40.- léta léta jsou charakteristická nástupem vodové ondulace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Advertisements

Klasicistní MÓDA VY_32_INOVACE_ 18 Klasicistní móda.
52_INOVACE_ZBO2_4464HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Vítejte v kadeřnickém salónu Jana, zde vám můžeme nabídnout. Všelijaké účesy, melíry, barvení, stříhání, holení a různé typy účesů. KADEŘNICKÝ SALÓN Jana.
LIDSKÉ RASY.
Tento program muze s tvoji pomoci, vytvorit obrazek Tveho obliceje.
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_5560_NES
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Barva Jak vybrat barvy.
VY_52_INOVACE_ZBO2_5864HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Egypt- nejvyspělejší v tomto oboru, začali používat rostlinná barviva (henu a hen) na změnu barvy vlasů. Starověk- lazebnictví provozovali otroci, jako.
SPIRIT s. r. o. „… každý pokus má svou cestu“ 1/2011.
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_4660_NES
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_5660_NES
Lidské rasy.
Běžný život ve starověkém ŘECKU BYDLENÍ, BYDLENÍ, OBLEČENÍ OBLEČENÍ RODINA RODINA ÚČESY ÚČESY STOLOVÁNÍ STOLOVÁNÍ.
Downův a Edwardsův syndrom
VY_52_INOVACE_ZBO2_5364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
PLÁŽE SE, ZLATÝM PÍSKEM Pláže se zlatým pískem je téma spojené s pozemským rájem. Ale pláže, stejně jako téměř všechny krajiny této planety, jsou pro.
Barokní móda.
Autor: Mgr. Vladimír Drápal
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
PORTRÉT EN FACE (ánfas)
Autoportrét Název školy
Lucie Dušková G a OA Chodov
PROFIL (pohled na hlavu ze strany)
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - vlasy Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Rozvoj zrakového vnímání a odezírání
UOMO PÁNSKÁ ŘADA.
OBYVATELSTVO A SÍDLA.
Od 80. let 19. století.  Dějepis- Kultura v dějinách  Šablona : III/2  Pořadové číslo: 1.7  Autor: Mgr. Soňa Blažková  Škola: ZŠ Choltice  Klíčová.
prodloužení trvanlivosti účesu.
Vlasy se ostříhaly plastickým střihem, seřezáváním směrem do obličeje.
Charakteristika společenských účesů
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce.Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U Rasy a národy, rasismus.
Zpracovala Irena Krištofová.  Typický oděv má …  Popis ženského oděvu  To co měli na hlavě bylo velice důležité  Co všechno museli nosit páni  Fotky.
PŘESTOŽE JE NAŠE OKO TÉMĚŘ DOKONALÝ APARÁT, EXISTUJÍ OBRÁZKY, KTERÉ NEUMÍME ÚPLNĚ PŘESNĚ ROZLIŠIT. ŘÍKÁME JIM „OPTICKÉ KLAMY“. PROHLÉDNĚME SI NĚKTERÉ Z.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640,PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_11_SLUŽBY-
Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace Josef Mayer- zdokonalení termické.
Egypt 5000let př. n. letopočtem-3500l.př.n.l. 1.Období 5000 let př.n.l. 2.Období 3500 let př.n.l.
Móda krátkých vlasů: 60. léta V 60 letech dochází ke vzniku módy tupírovaných účesů z polodlouhých, dlouhých vlasů. Vlasy se seřezávaly pouze ve špičkách.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Jana Šváchová DATUM VYTVOŘENÍ: listopad 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Popis osoby.
LIDSKÉ RASY.
Sušení vlasů do tvaru účesu - foukaná
PLÁŽE SE, ZLATÝM PÍSKEM.
LIDSKÉ RASY.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_54
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Natáčení vlasů na natáčky
Nastavení vysílače P8 T 2 C I - Volba režimu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY
Francouzská revoluce a direktorium
Novověk - Renesance.
Druhá polovina 19. století (druhé rokoko)
SECESE Poslední móda dlouhých vlasů u žen.
Móda krátkých vlasů: 60. léta
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
HYGIENA A LÍČENÍ Hygiena byla samozřejmostí.
Vlasy se ostříhaly plastickým střihem, seřezáváním směrem do obličeje.
Móda krátkých vlasů 30. léta
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce. Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
TECHNIKA ZNAK – rotace, souhra Lekce č. 17
PLÁŽE SE, ZLATÝM PÍSKEM.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Transkript prezentace:

40.- léta léta jsou charakteristická nástupem vodové ondulace. Móda krátkých vlasů 40. léta 40.- léta léta jsou charakteristická nástupem vodové ondulace. Odborné výzkumy odhalily, že opakovaná ondulace železem vytvářela výrazné poškození kutikuly a následné vysušení vlasů, které způsobovalo lomivost vlasů, snížení pružnosti a vznik krepovité struktury vlasů.

Dámské účesy 40. let Vlasy se zpracovávaly vodovou ondulací do tvaru účesu. Nejčastěji se používala kombinace technik vodové ondulace např. Natáčení vlasů na natáčky + kroužkování; Kladená vlna + kroužkování; Kladená vlna + natáčení na natáčky.

Dámské účesy 40. let

Elegantní účesy žen 40. let Dámské účesy se tvarovaly z polodlouhých nebo dlouhých vlasů vodovou ondulací do vln, které zjemňovaly obličej.

Elegantní účesy žen 40. let

Elegantní účesy žen 40. let Rolička OLYMPIA Móda vznikla ve spojených státech a odtud se rozšířila po celém světě. Jedná se módní účesy válečného období.

Elegantní účesy žen 40. let Rolička OLYMPIA

Módní odstíny barvy vlasů 40. let Počátkem 40.let dochází k velkému rozvoji odbarvování vlasů. Ženy i muži zesvětlují vlasy z důvodu příslušnosti k „nordické rase“-Nástup fašismu.

Pánské účesy období 40. let Nosily se středně vysoké, vysoké výtraty. Vlasy na temeni hlavy delší. Pod nosem kartáček.