Projekt Czechiana Josef Praks Ministerstvo kultury České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Co po nás zbyde… ISSS 2005 WebArchiv digitální archiv českého webu Markéta Škodová, Národní knihovna ČR.
Evropská unie a iniciativa i2010: Digitální knihovny.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních (jmenných)
Informační kulturní portál
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Pracoviště pro dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě (digitální archiv)‏
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie)
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Interaktivní personální portál
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
David Cigánek, Metodické centrum pro informační technologie v muzejnictví (CITeM) Moravské zemské muzeum, Brno Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Nová závěrečná zkouška 2 Individuální projekt národní.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
XXIII. valné shromáždění a jarní celostátní seminář STMOÚ ČR BRNO, května 2012 František Vavera.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Vodohospodářské aktuality
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Michal Šperling - EUREDIS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Projekt Czechiana Josef Praks Ministerstvo kultury České republiky Sázava, 24. října 2017

Czechiana – Základní shrnutí Projekt tématicky vychází z celoevropského projektu “Europeana” - Portál kulturního dědictví ČR Definován úkolem v Usnesení vlády ČR a SKP Objem 450 mil. Kč Předpokládané spuštění do pilotního provozu na konci roku 2020 Projekt schválen k realizaci (Registrace akce / Stanov. výdajů podepsáno + RoPD v přípravě)

Czechiana – Základní principy Czechiana je tzv. národní agregátor (NA) Stojí na principu tzv. sektorových agregátorů (SA) 6 velkých PO z rezortu (tzv. skupina “Big Six”) Každý SA je odpovědný za svou oblast kulturního dědictví (kulturní objekty – “KO”) Czechiana bude v budoucnu jediný zdroj kulturních objektů pro Europeanu

Czechiana – Harmonogram Příprava ZD Technické zadání hotové Probíhá příprava „právního obalu“ T: 15. 11. 2017 Vyhlášení ZD T: 31. 12. 2017 Spuštění systému: 2021

Czechiana – Základní procesy SA bude sdružovat poskytovatele dat Správa tezaurů a číselníků bude dělená kompetence SA SA může část svých pravomocí delegovat na poskytovatele

Czechiana – K čemu slouží Dlouhodobému uchování digitalizovaných objektů kulturního dědictví určených k prezentaci veřejnosti Podpora prezentace a využití uložených objektů kulturního dědictví i dalších souvisejících informací Podpora pro organizaci sběru doplňujících informací ke stávajícím objektům nebo novým objektům kulturního dědictví od veřejnosti Podpora pro vkládání souvisejících dat, která nejsou dlouhodobě ukládána jako kulturní dědictví

Czechiana – Výstupy Jednotný portál kulturního dědictví ČR Nejen “rozcestník” na portály dalších organizací Vlastní obsah – např. propagace kulturních akcí, virtuální výstavy atd. Ucelené “příběhy” jednotlivých KO Provázané pomocí tezaurů na související KO, vč. geo informací Další oborové využití Vzdělávání Cestovní ruch

Czechiana – Co Czechiana JE Zdroj dat a KO pro portál EUROPEANA Zdroj dat a KO pro národní kulturní portál Národní kulturní portál

Czechiana – Co Czechiana NENÍ Rezortní centrální datové úložiště Rezortní dlouhodobý archiv

DOTAZY?

Děkuji Vám mnohokrát za pozornost Josef Praks Ministerstvo kultury České republiky odbor projektového řízení a informačních technologií E-mail: josef.praks@mkcr.cz