Vypracovala: Mgr. Hana Krčová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krevní oběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

Domácí zvířata – druhy, chov
Obr. 1 Obr. 2 Opakování Žahavci.
VY_32_INOVACE_440, 22. sada, Prvouka
Elektromagnetické jevy
Lidové noviny a webové stránky. Kdo je ta dy? Kdo má domácí úkol ?
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_59_Domácí zvířata AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Příklady dědičnosti u člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Půda Svět práce, 6. ročník VY_32_INOVACE_322, 17. sada, SP ANOTACE
Křížovka – domácí zvířata
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 12 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Ukrytý.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Podstatná jména AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Smyslová ústrojí člověka
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Vítejte na farmě KLIKEJ!
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lada Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: září 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: Datum:
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí Vedení elektrického proudu v polovodičích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Pec pod Sněžkou, okres Trutnov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum: 24.
ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Věra Slezáková Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_VYTVARNE_CINNOSTI_19.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_04_Český jazyk Téma : Popis Číslo.
Napište do rámečků názvy mláďat. hříbě kotě sele štěně jehně kůzle.
Pes domácí Pes Fena Štěně Pes štěká: „Haf, haf.“ Hlídá, pomáhá, zachraňuje, vyhledává, bývá přítelem a společníkem.
VY__III/2__INOVACE__210 FYZIKA SPEKTRUM BAREV.
VY_32_Inovace_ Zima -zvířata Člověk a jeho svět 2.ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_12_Zvířata
Moje rodina NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Kateřina Vergu
OXIDY – sloučeniny prvků s kyslíkem v různém poměru
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
VY_32_Inovace_ Části dne, čas Člověk a jeho svět 2.ročník
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Otáčivé účinky síly PÁKA
It is ... They are ... There ... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu.
It is ... They are ... There ... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu.
VY_52_INOVACE_09_02_rostlinstvo a živočišstvo v Evropě
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
ZEMĚPIS SVĚTA VY_32_INOVACE_02_01_zeměpis světa 1.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
PŘIŘAZOVACÍ KARTY K VYTISKNUTÍ
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Společenská výchova – Společenská významnost
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 021
VÝVOJ JEDINCE opakování
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
DUM I. / 4. domácí zvířata Bc. Zdeněk Klíma.
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Vznik života na Zemi Autor: Mgr. Jitka Trifanová Datum:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Mineralogický systém IV. Oxidy
Transkript prezentace:

Vypracovala: Mgr. Hana Krčová VY_12_INOVACE_01_Jak_se_nosí_peří Blíže k přírodním vědám (CZ.1.07/1.4.00/21.0225) JAK SE NOSÍ PEŘÍ Vypracovala: Mgr. Hana Krčová

Jednoho rána vyvedla matka husa své děti na louku, aby jim tu pověděla něco velmi důležitého. Řekla jim: - Podívejte se jedno na druhé! Čehopak jste si povšimly? Housata byla v rozpacích, nic zvláštního na sobě neviděla. – Ptám se vás ještě jednou, oslovila je matka přísněji, ničeho jste si nepovšimly? Zdá se vám, že jste pořád žluté? Housata žasla. Ještě včera vypadala jako ze žluté vaty. Dneska však byla úplně bílá. BRUKNER, Josef. Svět zvířat. 1. vyd. Praha: Albatros, 1984. ISBN 13-827-84. s. 12.

Kvíz: Vyber správnou odpověď Koho matka husa vyvedla na louku? a) kuřata b) housata c) koťata Jakou barvu měla housata původně? a) černou b) bílou c) žlutou Co housata udělala, když si všimla svého bílého zbarvení? a) žasla b) smála se c) uletěla

Doplň vynechaná slova v básničce tráva Ten, kdo brzy ráno …………….., Uvidí, jak roste …………… Každý den ji husy ……………, Až je měkoučká jak …………… peří vstává měří BRUKNER, Josef. Svět zvířat. 1. vyd. Praha: Albatros, 1984. ISBN 13-827-84. s. 13.

Za domácí úkol si nakreslete nebo nalepte do sešitu můj obrázek a zjistěte, čím jsem pro vás lidi užitečná. Obrázek: JJ Harrison. Domestic_Goose [On line]. 18. 10. 2008 [cit. 2011-05-3]. Dostupné z WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/39/Domestic_Goose.jpg?uselang=cs. Licence: Tento soubor podléhá licenci Creative Commons