OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu VY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_OSTATNI_HOSTINY-3_PREZENTACE_19 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 3. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Stolničení Tematický okruh Společenská setkání Téma Ostatní hostiny Jméno autora Bc. Jaroslav Hrůza Vytvořeno dne 12.7.2013 Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje žáky s ostatními hostinami. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.
OSTATNÍ HOSTINY Coffee break – přestávka na kávu, občerstvení Dopoledne (10h) / odpoledne (15h) Trvání 0,5h Při pracovních jednáních, konferencích apod. Vždy zasazený v časovém harmonogramu Přestávku vyvolá HO
OSTATNÍ HOSTINY Coffee break – přestávka na kávu, občerstvení Servis – nabídkové stoly Nápoje: káva, čaj, voda, džus Pokrmy: studené slané i sladké Nejlépe konzumace rukama, ve stoje Například: ?
OSTATNÍ HOSTINY Brunch (anglicky breakfast + lunch) - pozdní snídani Anglické označení pro jídlo jedené pozdě ráno nebo časně dopoledne (od 10 do 11:30) Při pracovních setkáních, ale i rodinných oslavách – druhý den Jídlo vhodné jak k snídani, tak k obědu Například: ?
OSTATNÍ HOSTINY Brunch Servis – nabídkové stoly Obr. 1 Obr. 2
OSTATNÍ HOSTINY Buffet lunch Oběd formou rautu – nabídkové stoly Pracovní, společenská, politická setkání Pokrmy jsou připraveny na rautových stolech v pořadí v jakém se podávají Volný výběr pokrmů i nápojů (někdy se platí zvlášť) Hosté konzumuje u stolu, bez zasedacího pořádku Zasedací pořádek jen u hlavního stolu (HO, ČH)
OSTATNÍ HOSTINY Buffet lunch Užší výběr než při rautu Např.: 3x studený předkrm, 1x polévka, 3x druhy mas,2x příloha, čerstvá zelenina, 3x moučník Obr. 3
OSTATNÍ HOSTINY Obr. 4 Obr. 5
Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora http://cs.wikipedia.org/wiki/Hlavn%C3%AD_strana
Použité obrázky Obr. 1 - BØTTER, Jacob. wikimedia commons [online]. [cit. 7.8.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brunch,_Bodega_p%C3%A5_Kapelvej.jpg Obr. 2 - ANGERMANN, Thomas. wikimedia commons [online]. [cit. 7.8.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brunch_Kalaset.jpg Obr. 3 - AUDE. wikimedia commons [online]. [cit. 7.8.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Georgetown_confcenter_buffet3.JPG Obr. 4 - AUDE. wikimedia commons [online]. [cit. 7.8.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Georgetown_confcenter_buffet1.JPG Obr. 5 - AUDE. wikimedia commons [online]. [cit. 7.8.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Georgetown_confcenter_buffet2.JPG?usela ng=cs