PROVOZ NA DÁLNICI. PROVOZ NA DÁLNICI Na dálnici je povolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší dovolená rychlost není.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení motorových vozidel
Advertisements

Dopravní značka Zimní výbava
Nová pravidla silničního provozu
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
Ocelové svodidlový systém s otevíratelným prvkem určený pro přejezdy SDP a potřeby IZS BG 800 Opening Gate Novinka.
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Řízení motorových vozidel
DOPRAVNÍ VÝCHOVA 4. ROČNÍK
ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
MÍSTNÍ KOMUNIKACE FUNKČNÍ SKUPINY D
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Pozemní komunikace Zákon 13/1997Sb. o pozemních komunikacích (silniční z.), Vyhláška 104/1997 Sb. Zákon upravuje kategorizaci pozemních komunikací, jejich.
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Bezpečnost silničního
Zákon o silničním provozu
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Dopravní a liniové stavby
Dopravní výchova Prezentace byla vytvořena v rámci projektu
1 Roční výročí novelizace zákona 361 / 2000 Sb. v ČR Tisková konference, 28. června 2007.
ZÁKON O POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH
Pravidla provozu vozidel na pozemních komunikacích platná od
ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace DOPRAVNÍ ZNAČKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
stůj, dej přednost v jízdě
Název Dopravní výchova - značky
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Dětské dopravní hřiště Liberec
Dětské dopravní hřiště Liberec
Úvod do pozemních komunikací
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v. Upravené značky A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_05_17_dopravní značky 1.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
PRAVIDELNÉ TECHNICKÉ PROHLÍDKY SILNIČNÍCH VOZIDEL.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
ZÁKLADNÍ POJMY II. Obec -zastavěné území -počátek a konec je na pozemní komunikaci označen příslušnými dopravními značkami -na účelových komunikacích.
SMĚR A ZPŮSOB JÍZDY Směr a způsob jízdy - na pozemních komunikacích se jezdí vpravo, a pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti, při pravém okraji -na krajnici.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní cesta Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy Ing. František Lachnit,
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Příkazové Zákazové Upravující přednost Výstražné RISKUJ DOPRVANÍ ZNAČKY
VY_32_INOVACE_06_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní družina, Duchcov,
Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
ODBOČOVÁNÍ A JÍZDA KŘIŽOVATKOU
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Letní prázdniny motocyklisté
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
Prázdniny bezpečnější
Nehodovost na okrese ZNOJMO
o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Prázdniny bezpečnější
SLOŽITĚJŠÍ JÍZDNÍ ÚKONY
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Krajské ředitelství policie hl. m
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění
Novela zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až říjen roku 2013 plk. Ing. Tomáš LERCH
Krajské ředitelství policie hl. m
Dopravní značení Podklad ke cvičení
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

PROVOZ NA DÁLNICI

Na dálnici je povolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší dovolená rychlost není nižší než 80 km.h-1 v úseku dálnice procházejícím obcí je dovolen i provoz motorových vozidel a jízdních souprav pro veřejnou hromadnou dopravu, jejichž nejvyšší povolená rychlost není nižší než 65 km.h-1 mimo obslužná zařízení dálnice je ostatním účastníkům provozu na pozemních komunikacích zakázán vstup na dálnici, chůze a jízda po dálnici Zákaz provozu podle odstavců 1. a 2. neplatí pro vozidla správce komunikace oprávněně užitá při její správě a údržbě

Řidič smí na dálnici vjíždět a z dálnice vyjíždět jen na místech k tomu určených

Na dálnici je řidiči zakázáno zastavení a stání jinde než na místech označených jako parkoviště otáčení couvání a vjíždění na střední dělicí pás včetně míst, kde je pás přerušen při nouzovém stání musí vozidlo stát na krajnici a jen, není-li to možné, na vozovce takové vozidlo musí řidič vždy označit jako překážku provozu na pozemních komunikacích jde-li o motorové vozidlo povinně vybavené přenosným výstražným trojúhelníkem, musí řidič umístit trojúhelník

Dojde-li během jízdy na vozidle nebo nákladu k závadě, pro kterou nelze dosáhnout na rovině rychlosti nejméně 80 km.h-1, musí řidič dálnici opustit na nejbližším výjezdu

Vlečení motorového vozidla na dálnici je dovoleno jen tehdy, jestliže je to nutné k jeho odstranění z dálnice vozidlo smí být vlečeno jen k nejbližšímu výjezdu, kde musí dálnici opustit

Předjíždění na dálnici nákladní automobil o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg a jízdní souprava, jejíž celková délka přesahuje 7 m, nesmí předjíždět jiné vozidlo, pokud k jeho předjetí nemá dostatečnou rychlost, takže by omezil v jízdě ostatní vozidla svou výrazně nižší rychlostí jízdy