Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Má žák ZŠ dostatek informací pro volbu technického vzdělávání ? Miroslav Strouhal ZŠ Velké Němčice.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
S krtkem do vesmíru Průvodce světem techniky CZ.1.07/1.3.00/ S Krtkem do vesmíru.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Místní spolupráce v environmentálním vzdělávání na příkladu projektu Mgr. Lenka Pavelčíková Přírodovědné centrum Trnka při DDM Šikula Uherské Hradiště.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
„Okna technickým oborům dokořán“
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Šablony OP VVV a podpora nadání
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Vazba na Operační programy
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Domaluj druhou polovinu
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
FARMA DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Aktuální informace o projektu
Ochrana životního prostředí
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
Transkript prezentace:

Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje Praha, 23. října 2017

Polytechnické vzdělávání Polytechnické vzdělávání integruje přírodovědné, technické a environmentální vzdělávání Podpora – na všech stupních škol MŠ – ZŠ – SŠ Konkrétní programy DVPP Projekt MALÍ ŠIKULOVÉ (992 účastníků) cílová skupina: učitelé MŠ a 1.stupně ZŠ série praktických seminářů: Malí počtáři Malí řemeslníci Malí stavitelé Malí objevitelé Malí ochránci Malí informatici Obsah: Náměty na různé techniky zpracování tradičních i netradičních materiálů a používání jednoduchých nástrojů, využití nových nebo inovovaných didaktických pomůcek, nástrojů a hraček vhodných pro řízenou i volnou hru a nácvik jejich metodického využití pro polytechnické vzdělávání

Polytechnické vzdělávání MALÍ POČTÁŘI Podpora rozvoje předmatematických představ a logického myšlení jako předpokladu rozvoje polytechnických dovedností MALÍ ŘEMESLNÍCI Rozvoj manuálních dovedností a zručností, získávání povědomí o různých oborech lidské činnosti. MALÍ OBJEVITELÉ Podpora tvořivosti a představivosti, rozvoj poznatků a kladného vztahu k technice. MALÍ STAVITELÉ Rozvoj hrubé a jemné motoriky, poznávání vlastností, charakteristických znaků a funkcí předmětů. MALÍ OCHRÁNCI Podpora vytváření aktivního vztahu dětí k ochraně a tvorbě životního prostředí. MALÍ INFORMATICI Podpora využití ICT vhodných v předškolním vzdělávání.

Polytechnické vzdělávání Odborné exkurze Tvůrčí dílny – jednodenní exkurze v autentickém prostředí institucí zaměřených na řemesla spojená s tvůrčími dílnami Technické muzeum – jednodenní exkurze, technické zajímavosti a náměty jako zdroj pro posílení zájmu o technické obory Tradiční řemeslné dílny – dvoudenní exkurze v autentickém prostředí institucí zaměřených na tradiční řemeslnou výrobu, seznámení a nácvik rukodělných dovedností

Polytechnické vzdělávání

Polytechnické vzdělávání PROGRAMY DVPP PRO MŠ A ZŠ 1. STUPEŇ A 2. STUPEŇ Pohádková fyzika / Voda Pohádková fyzika / Vzduch Tunely a mosty krátí vzdálenosti Co se skrývá za bludným kořenem Fascinující svět včel a hmyzu - celoroční projekt ekologické výchovy pro MŠ Využití pohádek při motivaci v ekologické výchově Lesní školky jako inspirace při realizaci EVVO v mateřských školách Minidílny k poznávání neživé přírody prostřednictvím pokusů Nelez na ten strom / Bezpečné riziko a jak pracovat s rizikem při pobytu v přírodě Environmentální vzdělávání hrou v MŠ

Polytechnické vzdělávání Rozvíjíme přírodovědnou a čtenářskou gramotnost v prvouce Jak se krotí klubíčka / Rozvíjíme pracovní dovedností dětí MŠ a 1. st. ZŠ Řemeslo má zlaté dno / Rozvíjíme pracovní dovedností dětí MŠ a 1. st. ZŠ Záhady zapomenuté kůlny / Rozvíjíme pracovní dovednosti dětí MŠ a 1. st. ZŠ Podporujeme přírodovědnou gramotnost žáků / Učíme se v ZOO Botanická zahrada jako místo pro vzdělávání žáků na 1. stupni ZŠ Jak bavit sebe i žáky vlastivědou Vlastivěda / Tematické vyučování a projekty Podporujeme přírodovědnou gramotnost žáků / Fascinující svět včel a hmyzu Studánky víly Rozárky Myšlenkové mapy ve výuce - cesta k úspěchu Outdoorová matematika pro ZŠ v tělocvičně, ve výtvarné dílně, v kuchyni (školní kuchyňce) Nevyhazujte časopisy, budeme si hrát – nápady pro starý papír Záhady školní zahrady / Aktivity pro využití školní zahrady - MŠ a 1. st. ZŠ

Polytechnické vzdělávání Hrajeme si v matematice Objevujeme v matematice I ve vyučování matematice připravujeme žáky na život ve světě plném informací Hraní si na čtverečkovaném papíru - ztráta času nebo dobrá investice? Outdoorová matematika pro ZŠ v tělocvičně, ve výtvarné dílně, v kuchyni (školní kuchyňce) Matematika v běžném životě Bádání na pomezí fyziky a chemie Podporujeme přírodovědnou gramotnost žáků / Učíme se v Z00 Podpora přírodovědného vzdělávání / Alternativní zdroje energie Podpora přírodovědného vzdělávání / Sluneční energie, voda a rostliny jako celek Zvířata zblízka Tablety a jejich využití při výuce přírodovědných předmětů Podporujeme přírodovědnou gramotnost žáků / Místo, kde žiji Užitkové rostliny kolem nás a jejich využití nejen v přírodní kosmetice Cestujeme kolem světa v Botanické zahradě Podporujeme přírodovědnou gramotnost žáků / Učíme se v zoo II. Magická fyzika Využívání školního experimentálního systému Vernier ve výuce přírodních věd

Polytechnické vzdělávání Nové programy – pro SŠ a ZŠ – dohoda o spolupráci se Škoda Auto Vysoká škola

Polytechnické vzdělávání Příprava nových programů – využití stavebnic ROTO TEIFOC MERKUR

Mgr. Jiří Holý ředitel VISK® Děkuji za pozornost Mgr. Jiří Holý ředitel VISK®