Destiláty Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TOS_432 Jméno autora: Václav Kulhánek Datum vytvoření: 13.9.2012 Předmět: TOS Tematická oblast: Destiláty Téma: Calvados Obor vzdělání: 65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která studenty seznámí s výrobou, způsobem servisu, původem a obchodními značkami destilátů. Druh učebního materiálu: Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě: HŠ2.A Destiláty
Calvados 50 odrůd jabloní Pouze z vymezené oblasti Vyrábí se z jablečného CIDRE Stařený destilát „fine“ nebo „***“ nebo „3jablka“ = min. 2 roky „vieux“ nebo „reserve“ = min. 3 roky „V.O.S.P.“ nebo „V.O.“ = min. 4 roky „X.O.“ nebo „Napoleon“ nebo „horse d´âge“ = min. 6 let existují i starší: 10 – 30 let s vlastním značením
Calvados - servis sklo: teplota: Napoleonka, degustační nechladit = cca 20°C
Calvados – obchodní značky Busnel Boulard Christian Coquerel Drouin
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura: Obrázky a videa: Pozadí: Gasnier, V., Nápoje, Slovart 2006 ISBN 80-7209-839-X MIKŠOVIC, A., Bar, Consoff s.r.o. 2009 ISBN 978-80-254-3983-8 Obrázky a videa: každý obrázek a video má hypertextový odkaz na zdroj Pozadí: