Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Lesy mírného pásu.
ZDRAVÉ ZUBY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
VY_32_INOVACE_16_PŘV_LES
ŠTOKY - LES.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Stopy zvířat Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Společenstva lesů Živočichové
Společenstva polí Živočichové
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
HELENA ZMATLÍKOVÁ Životopis a díla
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
VY_52_INOVACE_13_Zvířata v zimě
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Ochrana přírody v okolí Nesovic
ZEMĚDĚLSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
AUTOR: Blanka Petlánová
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
MULTIKULTURNÍ VÝCHOVA
MEZILIDSKÉ VZTAHY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TÉMA: Přírodní společenstva
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉM – les a pole
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_113_PR4 Předmět: Přírodověda.
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Násobení racionálních čísel
Společenstva lesů Houby
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZŠ Brána Nová Paka Přírodopis, 6. – 9. tř. Autor: Ing. Michal Koťátko
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Poznávání rostlin a živočichů typických pro les
Opakování rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Společenstva lesů Rostliny
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
LES Les hraje v životě každého člověka důležitou roli.
DUM_009_ / VYDMUCHOV / ĎURIŠOVÁ/ ČLOVĚK A PŘÍRODA/2012
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Pavouk Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Pavouk.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto Učivo: Louka a les
STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Poznáváme státní symboly
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_01_Ekosystémy
Živá příroda Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ - ROZLOHA
Podzim čaruje … VY_32_INOVACE_02_03
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_14_Les - shrnutí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_ 32_INOVACE_10_ Ochrana lesa Chápe význam lesa pro člověka Mgr. Anna Klimešová

Anotace Anotace: Prezentace, ve které se žáci učí, že les tvoří celek (rostliny,houby, zvířata), uvědomuje si význam lesa, co ho poškozuje, jak ho chránit. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Ročník: 3. Druh učebního materiálu: prezentace Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání- první stupeň

LES Je krásnou součástí naší krajiny Je to velmi zajímavé společenstvo velkého množství druhů rostlin a živočichů Všechny části lesa jsou na sobě závislé Les tvoří celek (zvířata, rostliny, houby) houby zvířata rostliny

Význam lesa zdroj dřeva domov zvěře součást krajiny zachycuje nečistoty z ovzduší zadržuje vláhu chrání krajinu před větry místo pro odpočinek sbíráme v něm léčivé byliny, lesní plody a houby

Otázky Víš, jaký les je ve tvém okolí? (jehličnatý, listnatý, smíšený) Jak se musíme chovat v lese? Jaký význam mají pro nás lesy? Co nejvíce ohrožuje les? požáry (v létě) lýkožrout smrkový (po celý rok) Co ještě může poškodit les? znečištěné ovzduší

Jak pomáháme lesu? Lesníci vysazují stromky na obnovu lesa a pěstují je v lesních školkách Myslivci se starají o zvěř O ochranu lesa bychom se měli starat všichni ÚKOL: Pokuste se sestavit ,,DESATERO ZÁSAD SLUŠNÉHO CHOVÁNÍ V LESE,,

Bibliografické citace Klipart: http://office.microsoft.com