ZŠ T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Advertisements

Domov mládeže při SOŠ a SOU Neratovice
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
Fryderic Chopin.
TANEC Co to vlastně tanec je?
Společenské TANCE Občanská výchova 7. ročník
Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo.
Zámeček  Zámeček je časopis pro dětské domovy, diagnostické ústavy nebo pro výchovné ústavy  Velkou část redakce tvoří především děcka.  Pravidelně.
Základní škola při Biskupském gymnáziu Krupka 1 - Bohosudov
Já a vše kolem mě..
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
3.ročník, Bc..  Cvičení pro ženy v rámci studiových hodin a posilovny  Klub aktivních dam  Výživové poradenství  Masáže  Kavárna.
Badminton Absolventská práce
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
FIRE DANCE 2013.
Co se chystá.  Během zimního tréninku dokončíme nácvik druhé taneční sestavy – předpokládaná premiéra na Prague Dragon Autumn  Stále platí tréninky.
Estetická skupinová gymnastika
Volba povolání aneb představení 9. A v rámci projektu „2
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 28. března ve 13 hod  Disciplíny přípravka: Mazurka, volný tanec  Disciplíny mladší žáci: Polka, mazurka, volný tanec.
Tance Tanec - záměrné, rytmické a kulturně zakotvené sekvence neverbálních tělesných pohybů Historické aspekty – starší doba kamenná (kresby tančících.
E X H I B I C E PLESOVÁ SEZONA ROKU 2008 Pořádáte maturitní nebo firemní ples? Máte již zamluvený termín a chybí Vám v programu předtančení standardního.
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Latinsko-americké tance
SALSA.
Přátelství v literatuře
Aktuální formy gymnastiky a tance
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 2. dubna 2011  V kolik: příjezd od 13 hod, zahájení ve 14 hod  Disciplíny: 1. Valčík 2. Čača 3. Volný tanec.
Hudba Rakousko-Uherska Autor: Květa Stejskalová. Rakousko-Uhersko byl státní útvar, který existoval v letech 1867 – Rakousko-Uhersko byl státní.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_347_Tanec, balet AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
aneb doučovací večery pro přátele
MHJ HS ŽABČICE.  Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 31. března 2012  V kolik: příjezd od 12,30 hod, zahájení ve 13 hod  Disciplíny: 1.Valčík 2.Charleston.
Chtěl/a bych být jako… Jsme skupina kamarádů a každý z nás má přání být někým. Teď vám řekneme kým…
Periodizace nonartificiální hudby
Sportovní tanec.
ročník.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_JDEME_TANCIT_OBLEKANI_ PREZENTACE_17 Název školyStřední.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice Jméno: Tereza Fořtová Vedoucí práce: Mgr. Blanka Posavádová Školní rok: 2012/2013.
Gymnastika I. – Společenské tance Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Tance Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_14_TANCE Téma: HUDEBNÍ NAUKA Číslo projektu:
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_10_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Tanec a pohyb Základní škola Libina, příspěvková.
Gymnastika I. Univerzita Karlova Praha Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
VÝSTAVA STAVEBNICE MERKUR  Naše škola se zúčastnila výstavy stavebnice Merkur v regionálním muzeu v Chrudimi.
FIRE DANCE 2017.
ESTETICKÁ SKUPINOVÁ GYMNASTIKA
Tanec Vypracovala: Natálie Odehnalová 9. C ZŠ Masarova Garant: p. uč
ZŠ Ludgeřovice Ema Musálková
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Prezentace Alexandra Průšová
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
Zuzana Klementová, Jaroslav Svoboda, Milan Šipl, Rostislav Valíček
ročník.
Aktuální formy gymnastiky a tance
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola T. G. Masaryka Blatná,
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
  Klub Tornádo - pracoval od roku 1997 pod bývalým Domem dětí a mládeže u radnice, od roku 2013 pod SVČ Doris Šumperk. V letošním roce zde tancuje na 200.
Spoločenský tanec.
Spoločenské tance.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA BLATNÁ, OKR
Tanec.
FIRE DANCE 2018.
VSTUPNÉ: dospělí 40 Kč, děti do 15 let 20 Kč
lidový tanec, pantomima, balet, výrazový tanec, společenský tanec
FIRE DANCE 2019.
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Transkript prezentace:

