ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
Představení komory, akce, projekty
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Celostátní síť pro venkov
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Vysočina v Bruselu Budování partnerství pro Vysočinu projekt kraje Vysočina – SROP 3.3. Výstupy projektu Vytvořeny vzdělávací moduly (5) Uspořádány regionální.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Anotace: ČR – Olomoucký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Zpráva o činnosti 2013 Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Zaměstnanost ve venkovských oblastech Olomouckého kraje MOