Sociální práce TEĎ a TADY II

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jednání MZ ČR JUDr. Mgr. Marek Hodulík ZÁKON O UN.
Advertisements

Valná hromada PRAHA 27. BŘEZNA 2014
Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve.
1 Představení APPS 2 KDO JSME APPS je nezávislou a dobrovolnou zájmovou organizací. Bezprostředním cílem je vytváření podmínek pro úspěšný.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Česká asociace sester skupina PRO KVALITU PÉČE
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Okresní sdružení ČUS Tábor
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Kvalita a bezpečnost zdravotních služeb -současná priorita MZ
ČSK Český svaz kanoistů.
Doporučené postupy nebo standardy – aspekty právní
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Česká asociace adiktologů
Zelený kruh – střešní organizace českých ekologických NNO Alena Dodoková Kateřina Ptáčková.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
Zdravotnická sekce v rámci Asociace vyšších odborných škol ________________________________________ Valná hromada AVOŠ 20. dubna 2010 _______________________________________.
Příloha č.1 – Organizační schéma – PREZIDIUM - Prezident / první viceprezident / viceprezident Czech Dance Organization, o.s. PRVNÍ VICEPREZIDENT VICEPREZIDENT.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě.
Připravil: Sebastian Schupke předseda StRGK 2011/2012.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Financování sociálních služeb pro města a obce
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
Principy a základní teze k profesní komoře vzniklé ze zákona včetně reflexe konzultačního procesu Mgr. David Pospíšil ředitel Odbor sociálních služeb Ministerstvo.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Individuální projekt OP VVV
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Aktuální poznámky ke vzájemné spolupráci poradny a škol
Okresní sdružení ČUS Tábor
Sociální šetření a legislativa
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Profesní svaz sociálních pracovníků v sociálních službách APSS ČR
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Hejnice 20. – 21. září 2018.
POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR
Transkript prezentace:

Sociální práce TEĎ a TADY II Praha, 3. října 2017 Mgr. Petr Hanuš člen Řídící rady PSSP

Asociace poskytovatelů sociálních služeb Největší profesní organizace v oblasti sociálních služeb v ČR K 19. září 2017 sdružujeme 1 693 členů Sdružuje 1 036 registrovaných poskytovatelů sociálních služeb Sdružuje 2 341 registrovaných služeb 6 odborných sekcí 615 členů profesních svazů Profesní svaz sociálních pracovníků v sociálních službách - 377 Profesní svaz zdravotnických pracovníků v sociálních službách - 238

Profesní svaz sociálních pracovníků v sociálních službách Profesní svaz sociálních pracovníků v sociálních službách vznikl 2.prosince 2014 schválením Valné hromady APSS ČR jako odborné uskupení, jehož cílem je podpora sociální práce jako profese a zejména rozvoj odborné úrovně sociální práce v sociálních službách.

Cíl profesního svazu Zprostředkovat výměnu informací mezi poskytovateli a odborníky z řad MPSV, krajských úřadů, inspektorů i vzájemně mezi sebou Informovat své členy o změnách v legislativě a jiných důležitých skutečnostech Pořádat odborné semináře, konference a setkání svazu Podílet se na vzdělávací a publikační činnosti APSS ČR

Poslání profesního svazu Zvyšování odborné a profesní úrovně všech činností sociálních pracovníků a to zejména v sociálních službách. Iniciování diskusí vedoucí k rozvoji sociální práce v sociálních službách Podílení se na zvyšování kvality sociální práce v sociálních službách Zvyšování prestiže profese sociálního pracovníka Posláním není hájení zaměstnanců a jejich zájmů ve vztahu k zaměstnavatelům.

Členství v profesním svazu Řádným členem svazu může být každá FO která je sociálním pracovníkem vykonávajícím odbornou činnost v sociálních službách dle zákona č. 108/2006 Sb., která splňuje odbornou způsobilost sociálního pracovníka podle zákona o sociálních službách a vykonává odbornou činnost v sociálních službách dle zákona č. 108/2006 Sb., která vykonává činnost v souladu s § 48 a násl. zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně – právní ochranně dětí.

