Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ochrana přírody v okolí Nesovic

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ochrana přírody v okolí Nesovic"— Transkript prezentace:

1 Ochrana přírody v okolí Nesovic
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE_03_Ochrana přírody v okolí Nesovic Vybrané chráněné celky a ekosystémy v blízkosti Nesovic jsou Malhotky, Hašky a Roviny Mgr. Jana Kachlíková

2

3 Anotace Prezentace učí děti uvědomit si, že v našem okolí existují člověkem chráněná území, že se máme chovat k přírodě šetrně. 1. tř. z.š. Člověk a jeho svět Člověk a životní prostředí Současně s prezentací je třeba pracovat s obrázky, publikacemi nebo fotografiemi ze zdrojů školního kabinetu nebo vlastních zdrojů.

4 CHKO – chráněná krajinná oblast NPR – národní přírodní rezervace
NP – národní park CHKO – chráněná krajinná oblast NPR – národní přírodní rezervace PR – přírodní rezervace NPP – národní přírodní památka PP – přírodní památka Děti vyhledávají zadaná písmena, slova.

5 Tři zvláště chráněná území v blízkosti Nesovic
NPP Malhotky Svah mezi Nevojicemi a Nesovicemi Teplomilná společenstva stepí, okraje lesa a lesa Výskyt mizejících druhů rostlin, teplomilného hmyzu a živočichů Děti vyhledávají zadaná slova.

6 Vliv zemědělské výroby-hnojení Významné druhy rostlin
PR Hašky Prudký svah nad prameništěm bezejmenného přítoku Litavy, na západě navazuje na Čerčínský háj Vliv zemědělské výroby-hnojení Významné druhy rostlin Nálety křovin (hloh, trnka) Děti vyhledávají zadaná slova.

7 Protisvah k PR Hašky, navazuje na Milonický les
PP Roviny Protisvah k PR Hašky, navazuje na Milonický les Šíření teplomilného hmyzu (kudlanka nábožná) Děti vyhledávají zadaná slova.

8 Bibliografické citace
[online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <


Stáhnout ppt "Ochrana přírody v okolí Nesovic"

Podobné prezentace


Reklamy Google