S knížkou do života – BOOKSTART

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Strukturované učení PROJEKT EU
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
Cesta ke kvalitě v praxi
VY_52_INOVACE_PRV.3.30_Živočichové_pracovní list
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
Rodina jako vzor a příklad
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
Logopedická třída MOTÝLCI
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
Síť mateřských center o. s. MATEŘSK É CENTR UM Klub maminek DVOREČEK Ulita Černilov, o.s.
Reedukace SPU s využitím počítačů
Mateřská škola, Větrná 1084, Ostrava-Poruba
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
GENETICKÁ METODA ČTENÍ
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Prezentace metodických materiálů a pomůcek
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
PROGRAM ZAČÍT SPOLU  V programu Začít spolu je kladen důraz na vlastní volbu dítěte, na výchovu ke zvídavému zájmu o učení a k řešení problémů, na komunikaci.
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Plán vzdělávacích aktivit
Biblioterapie jako pomocná ruka
Rozhledna Marta Strnadová.
AUTOR: Světlana Havránková
Co nepatří do dárku Vnímání.
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
Oheň, jak ho vidí děti. ZDRAVÍ, BEZPEČÍ.
POSLOUPNOST OBLÉKÁNÍ od spodků ke svrškům….
Příležitost pro knihovny a společnost
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
S knížkou do života – BOOKSTART
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Logo pro veverky a kamarády
Ochrana životního prostředí
Co nepatří do stáje VnímánÍ.
Š A B L O N Y II.
Pedagogická knihovna.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Barevné kytičky Pro malé dětičky – 3 roky.
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Obrázkové čtení Jazyk a řeč, poznávací schopnosti, myšlenkové operace, jemná motorika, koordinace ruky a oka.
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

S knížkou do života – BOOKSTART KNIHOVNICKÉ KLUBY PRO PŘEDŠKOLNÍ DĚTI Praha, Goethe Institut / 23. října 2017 Jarmila Košťálová

Čím jsou knihovnické kluby v KMO? místem setkávání rodičů, prarodičů a přátel vícegenerační spolupráce řídíme se společnými základními principy pravidelnost trvalá klientela vztah ke čtenářství; vazba rodič-dítě Výhody kvalitní, finančně dostupná aktivita v rámci města prostor pro vzájemné obohacování se o své zkušenosti

Co konkrétního nabízíme? pečlivě sestavený program aktivity výtvarné, pohybové inspirace ročním obdobím, knihou didaktické pomůcky, loutky „Pomoz mi, abych to dokázal sám“ vnímáme zpětnou vazbu naší práce návštěvy i mimo klubová setkání mluvíme jedním vizuálním jazykem

Sovičky Sluníčka Broučci Hladnýsek Knihovníčci Trnkáček Motýlci Klubíčko Kuřátka

TEMATICKÉ KUFŘÍKY

z nakladatelství THOVT MOUDRÉ KNÍŽKY z nakladatelství THOVT nápad, poselství upozorňují na životní hodnoty součástí knih je plakát s omalovánkami

PETR HORÁČEK knihy jsou výchovné, vynikají barevností autor, ilustrátor žijící v Anglii knihy jsou výchovné, vynikají barevností metoda RWCT; kritické myšlení

ROTRAUT SUSAN BERNEROVÁ hemživé knihy malé, vtipné příběhy všedního dne plné postav a situací učí dítě formulovat slova,hledat souvislosti příběhů podporují pozorovací a vyprávěcí schopnosti

ROMANA SUCHÁ knihy s obrázkovými básničkami psycholožka s bohatou zkušeností s předškolními dětmi knihy s obrázkovými básničkami krátké, rytmické, doprovázené pohybovými hříčkami

LEPORELA PRO NEJMENŠÍ první čtenářské zážitky, seznamují s okolním světem pevné strany s posuvnými a otočnými prvky procvičování jemné motoriky vhodné pro děti od 1 roku

KK Kuřátka

Děkuji Vám za pozornost Jarmila Košťálová, říjen 2017