Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Finanční možností svépomocných skupin
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Spolupráce, která přináší plody
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Realizace politiky přípravy na stárnutí Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017 (Aktualizovaná verze k )
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Rodinná politika Olomouckého kraje
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Aktuální dotační příležitosti IROP
Rodinná politika Olomouckého kraje
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Podpora prorodinných aktivit
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
I. Setkání se starosty obcí
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Realizace politiky přípravy na stárnutí
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití 18. 10. 2017

Rodinná politika Olomouckého kraje vychází z: Koncepce rodinné politiky Olomouckého kraje na období 2016-2018 (dokument schválen Zastupitelstvem OK dne 26. 6. 2015) Akčních plánů prováděcí dokumenty zpracované na jednotlivá léta Akční plán Koncepce rodinné politiky Olomouckého kraje na rok 2017 (dokument schválen Zastupitelstvem OK dne 24. 6. 2016) Akční plán Koncepce rodinné politiky Olomouckého kraje na rok 2018 (dokument schválen Zastupitelstvem OK dne 11. 9. 2017)

Aktivity k naplňování AP KRPOK na rok 2018 se zaměřením na mezigenerační soužití Opatření 2.3 Veřejný prostor pro všechny-akcentovat bezbariérovost pro všechny skupiny obyvatel - naplnění prostřednictvím dotačních programů: Podpora budování a rekonstrukce přechodů pro chodce Opatření pro zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích Opatření 4.1 Dotační titul Olomouckého kraje na podporu služeb pro rodiny - poskytovaný nestátním neziskovým organizacím a dalším subjektům – dotační titul Podpora prorodinných aktivit

Prorodinná opatření jako součást hodnocení dotačních programů/titulů OK v roce 2018 Podpora výstavby a oprav cyklostezek Podpora opatření pro zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích Podpora budování a rekonstrukce přechodů pro chodce Program na podporu volnočasových a tělovýchovných aktivit v Olomouckém kraji v roce Podpora ozdravných a rehabilitačních aktivit pro specifické skupiny obyvatel Podpora činnosti organizací podporujících zdravotně znevýhodněné občany Nadregionální akce cestovního ruchu Podpora cestovního ruchu v turistických regionech Jeseníky a Střední Morava

Dotační program pro sociální oblast 2018 Dotační titul: Podpora prorodinných aktivit Podporované aktivity: akce a projekty center pro rodinu, mateřských a rodinných center zaměřené na podporu fungování a soudržnosti rodin; akce a projekty inovativního charakteru zaměřené na systematickou a kontinuální přímou práci s rodinami, za účelem podpory mezigeneračního soužití a vytváření příležitostí pro setkávání generací a aktivity podporující zapojování rodin do života komunity; akce a projekty pro rodiny zahrnující komplexní a kontinuální práci s rodinou; akce a projekty zaměřené na podporu a osvětu náhradního rodičovství a aktivity vedoucí k zřízení a vybavení jednoho místa v obci – Rodinného koutku, který bude určen rodinám s malými dětmi, seniorům nebo oběma skupinám společně, zřízení Family Pointu Alokovaná částka pro rok 2018 je 2 mil. Kč Požadavek 50% finanční spoluúčasti žadatele Oprávněný žadatel: fyzická osoba (trvalý pobyt, sídlo, provozovna na území OK), právnická osoba (zejména nestátní neziskové organizace, obec v územním obvodu OK), obce, svazky obcí

Dotační program pro sociální oblast 2018 Dotační titul: Podpora prorodinných aktivit Důraz kladen na systematický a kontinuální aspekt projektu/akce Rámcový harmonogram dotačního titulu: schválení dotační programu se očekává na jednání ZOK dne 18. 12. 2017. Následně bude 30 dní výzva zveřejněná, poté bude následovat sběr žádostí v rozsahu cca 14 dnů. Semináře pro žadatele – 1 pol. ledna 2018 v budově Krajského úřadu Olomouckého kraje Minimální výše dotace: 10 000,- Kč Maximální výše dotace: 200 000,- Kč Hodnotící kritéria – budou obsahovat návaznost na rodinnou politiku OK

Další dotační programy Olomouckého kraje (vztahující se k rodinné oblasti) Dotační program pro sociální oblast - dotační titul sociální začleňování Dotační program na podporu zdraví a zdravého životního stylu Dotační program na podporu volnočasových a tělovýchovných aktivit Dotační program podpora výstavby a oprav cyklostezek Dotační program na podporu cestovního ruchu a zahraničních vztahů – v rámci kritérií hodnocení je zvýhodněn žadatel, který uplatní rodinnou politiku kraje – zřídí Family Point nebo dětský koutek Pro žadatele budou připraveny semináře se seznámením všech dotačních programů Olomouckého kraje pro rok 2018

Aktivity AP KRPOK na rok 2018 se zaměřením na podporu mezigeneračních vztahů Opatření 4.4 Podpora mezigeneračních vztahů a vícegeneračního soužití Jedním z cílů rodinné politiky je spoluvytváření pozitivních a funkčních mezilidských vztahů a posilování mezigeneračních vztahů. Podpora projektu Senior Pas Podpora vzniku Senior pointu v Olomouckém kraji Podpora projektů zaměřených na mezigenerační vztahy a soužití, např. SOUSEDÉ plus, zatím nerealizováno Seniorské cestování Podpora činnosti Krajské rady seniorů Projekt Euroklíč Podpora projektu Trojlístek Podpora mezigeneračních vztahů na školách (realizátor projektu: Společně, o.p.s., název projektu: Senioři a děti společně … nejen na školách, zapojeno je 5 krajů a 40 škol, v Olomouckém kraji 5 ZŠ a 3 DD) Zapojení do Dotačního programu na podporu krajské samosprávy v oblasti stárnutí (vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí)

Projekt Olomouckého kraje – podpora aktivního stárnutí Projekt Olomouckého kraje „Podpora aktivního života seniorů v Olomouckém kraji“ schválila ROK dne 3. 4. 2017 V rámci národního programu MPSV na podporu krajských samospráv jsou podporovány projekty krajů zaměřené na život seniorů

Projekt Olomouckého kraje – podpora aktivního stárnutí Projekt je zaměřen na tyto aktivity: Realizace oslav svátku seniorů (akce proběhly na přelomu září a října 2017 – Olomouc, Šumperk a Jeseník) Realizace vzdělávacího programu – Pevnost poznání Propagace seniorských aktivit kraje široké veřejnosti - semináře Konference s názvem „Život s Alzheimerovou nemocí a dalšími formami demence“

Web rodinné politiky Olomouckého kraje www.rodinajeOK.cz v provozu od 11. 9. 2017 jako další aktivita rodinné politiky Olomouckého kraje chceme oslovit rodiny s dětmi, obce a organizace, které zajišťují prorodinné aktivity Kalendář akcí Mapa organizací pro rodinu Rodinná politika v obcích Koncepční dokumenty rodinné politiky Projekty Olomouckého kraje Užitečné odkazy

Navázání spolupráce: dne 3. 10. 2017 byly všechny obce na území Olomouckého kraje informovány o vzniku webu a o možnosti participace na jeho obsahu budou osloveny informační centra

Děkuji za pozornost Pavel Podivínský p.podivinsky@kr-olomoucky.cz tel.: 585 508 228