Komunitní plánování sociálních služeb Děčín

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Realizován za podpory:
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Centrum komunitní práce, poradenská organizace Ústí nad Labem
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ VE MĚSTĚ UHERSKÝ BROD
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
Veřejné projednání návrhu 2
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Je záležitostí nás všech. 1. Z dokumentů EU : Amsterodamská smlouva, Smlouva v Nice Z dokumentů ČR : Usnesení vlády ČR č. 824 z 1/9/2004, Zákon.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
CO JE TO KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ - PROPOJENÍ, ROLE, MOŽNOSTI PŘI PROSAZOVÁNÍ PRO-RODINNÉ POLITIKY A OPATŘENÍ NA SLAD´OVÁNÍ RODINY A PRACOVNÍHO ŽIVOTA Litoměřice.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Komunitní plánování sociálních a ostatních služeb Přednášející Michal Polesný projektový manažer Ústecký kraj –
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
3. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. S OCIÁLNÍ SLUŽBY – PROJEKT MOS.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Název akce, místo, datum.
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PREZENTACE PRO JEDNÁNÍ K21
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Transkript prezentace:

Komunitní plánování sociálních služeb Děčín projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“ r.č.: CZ.1.04/3.1.03/97.00046

Projekt období realizace: 1.7.2013 – 30.6.2015 CS: zadavatelé, poskytovatelé a uživatelé služeb hlavní výstup: 3. komunitní plán sociálních služeb města Děčín 2015 – 2018 klíčové aktivity: Analýzy, evaluace a sběr dat Jednání koordinačních skupin, workshopy, kulaté stoly Rozšíření informačního portálu komunitního plánování Tvorba 3. komunitního plánu

KA1 – Analýzy, evaluace a sběr dat Evaluace 2. KP Analýza potřeb a situační analýza sociálních služeb Sociodemografická analýza města Děčín Analýza sociokulturního vyžití seniorů v Děčíně SWOT

KA2 – Jednání koordinačních skupin, workshopy, kulaté stoly pravidelná jednání KS (min. 10x ročně) 3 konference (2013, 2014, 2015) workshopy, kulaté stoly: celkem 3x - KS Rodiny, děti a mládež - KS Senioři - KS Osoby v krizi

KA3 – Rozšíření informačního portálu komunitního plánování web komunitni.mmdecin.cz implementace videovizitek

KA4 – Tvorba 3. komunitního plánu města Děčín podzim 2014 – březen 2015 odborný supervizor: Michal Polesný návrh plánu připomínkovací proces schvalovací proces: SZK 29.4.2015 RM 12.5.2015 ZM 28.5.2015

3. komunitní plán financován z projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“ r.č.: CZ.1.04/3.1.03/97.00046 strategický dokument města v sociální oblasti návaznost na další strategické dokumenty města, především: Strategie statutárního města Děčín 2014-2020 Koncepce prorodinné politiky města Děčín 2014-2018 pro období let 2015 – 2018 zahrnuje nejen sociální služby, ale i aktivity v sociální oblasti

3. komunitní plán nově členěn – 4 cíle každé KS: Stávající síť služeb a její udržení Rozvoj již existujících služeb Nové služby Aktivity Společné cíle odhad finanční náročnosti jednotlivých opatření

3. komunitní plán Společný cíl - opatření: Zajištění fungování procesu komunitního plánování koordinace sociálních služeb a aktivit navrhování řešení validní data Zajištění informovanosti o KP a sociálních službách Socio-info centrum Sociální průvodce Děčínska další kanály – weby, zpravodaj, … Osvětová činnost workshopy, osvětová činnost

Mgr. Karolína Kounová Roubíčková Děkuji za pozornost www.komunitni.mmdecin.cz Mgr. Karolína Kounová Roubíčková karolina.kounova@mmdecin.cz