Redesign eroze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo zemědělství Oddělení koordinace Cross Compliance
Advertisements

Včelařsky významné rostliny ze skupiny zahradnických plodin
Přírodověda – 4. ročník ZŠ
Půdní obal ZŠ TGM Rajhrad Mgr. Zdeňka Hohnová Pedosféra.
Nové standardy GAEC.
Krajina a životní prostředí
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Polní ekosystémy luskoviny krmné plodiny.
ZEMĚDĚLSTVÍ.
ENS264 – Šetrné metody hospodaření v krajině
23. září 2009, Ústí nad Labem, Odborný seminář 1 Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební Ústav vodního hospodářství krajiny Doc. Ing. Miroslav DUMBROVSKÝ,
Zemědělství.
GAEC-proč je předkládané řešení bodu 2 špatné. Poradci ministra.
Zemědělství Jižní Ameriky
1 Praktické řešení vybraného území /3 8309/2.
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Metody hodnocení vodní eroze pomocí GIS
Polní plodiny Filip Bordovský.
Jiné polní plodiny Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Výpočet erozní ohroženosti půdy s využitím gridu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ročník: druhý Téma:Vybrané.
Kulturní rostliny, pojmy
Změny v požadavcích podmíněnosti v novém programovacím období
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY I
BE soup 1 Slepičí s rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Hrachová s klobásou 10,60 Kč / 16,- Kč Středa.
Mgr. Věra Vasiljevičová
Novinky v dotacích 2013 Změny podmínek dotací Ing. Jitka Tvrzníková 
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě9 - 8 Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
PŘÍMÉ PLATBY 2016 Novela nařízení vlády č. 50/2015 Sb. Pracovní skupina k přímým platbám 23/9/2015 Ministerstvo zemědělství.
Státní zemědělský intervenční fond Česká republika Souhrn nejčastějších kontrolních nálezů při kontrolách na místě v roce 2015.
Nástroje dotační politiky MZe k ochraně půdy a jejich aplikace v zemědělské praxi Seminář „Ochrana půdy, pozemkové úpravy, finanční nástroje“ 5/4/2016.
VY_32_INOVACE_Fi_III_04 Název Zemědělství /rostlinná výroba/ Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Pedosféra pastviny zemědělská půda sady.
Kontroly podmíněnosti pro nové období SZP od
Návrhy změn požadavků podmíněnosti a greeningu Lubomír Smrček Podklady pro prezentaci pocházejí z materiálů odboru přímých.
Jednotná žádost 2017.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Zranitelné oblasti.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Pedosféra.
VY_52_INOVACE_63_Zemědělství ČR
Pracovní skupina CROSS COMPLIANCE
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_147_ Půda
VY_52_INOVACE_68_Louky, pastviny, pole-učební text
Užitkové rostliny, které se pěstují na polích nazýváme polní plodiny.
zpracovaný v rámci projektu
Společenstva polí Rostliny
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Pracovní skupina CROSS COMPLIANCE
Zranitelné oblasti.
Pracovní skupina PŘÍMÉ PLATBY A CROSS COMPLIANCE
Úzkořádková technologie pěstování kukuřice Smutný V., Šedek A.
Podmínky pro podmíněnost a přímé platby 2019
Pěstování RRD na zemědělské půdě
Greening a přímé platby změny pro rok 2018
EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem
Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
DZES 5 od hodnocení porušení
Zemědělství Rozdělení dle vyspělosti zemí:
Pracovní skupina PŘÍMÉ PLATBY A CROSS COMPLIANCE
Pracovní skupina cross compliance
Pracovní skupina cross compliance
RO České Budějovice PORUŠENÍ DZES Porušení DZES, tj. dobrého zemědělského a environmentálního stavu půdy: Často jde o porušení DZES č. 7 – zákaz rušení.
Státní zemědělský intervenční fond – RO České Budějovice OPŽL pro Jihočeský kraj I Ing. Ilona Veselá Telefon
Transkript prezentace:

Redesign eroze

Rozdělení plodin Rozdělení plodin do skupin dle jejich (půdo)ochranné funkce: Skupina plodin s nízkou ochrannou funkcí (NOF): kukuřice, brambory, řepa, bob setý, sója, slunečnice, čirok a mák; úhor bez porostu Skupina plodin se střední ochrannou funkcí (SOF): ostatní obilniny, olejniny, luskoviny a jejich směsi (kromě plodin uvedených jako NOF) Skupina plodin s vysokou ochrannou funkcí (VOF): ostatní (neuvedené) plodiny

Erozně ohrožená půda Míra erozního ohrožení se stanovuje: A) na úrovni DPB B) na úrovni souvislé plochy plodiny (resp. skupiny plodin) posouzením na základě podkladové vrstvy erozního ohrožení v LPIS: SEO půda – červené „čtverečky“ MEO půda – červené + žluté „čtverečky“

Klasifikace eroze na DPB Pro DPB o velikosti 2 ha a menší = automaticky NEO Pro DPB o velikosti 2,01 - 4 ha: na DPB se vyskytuje souvislá plocha SEO nad 2 ha, pak DPB = SEO, na DPB se vyskytuje souvislá plocha MEO+SEO nad 2 ha, pak DPB = MEO, pokud však již není označen jako SEO, v ostatních případech je DPB = NEO.

Klasifikace eroze na DPB Pro DPB o velikosti 4,01 ha a větší: pokud na DPB v podkladové vrstvě erozní ohroženosti výměra SEO přesahuje 50 % výměry DPB NEBO se na DPB vyskytuje souvislá plocha SEO nad 2 ha, pak DPB = SEO, pokud na DPB v podkladové vrstvě erozní ohroženosti výměra MEO+SEO přesahuje 50 % výměry DPB NEBO se na DPB vyskytuje souvislá plocha MEO+SEO nad 2 ha, pak DPB = MEO, pokud však již není označen jako SEO, v ostatních případech je DPB = NEO.

Klasifikace DPB při pěstování jedné plodiny Na DPB je méně než 2 ha SEO (červené čtverečky) Souvislá plocha SEO + MEO je větší než 2 ha Celý DPB = MEO = ŽLUTÝ

Klasifikace erozních parcel při pěstování různých skupin plodin Na horní části DPB je méně než 2 ha souvislé SEO+MEO = parcela je NEO = zelená Na spodní části DPB není více než 2 ha souvislé SEO, ale je více než 2 ha souvislé SEO+MEO = parcela je MEO = žlutá

Klasifikace eroze na souvislé ploše skupiny plodin v rámci DPB (na tzv Klasifikace eroze na souvislé ploše skupiny plodin v rámci DPB (na tzv. erozní parcele) Platí zcela shodné podmínky jako pro DPB Platí, že parcela nikdy nebude klasifikována přísněji než celý DPB – tzn. když je DPB celý NEO, pak jakákoliv souvislá plocha plodin v rámci tohoto DPB je vždy NEO, když je DPB celý MEO, pak jakákoliv souvislá plocha plodin v rámci tohoto DPB nemůže být SEO.