ZOO Severní Amerika Hra Pravidla Zdroje obrázků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Puzzle – jehličnaté stromy
Advertisements

ZOO Evropa Hra Pravidla Zdroje obrázků 1.
Močová soustava člověka
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ZOO Austrálie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
ČLOVĚK – LIDSKÉ TĚLO Jedná se o dvě hry v jednom. 1) Hrajeme jako klasické pexeso 2) Hrajeme jako LOTO (v tomto případě nepoužijeme kartičky s názvy, ale.
Staň se virtuálním turistou
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
V každém nákupním košíku se ke skupině potravin zatoulala jedna, která do skupiny nepatří. Poznáš která? Klikni na kolečko a uvidíš. Autorem materiálu.
Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Interaktivní třídění domovního odpadu.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POVRCH KVÁDRU - VÝPOČET
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Třídíme podle dvou kritérií
PŘIŘAZOVACÍ KARTY K VYTISKNUTÍ
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí
ŽIVOČICHOVÉ SAVAN Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Farben Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Vítejte v Písmenkově − seznamte se s písmenkem D, d
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO PODPORA PRO VÝUKU
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
Fahrzeuge ‒ 1 Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

ZOO Severní Amerika Hra Pravidla Zdroje obrázků Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jana Míková a Mgr. Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

SEVERNÍ AMERIKA 11.

Které zvíře žije v tomto výběhu? Toto zvíře je přežvýkavec. Bylo téměř vyhubeno indiány. Je příbuzné se zubrem evropským. Odpověď Bizon americký 1.

Které zvíře žije v tomto výběhu? Hlodavec žijící ve společenstvech. Vyskytuje se v travnatých oblastech. Chová se i jako domácí zvíře. Odpověď Psoun prériový 2.

Které zvíře žije v tomto výběhu? Zde žije jedovatý plaz. Na konci ocasu má zrohovatělé štítky, které při třesení vydávají zvuk. Odpověď Chřestýš 3.

Které zvíře žije v tomto výběhu? Tady žije zástupce ptáků. Je symbolem Spojených států amerických. Patří mezi dravce. Má tmavé tělo a světlou hlavu. Odpověď Orel bělohlavý 4.

Které zvíře žije v tomto výběhu? Tady žije šelma. Má výraznou obličejovou masku a pruhovaný ocas. Nudíte se? Kupte si ho. 5. Odpověď Mýval

Které zvíře žije v tomto výběhu? Zde žije plaz. Dosahuje délky až 5,8 m. Je dravý, může být nebezpečný člověku. 6. Odpověď Aligátor severoamerický

Které zvíře žije v tomto výběhu? Zde žije savec. V přírodě se vyskytuje v lesích, někdy v parcích a zahradách. Má zrzavou nebo hnědou srst a chlupatý ocas. Odpověď Veverka obecná 7.

Které zvíře žije v tomto výběhu? Zde bydlí zástupce šelem. Je černobílý. Vedle řitního otvoru má pachové žlázy, jejichž výměšek používá k odstrašení nepřítele. Odpověď Skunk pruhovaný 8.

Které zvíře žije v tomto výběhu? V tomto výběhu potřebujeme terárium s vodou. Žije tu vodní plaz. Má krunýř. Na hlavě má červené skvrny. Odpověď Želva nádherná 9.

Které zvíře žije v tomto výběhu? V tomto výběhu žije všežravá šelma. Má velmi široké tlapy s drápy. 10. Odpověď Medvěd grizzly

Pravidla Cílem hráče je určit druhy zvířat žijící na daném kontinentě. Úvodní stránka hry symbolizuje plán virtuální ZOO, ve které jsou zvířata žijící pouze na jednom kontinentu. Kliknutím na obrázek výběhu (domečku) se zobrazí popis zvířete, které žije ve výběhu. Vaším úkolem je jej určit (do rodu). Správnou odpověď si můžete zkontrolovat kliknutím na tlačítko „Odpověď“. Zobrazí se i fotografie zvířete. Po návratu na plán ZOO napíšete na štítek na výběhu (textový box), jaké zvíře žije v tomto výběhu. Do ZOO se zatoulalo jedno zvíře z jiného kontinentu. Vaším úkolem je ho najít a nahradit ho (vepsáním do textového pole) jiným druhem, který patří na stejný kontinent jako ostatní zvířata. Co o tomto zvířeti víte? Tlačítka s textem odkazují do míst popsaných textem. Tlačítka odkazují zpět.

Zdroje obrázků Plán ZOO: SENN, Sandro. Wikimedia commons [online]. 2009 [cit. 2010-12-27]. File:Karte_Zoo_Zürich.svg. Dostupné pod licencí Creative Commons z WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Karte_Zoo_Zürich.svg>. Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2011-04-10]. Dostupné jako Public domain: 1. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bull_Bison.jpg>. 2. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cynomys_ludovicianus_(3).jpg>. 3. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alligator_in_the_Okefenokee.jpg>. Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2011-04-10]. Dostupné pod licencí Creative Commons: 4. CHEVA. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Crotalus_atrox_Zoopark_Dvorec.jpg>. 5. DAVID MCMANUS. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Eagle_on_roots_-_crop_3_(430008061).jpg>. 6. BASTIQUE. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Procyon_lotor_(Common_raccoon).jpg>. 7. RAY EYE. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Eichh%C3%B6rnchen_D%C3%BCsseldorf_Hofgarten_edit.Jag>. 8. TOM FRIEDEL. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Striped_Skunk.jpg>. 9. MASSIMO LAZZARI. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:2004_04_18_Trachemys_2.jpg>. 10. JEAN-PIERRE LAVOIE. <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Grizzly_Denali_cropped.jpg>.