Absolventská síť Cíle Cesta Situace a problémy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Advertisements

Sociální sít informatiků v regionech ČR Martin Nečaský, Tomáš Skopal Dateso 2011, Písek
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Využití potenciálu mobilního kanálu
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Toto jsou priority, které stanovila valná hromada ASI-CS pro následující období:  Vzdělání: Podpora dalších druhů vzdělávání v oblasti různých misionářských,
Sociální sítě.
Best Online Media Mediální zastoupení 21 webů zejména z oblasti informačních technologií připravuje internetové reklamní kampaně na míru a nyní uvádí ve.
Tutoriál EDS možnosti přizpůsobení Pro administrátory support.ebsco.com.
1 Repozitář MU Mgr. Michal Petr Odbor pro akademické kvalifikace a kvalitu
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) K čemu je webové Obchodní centrum MU  Propagace a prodej vzdělávacích akcí  Bezhotovostní platby za libovolné.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Studijní plány a ECTS Jitka Brandejsová.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
INVESTIČNÍ KLUBY Martin Viktora Česká spořitelna - FM Retail distribution Oddělení řízení obchodů 2. října 2007.
Stipendijní informační portál - Informační Strategie.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Naše společenství vzniklo jako reakce na neuspokojivou situaci ve státě, jako je…… Nezaměstnanost Zdražování produktů, služeb a energií Konkurenční nevyváženost.
Evropské jazykové portfolio v praxi
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Gale Virtual Reference Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
CODEXIS Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Absolventi na trhu práce
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ KOLEJE A MENZY Základní informace pro studenty Anetta Rysová KOLEJE A MENZY Univerzita Karlova v Praze Voršilská.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Nástroje podpory uživatelů
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
MOŽNOSTI PORTÁLU KNIHOVNY.CZ NEJEN PRO KNIHOVNÍKY
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Absolventská síť Cíle Cesta Situace a problémy Databáze aktuálních kontaktů na absolventy Navázání kontaktu („chci být ve styku s MU“) Později oslovování absolventů s nabídkami apod. Cesta Absolventi jako uživatelé IS MU Jednoduché tzv. komunitní aplikace Možnost postupného rozvíjení Situace a problémy (?Nedávní) absolventi se neidentifikují s MU jako institucí, zajímají je nejvíce přátelé Starší absolventi: chybí záznamy, problémy s ověřením identity, menší IT gramotnost, neznalost IS. Výhoda: „pevné“ ročníkové obory. Novější absolventi: není pevný ročník, nejsou pevní spolužáci, spíše výčet přátel

Služby pro absolventy – Kdo jsem začátek: aktivace záznamu v Lidé na MU (vyberu ze seznamu) Akademická (profesní) vizitka Čím se zabývám: pracovní a jiné zkušenosti, aktivity, klíčová slova Čeho jsem dosáhl: vzdělání, úspěchy, ceny Tvorba: publikace, projekty, díla, portfolio Více o mně: další info, web, blog, kontakt Osobní vizitka – typicky zveřejněna přátelům Telefon, osobnější kontakt Vzkazy („co nového v mém životě“) Seznam přátel Změny v jejich vizitkách typicky odebírám e-mailem

Služby pro absolventy – Kruh lidí začátek: jsem v předzaloženém imatrikulačním ročníku oboru Kruh lidí – kdokoliv si může založit Název, záměr/popis, obor(y) činnosti Správce/moderátor řeší omezení přístupu Diskuse, web (fotky, dokumenty) Zprávy – typicky je členové odebírají e-mailem [ kalendář akcí – až bude v IS kalendář ] Jaké kruhy asi budou vznikat Oborové, tam, kde nevyhovuje předzaložený Bydlící na koleji Lidé kolem určité katedry, laboratoře Zájemci o určité téma, projekt, akci („Filmový festival“) Budou duplicitní kruhy … Uvedení a provoz Důležití jsou správci – z spolužáci.cz, PhD studenti, mladí učitelé, SO/katedra „zná“ kontakty na tehdejší aktivní lidi

Služba Oslovte Masarykovu univerzitu Cílené/odebírané nabídky e-mailem („institucí podporovaný spam“  ) Členění na oblasti / obory – „nabídky pro váš kruh“ Obyčejná inzerce Bydlení, práce, brigády, dobrovolníci, … Může zadat kdokoliv, cílem je jednotlivec Nabídky produktů a služeb Pouze za slevu či jinou výhodu pro členy MU Studenti si rádi přihlásí odběr kvůli slevě (výběr oblasti) Neabsolventi – pouze členové Spolku za příspěvek? Newsletter Co se děje na MU (z Pozvánky na MU) Zprávy z RMU absolvent odebírat musí, tomu se nevyhne  [Spolupráce s institucemi a praxí] ?Výzkumy na studentech, ?diplomky, ?stáže, Kariérní centrum POZOR: nutná supervize odborem vnějších vztahů MU

Postup prací a spolupráce IS MU s OVV RMU Doplnění záznamů dle promočních knih Úprava Lidé na MU a aplikace Seznam přátel Zprovoznění na aktivních uživatelích a čerstvých absolventech Aplikace Kruhy lidí Vytipování, oslovení, vhodných správců Kruhů lidí Tutoriál pro staršího absolventa – jak vyplnit vizitku, jak se připojit k svému kruhu Mediální kampaň „MU volá své absolventy“ Newsletter Co se děje na MU (1x za 2 měsíce?) Zprovoznění inzerce Zprovoznění nabídek produktů a služeb Jaké jsou vaše cíle a záměry?