Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
Advertisements

Adresář knihoven a informačních institucí ČR a navazující služby Bratislava Odborný seminář Súborný katalóg periodík Mgr. Zdenka Manoušková Národní.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Osobní management Tomáš Procházka.
KNIHOVNA legislativa – evidence – statistika Útvar služeb knihovnám Měk v Třebíči, 2015.
Implementace e-výpůjček Flexibooks v systému Aleph Tereza Šorejsová, Jiří Rataj SUAleph, 19. listopadu 2015, Brno.
Seriály v Souborném katalogu ČR Miroslava Kendeová 6. listopadu 2015.
Centrální adresář knihoven informace o stavu projektu Sloučení báze Adresáře knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK)
Centrální adresář knihoven On-line aktualizace údajů v bázi CADR Úvod ke školení Školení pro knihovny Karlovarského kraje Krajská knihovna Karlovy Vary,
Centrální adresář knihoven On-line aktualizace údajů v bázi CADR Úvod ke školení Školení pověřených knihoven –Královéhradecký kraj SVK Hradec Králové,
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Centrální adresář knihoven informace o stavu projektu Sloučení báze Adresáře knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK)
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
37. seminář knihovníků muzeí a galerií září 2013 Eva Svobodová - Miroslava Kendeová Národní knihovna ČR.
Seriály v Souborném katalogu ČR Knihovny současnosti Seč 2004 Danuše Vyorálková.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna Praha, 27. listopadu 2015 PhDr. Eva Svobodová Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR v roce 2015.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Společnost a informační prostředí. Informační prostředí Odborné poznatky uložené v dokumentech Instituce a jednotlivci přispívající ke komunikaci informací.
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR 40. seminář knihovníků muzeí a galerií Muzeum východních Čech v Hradci Králové září 2016.
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Věcné autority v roce 2016
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář
Vaše knihovna na knihovny.cz
Souborný katalog ČR – nástroj a výsledek spolupráce mezi knihovnami
Seriály v Souborném katalogu ČR
KNIHOVNA KTF UK Magdalena Hornová.
Školení pro knihovny Ústeckého kraje  SVK Ústí nad Labem,
WorldCat Obsahuje bibliografické záznamy různých druhů dokumentů (knihy, články, CD, video, …) z více než knihoven z celého.
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Jak zahájit spolupráci se SK ČR
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Jak zahájit spolupráci
Seriály v Souborném katalogu ČR
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Souborný katalog ČR v roce 2011
Pracovnělékařské služby
Knihovny pod jednou střechou
Ministerstvo kultury ČR
Souborný katalog ČR a Městská knihovna Jaroměř
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Seriály v Souborném katalogu ČR
Online spolupráce se Souborným katalogem ČR
Elektronické informační zdroje pro obor pedagogika
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Jak zahájit spolupráci
Jak přispívat do Souborného katalogu ČR
Regionální informace jako přidaná hodnota katalogu krajské knihovny
Jednotná informační brána jako studnice informací pro lékaře
Nový program REZZO1NotationAdmin
Centralizované rozvojové projekty 2017
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Souborný katalog ČR v roce 2017
Souborný katalog ČR v roce 2018
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
ARTOTÉKA - rosteme s uměním
MONITOR Aplikace pro přístup k rozpočtovým a účetním informacím ze všech úrovní státní správy a samosprávy Radek Šipka Ivana Sedláčková.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Souborný katalog v informační gramotnosti
Připojení knihoven k Internetu
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Život bez střeva , Praha.
WorldCat Obsahuje bibliografické záznamy různých druhů dokumentů (knihy, články, CD, video, …) z více než knihoven z celého.
Transkript prezentace:

Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR Sloučení Adresáře knihoven a informačních institucí ČR (báze ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK) Bc. Jana Militká Seminář účastníků SK ČR 27.11.2015

Báze ADR vznikla v r. 1996 sloučením adresářů dvou samostatných oddělení Národní knihovny ČR – OSK a KI dosud obsahovala záznamy knihoven, které spolupracovaly na budování CEZL (posléze Souborného katalogu ČR), využívaly pro své uživatele systém MVS a ty, které chtěly být v ADR evidovány a požádaly o přidělení sigly

Báze ADR - propojení se SK ČR V Souborném katalogu ČR uvedena sigla vlastníka dokumentu – z báze ADR se přebírá zkrácená podoba názvu vlastníka + město možnost zobrazit vlastníky dokumentu na mapě – z ADR se přebírá GPS Ze SK ČR je možné odeslat objednávku MVS – údaje o žádající i požádané knihovně se přebírají z ADR

Záznam v Souborném katalogu ČR

Evidence knihoven MK ČR 257/2001 Sb. - ZÁKON ze dne 29. června 2001 o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon) Evidence knihoven - § 5 (1) Ministerstvo vede evidenci knihoven, která je veřejnosti přístupným informačním systémem. (2) Návrh na zápis do evidence knihoven (dále jen "návrh") podává provozovatel knihovny. Atd.…… Evidence knihoven MK ČR dostupná na webu MK ČR v podobě excelovské tabulky

Evidence knihoven MK ČR

2015 + Adresář knihoven a informačních institucí Evidence knihoven MK ČR + vzniká

2015 Sloučením báze ADR a Evidence knihoven MK ČR vzniká Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR (CADR) (báze se nadále jmenuje ADR) 

Musí zůstat zachovány všechny funkce báze ADR

Báze ADR - před sloučením Obsahovala: celkem 3459 záznamů 1994 „živých“ institucí (pravidelně aktualizovaných) z toho 965 knihoven odborných institucí 1027 „veřejných“ knihoven 1465 zaniklých institucí (zachování kontinuity např. možnost dohledat jejich fondy v jiných knihovnách)

Evidence knihoven MK ČR - před sloučením 6539 řádků v Excelu obsahovalo 6100 „živých“ institucí, z toho: 1426 bylo již součástí báze ADR (tyto se do CADR nepřevzaly) 439 zaniklých institucí (tyto se do CADR nepřevzaly) Celkem k převzetí do CADR 4674 knihoven (vlastní typologie knihoven – do CADR nepřevzata)