá přihlášeným zájemcům aktuální nabídky od zprostředkovatelů a přijímajících organizací. Zájemce o praxi si najde a dohodne oborově vhodnou přijímající organizaci sám a kontaktuje ZV. Seznam zprostředkovatelů stáží je na webu: www.international.zcu.cz – informace pro studenty – Erasmus-praxe Některé fakulty mají uzavřené smlouvy s přijímajícími organizacemi v zemích EU.

(Informace pro studenty > Erasmus – praxe) Kontaktní osoba Pavlína Bínová binova@rek.zcu.cz Tel. 377635712 Zahraniční vztahy ZČU Univerzitní 20 306 14 Plzeň UI 110 http://international.zcu.cz (Informace pro studenty > Erasmus – praxe)

„Freemovers“ – INTER-18 Účel studijního pobytu: Absolvování celého semestru výuky (povinnost přivézt 20 ECTS). Zpracování podkladů pro bakalářskou, magisterskou, disertační práci. Jazykový či jiný odborný kurz - odborný jazykový kurz v rámci specializovaných kurzů. Pracovní stáž/ praxe v rámci studia.

„Freemovers“ – INTER-18 Podmínky: Minimální délka: 30 dnů Vyjíždět mohou studenti prezenčního studia bakalářských, magisterských, doktorských studijních programů (kromě 1. ročníku Bc) Studenti během svého studijního pobytu v zahraničí nesmějí přerušit studium na ZČU Minimální délka: 30 dnů Výjezdy je možné aktuálně uskutečnit od ledna 2018

„Freemovers“ – INTER-18 Termín a způsob výběrového řízení je plně v kompetenci jednotlivých fakult (informace poskytnou jednotliví fakultní koordinátoři) Výše grantu záleží na cílové destinaci: - 10.000 Kč nebo 15.000 Kč/ měsíc.

Kontaktní osoba www.facebook.com/zahranicnivztahy Bc. Maryna Charlamová mcharlam@rek.zcu.cz Tel. 377635775 Zahraniční vztahy ZČU Univerzitní 20 306 14 Plzeň UI 112 www.facebook.com/zahranicnivztahy http://international.zcu.cz

Vládní stipendia MŠMT Dům zahraniční spolupráce (DZS) - Akademická informační agentura (AIA): nabídka stipendijních pobytů v zahraničí na základě mezinárodních smluv http://www.dzs.cz/cz/akademicka-informacni-agentura/ http://www.international.zcu.cz/msmt/

Další stipendia a informace Další nabídky stipendií a programů, které financují různě zaměřené zahraniční stáže – viz web: http://www.international.zcu.cz/ostatni/

Kurzy www.isls.zcu.cz 9. – 27. 7. 2018 celodenní a odpolední základní (A1–C1) a specializované zkušení čeští a zahraniční lektoři

Letní škola nejen jazyková www.isls.zcu.cz Letní škola nejen jazyková osvědčení o účasti možnost žádat o uznání kreditů za kurz stravování v kampusu ZČU, ubytování pro mimoplzeňské účastníky besedy, výlety, sportovní aktivity, filmové a zábavné večery kontakt se studenty z různých zemí  praktické uplatnění nabytých znalostí, mezinárodní přátelé 

www.facebook.com/zahranicnivztahy http://international.zcu.cz Děkujeme za pozornost. www.facebook.com/zahranicnivztahy http://international.zcu.cz http://www.dzs.cz/cz/akademicka-informacni-agentura/