PARLAMENT NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE A MATEŘSKÉ ŠKOLE ANGEL V PRAZE 12

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
 Mapování probíhalo od ledna do března 2013  Bylo zaměřeno na naplňování kritéria Pravidla ve třídách.
ZŠ T.G.MASARYKA ŠKOLNÍ PARLAMENT 2011/2012.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Mgr. David Mánek Josefův Důl
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Logo.
Vysoké mýto.
Škola pro život v 21. století
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
/MZDM/. Členové jsou mladí lidé ve věku let, kteří jsou voleni na 2 roky Mandát vzniká řádným zvolením zástupců škol na Parlamentu dětí a mládeže.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
 Školní parlament má na naší škole dlouhou tradici.  Ve školním parlamentu působí většinou 2 zástupci z každé třídy (3. – 9. ročník).  Parlament vede.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Sídlo: Kolárova 41, Oleška IČO: DIČ: CZ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Kdo jsme ? Jsme skupina mladých a aktivních lidí, kterým není lhostejné dění ve škole, a umožňujeme svým členům podílet se na spolupráci se školou.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
Zdravá škola.
4. září jsme poprvé vkročili do naší třídy, kde nás přivítal pan ředitel a především naše paní učitelka, na kterou jsme byli všichni moc zvědaví… Poprvé.
Komunitní a otevřená škola
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Síť mateřských center o. s. MATEŘSK É CENTR UM Klub maminek DVOREČEK Ulita Černilov, o.s.
Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Nadační fond studentů Filozofické fakulty a Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity Studentská dobrovolnická praxe, PSY225 Věra Frančáková
KTV PRŽNO Leden Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č
EVVO aktivity pro školy
Pestrá přehlídka tvořivého a chytrého hraní pro rodiny s dětmi od 1 roku do 12 let.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
Školní parlament ZŠ Březová Jiří Bešťák Iva Kubelková Martina Zitková Koordinátor : Mgr. Jana Adéeová.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Základní škola a Mateřská škola při lázních, Klimkovice, p. o.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ 28. října, turnov Náš Parlament.
Žákovský parlament – I. stupeň
ČINNOST SPV TJ Žďár nad Sázavou
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Xia Gilová, Anička Křiklánová, Ondra Soustružník
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
ZŠ Staré Město.
Žákovský parlament 1.stupeň
Dobrovolníci neslyšícím a SP
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Červená, oranžová, zelená – jedeme!!!
2018 JARNÍ TRHY vystavistepraha.eu.
„RELAXAČNÍ NÁMĚSTÍČKO“
Školní parlament ZŠ Písnická
ZŠ Rakovského Rakovského 3136/1, Praha 4 - Modřany
Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov
Š A B L O N Y II.
PANDAMENT.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

PARLAMENT NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE A MATEŘSKÉ ŠKOLE ANGEL V PRAZE 12 má na naší škole dlouholetou tradici je tvořen zástupci tříd čtvrtého – devátého ročníku, kteří jsou voleni celou třídou v rámci třídnických hodin na druhém stupni a v ranních kruzích na stupni prvním projednává především podněty směřující ke zlepšení atmosféry školy, navrhuje mimoškolní aktivity, spolupracuje s různými subjekty na různých akcích, pomáhá při celoškolních projektech schází se pravidelně každý druhý pátek od 7:30 do 8:00, případně dle potřeby

KOORDINÁTOŘI koordinací žákovského parlamentu jsou pověřeni Veronika Hanušová, jež se zaměřuje na práci s prvním stupněm a Michal Lokaj pracující zejména se stupněm druhým.

ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL TAK? … A NEBO TAK?

Řadě aktivních rodičů není lhostejný způsob, jakým děti tráví čas, ale ani to, jakým způsobem se stravují, proto založili mimo jiné stravovací komisi, která v loňském roce úzce spolupracovala s žákovským parlamentem, na jehož schůze její zástupci docházeli

Podařilo se nám založit bylinkovou zahrádku díky projektu Extratřída, o niž se sami staráme a jejíž výpěstky v kuchyni využívají paní kuchařky

Iniciovali jsme instalaci stojanů na kola před vchodem do školy Společně s tatínkem jednoho žáka jsme zorganizovali orientační běh

AKCE PARLAMENTU PRO NEJMENŠÍ

Patří mezi nejoblíbenější akce členů parlamentu: Pohádkový les pro děti z MŠ a přípravné třídy Tématicky zaměřený Pohádkový les ( v loňském roce na pražské pověsti)

Štrůdlování – pomoc rodičům dětí z MŠ připravit pro děti zábavné odpoledne spojené se soutěží o nejdelší štrúdl Lampionový průvod - pomoc při organizaci Mikulášská nadílka

EKOLOGICKÉ AKTIVITY Některé třídy dobrovolně po celý rok uklízejí v lesoparku Kamýk. Hlásíme se tak ke Dni Země trvale.

  Třídíme. V třídách jsou sběrné nádoby na plast, použitý papír. Kompostujeme veškerý plevel a zbytky rostlinného původu během pěstitelských prací.

CELOŠKOLNÍ AKCE Spoluúčast na závěrečném Festivalu her a učení Mozaika Podílíme se na tradiční akci Vánoce u Andělů Nejen Československo má talent ! Pomáháme rodičům s tradiční Zahradní slavností Spoluúčast na závěrečném Festivalu her a učení Mozaika

ZAMĚŘENÍ Každoročně se zaměřujeme na nějakou oblast, kterou vždy žákovský parlament obměněný o nové členy vnímá jako zásadní, letos je to umění, chtěli bychom podpořit kreativitu nás i našich spolužáků a zkrášlit vnitřní prostory školy, aby se tu cítili ještě lépe. (foto žáci školy )

PLÁNUJEME Každoročně přicházíme s nějakou novou aktivitou Chtěli bychom pokračovat s Věčným dopis. V červnu jsme poslali dopis do školy na Novém Zélandě, s níž bychom rádi navázali spolupráci s tím, že ona by náš původní dopis rozšířila a poslala dál. Proto i název věčný. Vyhlásili jsme literární soutěž na téma Dobrý skutek

O CO USILUJEME? Chceme pomáhat škole, spolužákům svými nápady, ochotou pomoci, protože sem patříme Snažíme se přicházet stále s novými nápady, abychom nebyli nudní. A hlavně, baví nás to.   Pokud byste s námi chtěli navázat spolupráci, neváhejte nás kontaktovat na: Haisman.karel@zsangel.cz Simkova.julie@zsangel.cz

Děkujeme za pozornost!