Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM"— Transkript prezentace:

1 Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
LAYOUT Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM

2 Co je layout ? Aplikace, které vytváříte mají většinou uživatelské prostředí. Pro tvorbu UI je použita technologie XML. UI dnešních mobilních aplikací musí mít schopnost přizpůsobit se různým typům koncových zařízení od TV k hodinkám. LAYOUT by mohlo být přeloženo jako rozložení ovládacích prvků aplikace na obrazovce uživatele.

3 Kdy můžete vytvořit prvek UI ?
Při vývoji aplikace deklarovat části UI pomocí XML (bude předmětem další přednášky) Za běhu programu, pomocí programovacího jazyka Kombinovat obě předchozí metody

4 Struktura UI Každý XML musí obsahovat právě jeden z následujích root elementů: View ViewGroup Uvnitř tohoto root elementu je pak možné definovat další elementy UI a nastavovat jejich parametry. Tímto způsobem je možné vytvořit celou hierarchii prvků, které budou tvořit vzhled naší aplikace.

5 Jak se načte XML UI do aplikace ?
Při kompilaci je každý xml soubor kompilován do tzv. View Resource Tento resource (zdroj) je načten při spuštění aplikace ve volání metody Activity.OnCreate() K načtení zdroje pak uvnitř této metody slouží funkce setContentView()

6 TYPY LAYOUTŮ

7 Atribut: ID Atributy: šířka výška velikost

8 Následuje DEMO Linear LAYOUT a práce s atributem orientation


Stáhnout ppt "Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM"

Podobné prezentace


Reklamy Google