Oncreate, SaveInstancestate - demo

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Advertisements

Michal Neuwirth Partner Technical Readiness Microsoft s.r.o.
Obecná deformační metoda
Představení ovládacího software GSM Ultimate Remoter.
J a v a Začínáme programovat Lucie Žoltá metody, objekty, konstruktor.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
Zadání úlohy Podle předlohy vytvořte aktivní tabulku „Převádění stupňů“, ve které budete převádět hodnoty teplot ve stupních Celsia na stupně Fahrenheita.
Ing.Josef Veselý Označení šablony a vzdělávací sady viz.rozpis.
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
C# - prvky UI – vlastnosti a události Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
6. cvičení Polymorfismus
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
PictureBox u vkládání obrázků u vlastnost Picture pomocí příkazu LoadPicture u přiřazení obrázku mezi dvěma prvky PictureBox Auto.Picture = AutoCerv.Picture.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
C# - Menus, ToolBars and Dialogs Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
C# - předávání parametrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Tvorba uživatelských formulářů
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
C# - Generic Collections Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
2 UDÁLOSTI ONMOUSEOVER, ONMOUSEOUT Odkaz Událost je část kódu vyvolana za určité (uživatelem vyvolané) situace (kliknutí myší, přejetím kurzorem myši,
Vstup Vstup do internetového bankovnictví je zabezpečen Klientským číslem a kódem PIN. Tyto údaje obdržíte v aktivačním balíčku k internetovému bankovnictví.
OSNOVA: a)Funkce – úvod b) Hlavičky funkcí c) Rekurze funkcí d)Knihovny funkcí e)Příklady Jiří Šebesta Ústav radioelektroniky, FEKT VUT v Brně Počítače.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Vývoj Android Aplikace
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Identifikátor materiálu: EU
Netrvaloppa21 Vytvořte třídu Student pro reprezentaci struktury student na ZČU. Atributy třídy budou fakulta a osobniCislo. Název třídy: Student proměnné.
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Hladiny – základy práce Zoner Callisto
LabVIEW Konstrukce programu
ADO.NET – object Connection Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
SOFTware Adresář, soubor, OS Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Úvod do Delphi - 2.hodina OB21-OP-EL-KON-DOL-M-4-006B Orbis pictus 21. století.
3. STEP 7 Basic S © Siemens AG All rights reserved.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Intents – Interní Intent demo
Jaroslav Kudr pro OATGM
PRVNÍ Projekt, struktura projektu
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Jaroslav Kudr pro OATGM
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
Metody OnResume a OnPause
Delphi – Práce s formuláři
Jaroslav Kudr pro OATGM
RadioGroup, RadioButton DEMo
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Jaroslav Kudr pro OATGM
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Jaroslav Kudr pro OATGM
Jaroslav Kudr pro OATGM
EU_12_sada1_02_Inf_Úpravy obrázků 2_Šeb
Zadání ručního programování 2.čast - parametrizace
Bloky – tvorba a vkládání
Resources-multijazykové prostředí
Shrnutí lifecycle metody demo
Jaroslav Kudr pro OATGM
Resources (úvod, demo vložení obrázku do aktivity)
Přednáška 9 Triggery.
Jaroslav Kudr pro OATGM
LINEAR LAYOUT – orientation DEMO
Jaroslav Kudr pro OATGM
Praktický modul - zadání
Transkript prezentace:

Oncreate, SaveInstancestate - demo Jaroslav Kudr pro OATGM

cíl Ukázat práci s první metodou, která je volána, když je aktivita spuštěna. Má jako parametr Bundle, který pokud není prázdný indikuje, že aktivita je pouze restartována a hodnoty které obsahuje slouží k obnovení uloženého stavu aktivity. Ve vytvořené aplikaci ukážeme jak uložit stav aktivity tak, aby při otočení telefonu nedošlo ke ztrátě stavu aktivity.

DEMO 1 Vytvořte nový projekt: Solution name: Lifecycle Project name: Lifecycle_Demo_1

STEP 1 Do projektu vložte jeden prvek TextView a jeden Button. Nastavte parametry ovládacích prvků podle obrázku:

STEP 2 Doplňte kód aktivity Main:

STEP 3 5

STEP 4 Doplňte do metody Main globální metodu OnSaveInstanceState: (metoda se postará o uložení stavu aktivity – v našem případě uloží počet kliků tlačítka)

Step 5 Upravte metodu OnCreate():

STEP 6 5

Závěr V prvním demo příkladu jste se naučili využít objekt Bundle a metodu OnCreate a OnSaveInstanceState k tomu, aby nedocházelo ke ztrátě informace Vaší aplikace například při otočení telefonu tedy události spadající do skupiny událostí Configuration Change.