Členství v profesním svazu Mimořádným členem svazu může být každá FO, která je studentem vyšší odborné školy nebo vysoké školy se zaměřením na obor sociální práce. Mimořádní členové nemají právo volit a být voleni do orgánů svazu. Čestným členem svazu se může stát FO, která se zásadním způsobem zasloužila o rozvoj sociální práce v ČR. Čestné členství uděluje, případně odnímá, řídící rada Profesního svazu.

Členství v profesním svazu Odbornost sociálního pracovníka a jeho působení v sociálních službách se dokládá čestným prohlášením zájemce o členství. Členství vzniká podáním přihlášky a uhrazením poplatku ze strany fyzické osoby a potvrzením přihlášky ze strany APSS ČR. Členství zaniká vystoupením člena, jeho úmrtím, nebo neuhrazením členského poplatku k datu splatnosti. Každý člen svazu má právo na informační servis, bezplatnou účast na odborné konferenci, bezplatné odebírání odborného periodika, slevy na produkty a služby APSS ČR.

Členství v profesním svazu Roční členský poplatek činí 390 Kč/kalendářní rok/osoba Každý čestný člen má stejná práva a povinnosti jako řádný člen. Členy se mohou stát také studenti VOŠ a VŠ se zaměřením na obor sociální práce. Každý člen svazu je povinen dodržovat stanovy APSS ČR, Etický kodex, platné zákony a předpisy a jednat v souladu se zásadami slušnosti a respektu a svým jednáním přispívat k naplnění účelu a poslání svazu.

Řízení profesního svazu Svaz je řízen prezidiem APSS ČR V čele stojí Řídící rada, příp. prezident APSS ČR Řídící rada je iniciativním a poradním orgánem prezidia APSS Č Je osmičlenná 3 členové jsou jmenováni prezidiem - předseda a dva místopředsedové 1 člen je jmenován prezidentem Ředitel svazu a 4 členové řídící rady jsou voleni členy svazu V případě parity hlasů rozhoduje hlas předsedy. Volební období Řídící rady je na dobu období tří let. Řídící rada je oprávněna prostřednictvím předsedy či místopředsedů překládat materiály prezidiu Asociace. Prezidium může na základě návrhu Řídící rady zřídit odborné komise svazu. Administrativně řídí svaz ředitel svazu, který je jmenován prezidentem.

Profesní svaz v roce 2017 Zaměřujeme se na etiku sociální práce Zpracovali jsme Etický kodex člena PSSP Zaměřujeme se na management sociální práce v sociálních službách a na roli sociálního pracovníka v managementu poskytované sociální služby Zpracovali jsme projekt do OPZ zaměřený na podporu sociální práce v sociálních službách na základě podnětů členů PSSP Provedli jsme rozsáhlé dotazníkové šetření zaměřené na potřeby sociálních pracovníků v sociálních službách a ty využíváme při přípravě vzdělávacích aktivit Účastnili jsme se Podzimní školy sociální práce MPSV ČR Podílíme se na přípravě Výročního kongresu poskytovatelů sociálních služeb Spolupracujeme s vysokými školami i s vyššími odbornými školami – společné konference Pravidelně poskytujeme informační servis členům PSSP Jsme poradenským místem členů PSSP Podílíme se na vydávání doporučených postupů nebo standardů pro sociální práci Jsme členy redakční rady odborného časopisu Sociální služby, do kterého pravidelně přispíváme Jsme aktivní na facebooku

Děkuji za pozornost Více informací o činnosti, aktivitách i možnosti členství v PSSP je uvedeno na: http://www.apsscr.cz/cz/sekce-a-svazy/profesni-svaz-socialnich-pracovniku