ZŠ T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice Absolventská práce TANEC Autor práce: Nikol Andrlíková, IX. tř. Vedoucí práce: Mgr. Jaroslav Voříšek Školní rok: 2011/2012

Úvod Absolventskou práci na téma TANEC jsem si vybrala proto, protože k tanci mám hodně blízko a tanec mám strašně ráda. Jakmile je v televizi nějaká taneční soutěž, ráda se na ní dívám a obdivuji profesionály a říkám si, že jednou bych také chtěla tančit na profesionální úrovni. Tancuji už 4 roky latinsko- americké a standardní tance v páru se svým tanečním partnerem Prokopem Schmidem ve skupině Ritmix pod vedením Kristýny Strnadové.

TANEC společenská aktivita za doprovodu hudby umělecký tanec – balet apod. ve 20. století vznik soutěží, které se dělí podle druhu tance, vznikl i systém hodnocení pro různé tance v bodování na tanečních soutěžích hraje velkou roli výraz v obličeji, přirozenost, držení těla a celkový dojem v páru vede partner, nikoli partnerka

dvě základní skupiny – standardní tance a latinskoamerické tance standardní tance - waltz, tango, valčík, slowfox, quickstep latinskoamerické tance - samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive jiné tance, které se nezařazují do těchto dvou skupin, ale vyučují se např. v různých kroužcích – mambo, mazurka, atd..

LATINSKOAMERICKÉ TANCE mladší než standardní tance tance v uvolněnějším držení v páru na latinské tance mají především dívky jiné oblečení než na standard latinské tance charakterizuje rytmická přesnost, temperament, smyslnost a velký citový náboj nejrychlejším tancem je samba, která má 52 – 54 taktů za minutu a nejpomalejší rumba s 20 – 27 takty za minutu soutěžní latinskoamerické tance - samba, cha-cha, rumba, paso doble a jive u dětských kategoriích na soutěžích se přidává ještě polka, byť není latinskoamerickým tancem

STANDARDNÍ TANCE největší vývoj ve 30. letech 20. století standardní tance charakterizuje romantičnost, krása a citové prožití hudby uzavřené držení v páru – pevné, lokty vysoko tak, aby záda tvořila tzv. kříž pro všechny tance kromě tanga je typický švihový pohyb pánové mají na sobě obleky popřípadě vesty, dámy dlouhé šaty soutěžní tance – waltz, valčík, tango, quickstep, slowfox

ZÁVĚR + POUŽITÉ ZDROJE Jsem moc ráda, že jsem si sama mohla vybrat absolventskou práci právě na téma TANEC, protože o tanec se už poměrně dlouho zajímám a už jsem o něm před psaním téhle práce něco věděla. Takovým mým snem je to, že bych chtěla v budoucnu tančit na profesionální úrovni. Také by mě v budoucnu bavilo právě tanec popřípadě mažoretky vyučovat. Díky této absolventské práci jsem se dozvěděla spoustu dalších podrobných informací o jednotlivých tancích, které jsem dříve nevěděla. S tanečním klubem vystupujeme na různých společenských akcích, plesech, maturitních plesech a také jsme se minulý rok zúčastnili taneční soutěže, kde jsme obsadili 1. místo. Celou tuhle práci mě bavilo psát. Použité zdroje www.supertanec.cz – autory stránek jsou manželé Rottenbornových http://cs.wikipedia.org/wiki/Tanec http://cs.wikipedia.org/wiki/Taneční_sport www.tance.unas.cz www.makofoto.cz – fotografie (viz. přílohy a fotky)