Jaroslava Barbara Sporková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Informační gramotnost na středních školách
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Jaroslava Barbara Sporková Inovace ve vzdělávání o inovacích.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
1 Výsledek sběru dat monitorujících úrovně certifikace škol v oblasti systému řízení Dotazníkové šetření realizované v rámci projektu - Kvalitní management.
Internetové poradenství na portálech e-Governmentu Jana Andrýsková, Jiří Hřebíček Provozně ekonomická fakulta, MZLU Brno.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Ekonomika veřejného sektoru
Luděk Janík Budoucnost HYTEP. Historie HYTEP 2006 červen: MPO iniciovalo vznik H 2 platformy prosinec: Založení platformy (ČVUT FS, MEGA, ÚJV,
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. FINANČNÍ GRAMOTNOST ZADLUŽOVÁNÍ RODIN Spolek pro obnovu venkova Senát Parlamentu.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační strategie
Ing. David Havlíček, Ph.D. 22. září 2016
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
I. Dvořák Zahajovací setkání
Závěrečná konference projektu
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Přenos poznatků a technologií na UK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

Jaroslava Barbara Sporková Analýza vnější poptávky po komerčně využitelných poznatcích a technologií získaných a vyvinutých na pracovištích Univerzity Karlovy v Praze Praha 30. března 2006 Jaroslava Barbara Sporková

Shromažďování dat Vytipování a oslovení potenciálních zájemců o spolupráci 500 – 85 – 21/18 ano Vytipování a oslovení právnických osob, které již spolupracovaly s UK v Praze 3622 – 620 – 71 – 11/9 ano

Bližší šetření 23 telefonických či osobních rozhovorů Odpovědi na 18 otázek

Vyhodnocení získaných poznatků Charakteristika org.  Domácí korporace 7  Domácí SME 10  Domácí NO 2  Státní správa 3  Jiné 5  Celkem 27

Vyhodnocení získaných poznatků Současné zaměření VV předmětem zájmu 17 Inovace předmětem zájmu 19 Spolupráce s VŠ na TT 21 Dosavadní spolupráce s UK 10

Vyhodnocení získaných poznatků Předpokládaná forma komercializace společné vývojové produkty 12 nákup patentů a licencí 9 nákup služeb 11 poradenství 15 další 7

Vyhodnocení získaných poznatků Způsob spolufinancování vlastní zdroje 12 rezortní finanční podpora 9 program EU 16 jiné zdroje

Vyhodnocení získaných poznatků Vzdělávání v rámci CPPT (13) přednášky 10 kulaté stoly 8 semináře, konference diskusní akce spojené s prezentací společnosti e-learning 7 další 5

Vyhodnocení získaných poznatků Zájem o vytvoření společného technologického klastru Celkem: 12 Zájem o průběžné poskytování informací o přípravě a existenci CPPT (E-mail, WWW)

Vyhodnocení získaných poznatků Nejčastější obory zájmu Biotechnologie Farmacie Informační systémy Medicínská problematika Nakládání s nebezpečnými odpady Sociologické průzkumy Životní prostředí

Seznam vytipovaných zájemců -1/1 Speciální Medicínská technologie, s.r.o. Asociace výzkumných organizací Škoda výzkum, s.r.o. Metrostav, a.s. Metra Blansko, a.s. Hospodářská komora AMVIS, o.p.s. Výzkumný ústav pícninářský, s.r.o. Czech Innovation for Global markets

Seznam vytipovaných zájemců -1/2 ELSYST, s.r.o. Zdravotní ústav se sídlem v Ostavě CzechInvest RADON, v.o.s. Výzkumný ústav potravinářský Ministerstvo obrany Ministerstvo zemědělství Ministerstvo dopravy

Seznam vytipovaných zájemců - 2/1 CCA Group, a.s. CPN, s.r.o. ČEZ, a.s. HUMUSOFT, s.r.o. I.Q.A, a.s. Léčebné lázně, Mariánské Lázně PRO.MED.CS Praha, a.s. SEVA PHARMA, a.s. Vodní zdroje Ekomonitor, s.r.o.

Děkuji za pozornost www.sporkova.spytech.cz