CHŘIBY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Michal Vašek, Tomáš Kříž
Advertisements

Ochrana přírody.
Kraj Vysočina Mgr. Zuzana Tichá.
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Jihomoravský kraj - procvičování
„Červenohorské sedlo“
JIŽNÍ MORAVA VY_06_Vla5_37p
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
VODSTVO ČR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Zlínský kraj.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Zlínský kraj krajské město Zlín.
Zlínský kraj.
Zlínský kraj Přírodní poměry
území bývalé Velkomoravské říše
TOPOGRAFICKÉ ZNAČKY START
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Česká republika: Řeky Hospodářský zeměpis
MORAVA.
VNITROZEMSKÁ POHOŘÍ.
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
SPOLUPRÁCE S PARTNERY – ZÁKLAD KVALITNÍ ODBORNÉ VÝUKY
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_66.
Pardubický kraj.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
území oblíbené sportovci a turisty
Jihočeský kraj Jihočeský kraj.
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Vodstvo ČR VY_32_INOVACE_03 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Příroda naší republiky
STŘEDOČESKÝ KRAJ ZEMĚPIS STŘEDOČESKÝ KRAJ 9. ročník.
Základní data Rozloha kraje –7 561 km² Srovnání krajů - ???
Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
TEREZA PAROBKOVÁ 9.A Vizovická vrchovina. Poloha.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
Lednické rybníky Rozloha 552,5 ha Skládá se z pěti rybníků Nesyt, Hlohovecký, Prostřední, Mlýnský a Zámecký Největší rybník na Moravě Nachází se u Sedlece.
ZA PRAMENEM VOLYŇKY Putování Akademie třetího věku obor Historie a místopis Totem-rdc Plzeň. Vyšli jsme z Kubovo Huti a došli přes Lipku do Vimperku,
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_Z6-002 Předmět ZEMĚPIS 6.ROČNÍK.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Vypracoval- Pavel Tomšej 9.A Zdroje : by by
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
 1. Mutěnická pahorkatina  2. Vážánská vrchovina  3. Kudlovická pahorkatina.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Moravskoslezský kraj.
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Pardubický kraj.
Soustava tří přehradních vodních nádrží pod Pálavou
Topografické značky SDH Jednov.
Vypracoval: Petr Sobek
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
CHŘIBY.
Jihomoravský kraj Rozloha:7 195 km² Počet obyvatel: (2016)
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Chřiby Marek Machovčák 9.A.
Transkript prezentace:

CHŘIBY

CHŘIBY Horské pásmo Chřiby, nazývané často rovněž jako Buchlovské kopce, vytváří pomyslnou hranici mezi severně položenou rovinou Hané a jižními rovinami Slovácka. Chřiby jsou velmi zajímavou oblastí z hlediska přírodovědného i historického.

PŘÍRODA Nalezneme zde velmi hodnotné krajinářské lokality, studánky, potoky, hluboká údolí i místa s dalekým rozhledem.

VODSTVO Na území Chřibů pramení velké množství vodních toků, jako je Kyjovka , Litava, Kotojedka. Všechny toky se vlévají do řeky Moravy (kromě Kyjovky, která ústí do Dyje). Na Kyjovce byla v Chřibech vybudována vodní nádrž Koryčany.

VODSTVO Baťův kanál – po celé délce Chřibů (uherskohradišťská strana) vede převážně uměle vyhloubená vodní cesta, která v minulosti sloužila lodní dopravě, dnes je však využívána pouze pro turistické účely.

PŘÍRODA Přírodní památka Kazatelna – osamocená, skála s vytesanými schůdky a upravenou plochou, na vrcholu je železný dvouramenný kříž, vyhlídkové místo. Osvětimanské skály  – skupina skal v bukovém lese

ZAJÍMAVOSTI Nejvyšším bodem je Brdo, na němž lze navštívit rozhlednu. Kaple sv. Barbory – raně barokní kaple

ZAJÍMAVOSTI Oblast Chřibů má nejen velkou přírodovědeckou hodnotu, ale je bohatá i na kulturní památky jako: hrad Buchlov zřícenina hradu Cimburk zámek Buchlovice

Vypracovala: Barbora Páčová 9.A