SÁRA ŠPAČKOVÁ MARKÉTA KOČÍBOVÁ MARCELA CHROMČÁKOVÁ LUKÁŠ BARTOŠ B3E1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategické otázky výzkumníka 1.Jaký typ výzkumu zvolit? 2.Na jakém vzorku bude výzkum probíhat? 3.Jaké výzkumné metody a techniky uplatnit?
Advertisements

Kapitola 1: Popisná statistika jednoho souboru2  Matematická statistika je věda, která se zabývá studiem dat vykazujících náhodná kolísání.  Je možno.
Experimentální metody v oboru – Aproximace 1/14 Aproximace Teze přednášek z předmětu „Technický experiment“ © Zdeněk Folta - verze
10. SEMINÁŘ INDUKTIVNÍ STATISTIKA 3. HODNOCENÍ ZÁVISLOSTÍ.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_09 Informatika - MS Excel – Vzorce cvičení Autor:
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Význam diferenciálních rovnic převzato od Doc. Rapanta.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_18 Informatika - MS Excel – Typy grafů Autor: Pavlína.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
STATISTICKÉ METODY V GEOGRAFII. Odhady parametrů intervaly spolehlivosti.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_07 Informatika - MS Excel – Vkládání vzorců Autor:
Funkce Lineární funkce a její vlastnosti 2. Funkce − definice Funkce je předpis, který každému číslu z definičního oboru, který je podmnožinou množiny.
Grafy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Definice: Funkce f na množině D(f)  R je předpis, který každému číslu z množiny D(f) přiřazuje právě jedno reálné číslo. Jinak: Nechť A, B jsou neprázdné.
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Microsoft Office Excel – práce s tabulkami a analýzy
Základy MS Excel Vytvoření tabulky.
VÝRAZY Matematické zápisy obsahující čísla (konstanty), písmena (proměnné) a početní operace ČÍSELNÉ S PROMĚNNOU √25 2.(4-7.8) 3x+7 4a3- 2a.
KVADRATICKÉ NEROVNICE
Počet čísel Počet hodnot
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Celá čísla VY_32_INOVACE_2.14.M.7 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
Lineární funkce - příklady
úlohy lineárního programování
Název projektu: Moderní výuka s využitím ICT
Excel – tabulkový procesor
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Inf Tabulkový procesor - formátování
Databáze MS ACCESS 2010.
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
Soustavy dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Soustavy rovnic Řešení soustav lineárních a kvadratických rovnic s více neznámými 5. ( řešené úlohy)
4.1 – 4.3 Lineární nerovnice i jednoduchý podílový tvar
2.2 Kvadratické rovnice.
Vektorová grafika.
Parametry polohy Modus Medián
MATEMATIKA Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých.
Parametrické vyjádření roviny
Kvadratické nerovnice
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Test z Metodologie – náměty k přípravě
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jak postupovat při měření?
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Vektorová grafika.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
MS Excel – příklady na databázové funkce
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ26 Excel – funkce Současná hodnota.
VY_32_INOVACE_VJ36.
Úvod do praktické fyziky
Teorie chyb a vyrovnávací počet 1
Tabulkový procesor Síť buněk, do kterych lze vkládat údaje – číselné, textové, datové i logické. Jeho podstatou jsou vzorce pomocí kterých zpracováváme.
2. cvičení
Lineární regrese.
Početní výkony s celými čísly: násobení
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Lineární funkce a její vlastnosti
Informatika – Základní operace s buňkami
K-mapa: úvod a sestavení
Grafy kvadratických funkcí
Seminář o stavebním spoření
Teorie chyb a vyrovnávací počet 2
Transkript prezentace:

SÁRA ŠPAČKOVÁ MARKÉTA KOČÍBOVÁ MARCELA CHROMČÁKOVÁ LUKÁŠ BARTOŠ B3E1

TÉMATA FORMÁT BUNĚK VZORCE

EXCEL tabulkový procesor od firmy Microsoft slouží pro operační systém Microsoft Windows a počítače Macintosh první verze Excelu vyšla v roce 1985 Použití pro tvorbu tabulek a databází

FORMÁT BUNĚK PODMÍNĚNÉ FORMÁTOVÁNÍ slouží k nastavení formátu buněk a zvýraznění důležitých informací dle zadaných kritérií příklad podmíněného formátování:

VLASTNÍ FORMÁTOVÁNÍ lze změnit vzhled buněk, aniž by se změnilo vlastní číslo nebo text formát čísel neovlivní skutečnou hodnotu buňky příklady vlastního formátování:

0,0;-0,0;[červená]"-";@ příklad použití: POŘADÍ SEKCÍ VLASTNÍHO FORMÁTU BUNĚK: formát kladných čísel formát záporných čísel formát nuly formát textu 0,0;-0,0;[červená]"-";@ příklad použití:

? (otazník) – není-li na místě otazníku žádná číslice, zobrazuje se VÝZNAM SPECIFIKÁTORŮ VLASTNÍHO FORMÁTU BUNĚK 0 (nula) – není-li na místě nuly žádná číslice, zobrazuje se zde nula ? (otazník) – není-li na místě otazníku žádná číslice, zobrazuje se zde mezera # (hash) – není-li na místě tohoto znaku žádná číslice, nezobrazuje se zde nic mezera – mezera pokud je mezi “ “ - Např. “ ml“

změna formátu čísla pomocí příkazu # ##0,00" ml" PŘÍKLAD VLASTNÍHO FORMÁTOVÁNÍ BUNĚK: změna formátu čísla pomocí příkazu # ##0,00" ml"

VZORCE

ODKAZ (ADRESA) BUŇKY relativní odkaz – při kopírování se adresa dynamicky mění absolutní odkaz – při kopírování buňky se odkaz nemění smíšený odkaz: řádkově absolutní sloupcově absolutní $ (dolar): zafixuje sloupec či řádek ! (vykřičník): odkaz na buňku z jiného listu (List1!A2)

Rozdíl mezi „ ; “„ : “ ; "a" (např. A1 a A3) : "až" (např. A1 až A3)

SUMA slouží ke sčítání hodnot příklady použití: sčítání jednotlivých hodnot sčítání hodnot pomocí odkazů buněk sčítání hodnot pomocí oblastí sčítání hodnot kombinací všech tří možností

KDYŽ umožňuje logicky porovnávat hodnotu s očekáváním příklad funkce když:

FUNKCE DNES vrátí pořadové číslo aktuálního data zobrazí aktuální datum bez ohledu na to, kdy daný sešit otevřeme

PŘEVOD STUPNĚ  RADIÁNY přepočet pomocí funkce PI() přepočet pomocí funkce RADIANS

LINREGRESE Lineární regrese je vztah dvou proměnných, kdy jedna proměnná závisí na druhé proměnné lze charakterizovat vztahem y = a*x + b v grafickém znázornění se jedná o přímku posuzujeme dva typy hodnot přičemž jeden typ závisí na druhém

PŘÍKLAD LINREGRESE závislost prodaných kopečků zmrzliny na teplotě lineární regrese je tedy dána rovnicí y = a*x + b kde parametr x je teplota vstupní data

označení dvou volných buněk do řádku vzorců vypíšeme příkaz POSTUP označení dvou volných buněk do řádku vzorců vypíšeme příkaz Výsledkem jsou koeficienty A, B výsledná závislost je tedy vyjádřena rovnicí y = 8,97*x + 14,166 tzn. že například při teplotě 26°C přepokládám prodej cca 250 kopečků zmrzliny

jiné způsoby lineární regrese grafické vyjádření pomocí grafu typu XY další způsob pro výpočet koeficientů např. přes analytické nástroje

METODA NEJMENŠÍCH ČTVERCŮ je ekvivalentní lineární regresi matematicko-statistická metoda pro aproximaci řešení přeurčených soustav rovnic (více rovnic než neznámých) řešení minimalizuje součet čtverců odchylek rovnic grafické znázornění je aproximace dat přímkou

APROXIMACE INTERPOLACE jinými slovy příblížení či odhad nepřesné ale důvěrné vyjádření čísla nebo funkce jedná se o alternativu analytického řešení INTERPOLACE nalezení přibližné hodnoty funkce v intervalu vstupní hodnoty jsou zadány nebo získány měřením grafické řešení je proložení křivky známými body funkce

DOTAZY

DĚKUJEME ZA POZORNOST