Katedra výrobních strojů a konstruování - 340

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závislost na energiích a na vodě Ing.Kristýna Friedrischková, doc.Ing.Bohumil Horák, Ph.D. VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky.
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Centrální zamykání Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
Konstrukce CNC strojů I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
K O N T E J N E R Y. K O N T E J N E R Y Kontejnerový terminál v Bremerhavenu.
ELEKTROTECHNIKA Ing. Pavel Svoboda a Ing. Tomáš Mlčák Ph. D., Katedra elektrotechniky.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
VY_32_INOVACE_AUT2_15 Posilovače řízení. Posilovače řízení snižují ovládací sílu řidiče na volant. Pro vytvoření posilovacího účinku se využívá energie.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 39 Anotace.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_06_32_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE.
SPALOVACÝ MOTORY – DIESELOVÉ. OBSAH Úvod Vynález dieselového motoru
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
2 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY 3 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY PATŘÍ MEZI BEZKOLEJOVÉ MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY POHYBUJÍ SE PO VODOROVNÉ PLOŠE TAŽENÍM NEBO TLAČENÍM PRACOVNÍKŮ.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Plně elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Elektroerozívní metody obrábění. jev založený na odebírání částic povrchových vrstev materiálů úběr materiálu je vyvolán periodicky se opakujícími elektrickými.
Tento projekt je spolufinancován z Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU OP vzdělávání pro konkurenceschopnost.
VY_52_INOVACE_05_23_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Ivana Nováková NÁZEV:Kladky TÉMATICKÝ CELEK:Pohyb těles. Síla ČÍSLO.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Popis principu elektromotoru, princip činnosti elektromotoru s komutátorem,
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Normativní požadavky kladené na veřejné osvětlení prof. Ing. Karel Sokanský, CSc. Bc. Petr Šebesta VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky.
Katedra výrobních strojů a konstruování - 340
Moderní metody navrhování převodových ústrojí
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
Spoje kolíky a čepy Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová
Elektrické stroje točivé
VY_52_INOVACE_34_ Dopravní značky
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
Úvod do dopravy a přepravy
Optimalizace materiálového a informačního toku
Strojní obrábění dřeva a dřevních materiálů
Technické prostředky v požární ochraně
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Elektromotor a jeho využití
VY_32_INOVACE_AUT1_17 Rámy.
Katedra výrobních strojů a konstruování - 340
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Základní rozměry automobilů
OHMŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_32.
DRUHY ZÁVITŮ VY_32_INOVACE_30_613
Katedra výrobních strojů a konstruování – 340
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-14
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_57_JEDNODUCHÉ STROJE
Řemenové převody VY_32_INOVACE_31_ 619
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
Katedra výrobních strojů a konstruování - 340
Katedra výrobních strojů a konstruování - 340
Název projektu: Moderní škola
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_14 TÉMA: Vlastivěda4
zpracovaný v rámci projektu
VY_52_INOVACE_I–04–08 Název a adresa školy:
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSKÉ MECHANIKY
Stavba strojů a zařízení
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Zařízení služeb provozované SŽDC a jí poskytované služby
vedoucí bp: Ing. Jan Blata, Ph.D.
prof. Dr. Ing. Petr Lenfeld doc. Ing. Dora Kroisová, Ph.D.
PROJEKT PŘÍPRAVY A REALIZACE POLYFUNKČNÍHO DOMU
Vztlaková síla.
Transkript prezentace:

Katedra výrobních strojů a konstruování - 340 Fakulta strojní, VŠB - Technická univerzita Ostrava Diplomová práce - akademický rok 2006 / 2007 Obor: 3909T001-20 Výrobní stroje a zařízení MOBILNÍ VYKLÁDACÍ ZAŘÍZENÍ MOBILE DISCHARGING DEVICE Jan Mráček Diplomová práce se zabývá návrhem mobilního vykládacího zařízení, které bude sloužit pro vykládání železničních vagonů. Zařízení je řešeno formou nástavby na podvozku nákladního automobilu. Nástavba sestává z pásového dopravníku a polohovacího zařízení, které slouží pro ustavení dopravníku do požadované polohy. V návrhu polohovacího zařízení jsou uvedeny výpočty zatížení jednotlivých mechanismů. Pro vykládání vagonů jsem volil pásový dopravník umístěný na šasi nákladního auta. Jeho hlavní části jsou popsány na obr. 1. Na tomto obrázku je stroj v pracovní poloze. Jeho spodní část dopravníku je umístěna pod výpustí násypky vagonu. Materiál vysypáván na horním konci dopravníku do nákladního automobilu. Obr.3 Přepravní poloha zařízení Pro otočení dopravníku do požadované pracovní polohy tj. o 90° proti směru jízdy auta jsem zvolil mechanismus jehož hlavní celky jsou popsány na obr. 4. Obr.1 Pracovní poloha zařízení Obr.4 Otoč dopravníku Pro zvednutí dopravníku do požadované polohy - tedy pod úhlem 23° oproti vodorovné rovině, jsem navrhnul zařízení jež má hlavní díly popsány na obr. 2. Obr.5 Pojezd dopravníku Obr.2 Zdviž dopravníku Navrhnul jsem manipulační zařízení, které slouží pro vykládání železničních vagonů. Toto zařízení je schopné přepravy po pozemních komunikacích. Je možné ho použít tam kde je v dosahu elektrická energie neboť elektro-mechanické polohovadla obsahují elektromotory. Pro použití mimo dosah elektrické energie navrhuji použít hydraulický pohon , který je nezávislý na okolních zdrojích. Vedoucí DP: Doc. Dr. Ing. Ladislav Kovář, Katedra výrobních strojů a konstruování - 340, Fakulta strojní, VŠB-TU Ostrava, 17. listopadu 15/2172, 708 33 Ostrava - Poruba, tel.: + 420 59 732 324 582, fax.: + 420 59 732 4600, e-mail: ladislav.kovar@vsb.cz