Festival lokální ekonomiky 2016

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neziskovky a spolupráce
Advertisements

Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
Principy sociálního podnikání
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
Sociální podnikání – šance podnikat jinak Ostrava
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Kulatý stůlBrno
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Jak se pozná sociální podnik
JAK SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ MŮŽE PODPOŘIT ROZVOJ REGIONŮ Petra Francová a Karel Rychtář Nová ekonomika, o.p.s. Výbor pro regiony RVNNO, Pardubice
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Podpora přechodu žáků ze základní školy na střední školu v Mostě Agentura pro sociální začleňování: přímá pomoc obcím v sociálně.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Trutnovská zeleň, o.p.s. Mgr. Terezie Mertlíková ředitelka.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Společensky odpovědného podnikání
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Společensky odpovědné podnikání
Sociální podnikání a lokální ekonomika Mgr. Alena Zieglerová
Název projektu: Ve škole po škole
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Terezie Mertlíková, ředitelka
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Transkript prezentace:

Festival lokální ekonomiky 2016 Chřibská 24. září 2016

Terezie Mertlíková, ředitelka

Trutnovská zeleň, o.p.s. od roku 2010, navázání na zkušenosti soc. podniku G-eko biomasa, s.r.o. 2011 získání dotace z IOP a OP LZZ (do roku 2013) rozšíření činností do oblasti environmentálního vzdělávání a spolupráce s různými subjekty na otázkách dlouhodobě udržitelného rozvoje

Sociální podnikání v našem podání zaměstnávání min. 66,67% zaměstnanců ze znevýhodněných skupin zisk – je navracen zpět do společnosti, dosáhli jsme i vyrovnaného rozpočtu místní rozměr veřejně prospěšný cíl vnitřní vztahy

zázemí společnosti „ranč Bojiště“ Činnosti zakázky na běžném trhu lesnictví separace elektroodpadu péče o zeleň úklidové práce poradenství apod. - velká úskalí s naší cílovou skupinou obstát na trhu zakázek a konkurence zázemí společnosti „ranč Bojiště“ environmentální vzdělávání a osvěta příprava projektů pro předškolní a školní mládež pro zájemce z celé ČR příprava prostředí pro NNO Ostrov přírody z.s. pracovní rehabilitace

Práce na zázemí

Environmentální výuka a LMŠ

Úskalí pro naše sociální podnikání podtržené ceny nekvalifikovaných prací (ne)podpora pracovních míst z jiných cílových skupin než zdravotně znevýhodnění přístup úředníků a zástupců obcí nastavení společnosti proti Romům, bezdomovcům, lidem po výkonu trestu apod. nastavení sociálního systému - nedává možnost motivovat cílové skupiny – většinou mají přehnané požadavky na otázky odměňování x vysoké sociální dávky, nezodpovědnost ke vzniku dluhu x neplatím a nic se neděje, jednoduše lze obcházet stávající systém x práce na černo

Úskalí pro naše sociální podnikání II. na ÚP jsou často lidé, kteří jsou ve své situaci již dlouhou dobu a trvá i několik let, než jsou schopni návratu na otevřený trh práce chybí dlouhodobé nástroje pomoci pro jiné cílové skupiny než-li jsou zdravotně znevýhodněné skupiny osob neprovázanost pomoci nedůvěra v propojení pojmů „sociální“ a „podnikání“ neochota měnit zažité rámce a drobnosti běžného byrokratického ražení

Šance pro naše sociální podnikání sociální podnikání jako nástroj řešení otázek nezaměstnanosti rostoucí občanská společnost a potřeba zodpovídat otázky potenciál podnikatelů, kteří mají chuť dělat věci jinak přístup obcí a zástupců státní správy poptávka po výrobcích/službách s „přidanou hodnotou“ a příběhem

Šance pro naše sociální podnikání II. na základě dobrých zkušeností propojení i s ostatními subjekty pečujícími o naše zaměstnance výchova dětí k dlouhodobě udržitelnému přístupu a zodpovědnému občanství šíření povědomí o sociálním podnikání a budování naší značky

a přeji Vám hezký zbytek dnešního dne Děkuji za pozornost a přeji Vám hezký zbytek dnešního dne Terezie Mertlíková 724804675 tm@trutnovskazelen.cz www.trutnovskazelen.cz