EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_113_PR4 Předmět: Přírodověda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

Listnaté stromy a keře Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: VY_32_INOVACE_55_Pr7_listnate_stromy_a_kere.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jana Vaňková NÁZEV: VY_32_INOVACE_02A_18_LESY MÍRNÉHO PÁSU TEMA:Přírodní obraz.
STROMY Prvouka - 2. třída. STROMY JEHLIČNATÉ Smrk ztepilý.
Kdo jsem – stromy II Jméno autora:Mgr. Kateřina Kačmárová Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):05/2013 Ročník:čtvrtý Tematická oblast:Naše příroda ve.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_27_PRVOUKA.
POLOLETNÍ PÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_116_Listnaté stromy TEMA:
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Živá příroda – houby Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Slovní úlohy řešené rovnicemi
Lesy mírného pásu.
Nahosemenné rostliny 2 jehličnany.
VY_32_INOVACE_09_Přírodověda_ 4.ročník_ 05_Listnaté keře a stromy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_5/12_ČLOVĚK A PŘÍRODA
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU
VY_32_INOVACE_16_PŘV_LES
VY_32_INOVACE_12_Z_LESY MÍRNÉHO PÁSU - LES LISTNATÝ A SMÍŠENÝ
ZŠ BYSTŘICE Mgr Pavla Štěpánková VY 52 INOVACE 111.
ŠTOKY - LES.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Lineární rovnice a nerovnice I.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
AUTOR: Lenka Hrnčířová
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Autor: Mgr. Radana Marelová
Základní společenstva - lesy
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96,
Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96,
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_III.Vu_STROMY,
10.11 – Vietovy vzorce, iracionální rovnice
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_22_MÍRNÝ PODNEBNÝ PÁS
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
VY_32_INOVACE_25_Jehličnaté stromy
TÉMA: Přírodní společenstva
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 04_Přírodní oblasti světa – II.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková Datum vytvoření: leden 2012 Ročník: 7.
Nahosemenné rostliny II
Poznávání rostlin a živočichů typických pro les
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Na procházce v lese.
Lesní patra.
Stromy Borovice lesní - stálezelený jehličnatý strom - má kulovitý hluboký kořen - šišky jsou malé a dřevnaté - jehlice dlouhé, vyrůstají po dvou.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_13
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
JEHLIČNATÉ STROMY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto Učivo: Louka a les
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_01_Ekosystémy
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_06
Učíme obrazem III/2 Společenstva lesů - jehličnaté lesy
Podzim čaruje … VY_32_INOVACE_02_03
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3A_05
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_14_Les - shrnutí
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Modelová oblast PR Příhrazské skály
Transkript prezentace:

EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_113_PR4 Předmět: Přírodověda Ročník: 4. Téma: Živá příroda Název: Ekosystém les Autor: Lucie Kováčová Popis: Výukový materiál – doplňující informace k učebnici Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Metodika: Prezentace slouží jako výukový materiál. Součástí prezentace je test. Děti mohou pracovat samostatně, ve dvojicích nebo ve skupinkách Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. EKOSYSTÉM LES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

ROZDĚLENÍ LESŮ JEHLIČNATÉ SMÍŠENÉ LISTNATÉ

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. STROMY JEHLIČNATÉ LISTNATÉ DUB ZIMNÍ DUB LETNÍ BUK LESNÍ BŘÍZA BĚLOKORÁ JAVOR MLÉČ JÍROVEC MAĎAL TOPOL ČERNÝ LÍPA SRDČITÁ MODŘÍN OPADAVÝ BOROVICE LESNÍ SMRK ZTEPILÝ JEDLE BĚLOKORÁ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. BOROVICE LESNÍ SMRK ZTEPILÝ JEDLE BĚLOKORÁ MODŘÍN OPADAVÝ JAVOR MLÉČ DUB ZIMNÍ LÍPA SRDČITÁ BUK LESNÍ JÍROVEC MAĎAL TOPOL ČERNÝ BŘÍZA BĚLOKORÁ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Jehličnaté stromy můžeme najít ve vyšších nadmořských výškách, především v horských oblastech. Smíšené lesy jsou u nás nejčastější Můžeme ale pozorovat i lesy pouze listnaté Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Nejrozšířenější dřevina Kořeny se rozrůstají mělce Je stálezelený Lesy, kde převládají se nazývají - smrčiny Smrk ztepilý Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Borovice lesní Je velmi odolná Kořeny rostou do hloubky a drží pevně v zemi Je stálezelený Lesy, kde převládají se nazývají - bory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Modřín opadavý Jediný jehličnatý strom, který opadává Roste na okrajích lesa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Jedle bělokorá Stálezelený strom Velmi vzácná, protože je citlivá na znečištění ovzduší Lesy, kde převládá - jedliny Stálezelený jehličnatý strom Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Urči správné názvy stromů Borovice lesní Modřín opadavý Jedle bělokorá Dub zimní Jírovec maďal Buk lesní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Odpověz na otázky: Stálezelený strom, mělce kořenící. Jeho šiška visí na větvích jako ozdoba. Lesům, kde převládá říkáme smrčina. Smrk ztepilý Jediný jehličnatý strom, kterému na podzim opadávají jehlice. Roste jednotlivě. Modřín opadavý Odolný, stálezelný strom. Může růsti na skále. Borovice lesní Citlivý na znečištění ovzduší, stálezelený a vzácný jehličnatý strom. Jedle bělokorá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Citace: www.office.microsoft.com Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.