Voda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VODA 8. třída.
Advertisements

Nedostatek pitné vody Autoři : Vošterová, Nováková, Petrák.
Voda ve všech skupenstvích
 HYDROSFÉRA  created by: Wolf & Pipes ®.
Význam vody pro člověka
PROJEKT „ BEZ VODY NELZE ŽÍT“
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
Voda a její okolí.
Znečišťování a ochrana vody Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
vypracovala: Vendula skalová
Integrovaná střední škola, Slaný
22.Března. VODA Dnes má totiž svátek voda - životodárná tekutina. Pro někoho samozřejmostí, pro jiné vzácnost. Přejeme vodě, aby si každý člověk denně.
Snižování spotřeby vody
Druhy vod.
Voda a vzduch = základ života
Šetření energie Martin, Houska, Michal, Dann. Voda je stále vzácnější a dražší vodovodní baterie-umožňují jednoduché a rychlé nastavení potřebného průtoku.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Hydrosféra Filip Bordovský.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Voda v domácnosti Juhász Jindřich
Voda a vzduch.
VODA.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:
HYDROSFÉRA VODA NA ZEMI.
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Proč je voda důležitá? Život Každá živá hmota obsahuje vodu
Mgr. Mark Rieder
Voda ( environmentální příručka – 5.ročník )
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Orientační spotřeba vody při splachování Lucie Drábková, P07233
Voda je jedna z nejdůležitejších látek na Zemi. Převážná část 97% tvoří oceány a moře (slaná voda). jezera a řeky tvoří 3% (sladká voda), a 2% tvoří.
Atmosféra Země a její složení
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
RZ RZ v ní životVznikl v ní život Koloběh vodyKoloběh vody „obnovitelná“látka Kolem řekKolem řek vznikaly osady a města Civilizace.
 Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava. Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Č í slo materi á lu VY_III/2_INOVACE_05- N á zev š koly Středn í průmyslov á š kola stavebn í, Resslova 2, Česk.
Mars Jindra Kučerová. Obsah  Základní údaje  Nitro Marsu  Povrch Marsu  Atmosféra  Voda na Marsu  Měsíce Marsu  Závěr  Zdroje.
VODA ŽIVÁ. EKOŠKOLA CÍL EKOŠKOLY: snižovat ekologický dopad školy na životní prostředí a zlepšovat prostředí ve škole a jejím okolí.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Anotace: Výklad nového učiva. Autor: Mgr.Eva Palovská,2011 Ověření ve výuce: 5. 3.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Lucie Imrová NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_24_Environmentalismus TEMA:Člověk a společnost.
Země ZŠ Hejnice M. Hradil. PLANETA ZEMĚ – KOLÉBKA ŽIVOTA (U/4/2) Zkusme najít odpovědi na otázky týkající se naší „modré planety“, o kterých jsme se učili.
Litosféra stavba Země stavba dna oceánů. obsah litosféra stavba zemského tělesa ▫zemská kůra, zemský plášť, zemské jádro litosférické desky dno světového.
Průzkum spotřebitelských návyků ve spotřebě vody – Praha - říjen 2016
Zákoucká Simona Polášková Lucie
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
FVE.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Úspora vody.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Bez vody by nebyl život na Zemi
VODA.
Vypracoval:Vojtěch Szoltys
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
Eva Zaplatílková Lucie Vostárková ZŠ Chrastava
12. Hydrosféra Vodní obal země
Hydrosféra – vody pevnin
Páka s pákou se v denním životě setkáváme tak často, že si to ani neuvědomujeme páku používáme, když stříháme nůžkami, louskáme ořechy, vytahujeme hřebík,
Transkript prezentace:

Voda

Voda na Zemi Oceány a vodní plochy pokrývají 72% zemského povrchu Je to však voda slaná

Druhy vody

Neplýtvejme vodou Nezaléváme zahradu pitnou vodou Auto umyjeme v myčce Používáme úsporné myčky, pračky Sprchujeme se Na WC máme šetrné splachovadlo Kontrolujeme, zda nekape kohoutek Máme pákové baterie

Pitná voda Převážná část pitné vody na Zemi je uložena ve formě ledu Pro naše potřeby je k dispozici pouze 1% z z celkového množství vody na Zemi

Množství pitné vody je omezené Jsou země, kde je pitná voda velmi vzácná tekutina Lidé pro ni musí docházet i několik kilometrů Jsou země, které trpí nedostatkem vody

Spotřeba vody v ČR Průměrný Čech spotřebuje 100 litrů vody denně Pitná voda u nás doma nám připadá jako samozřejmost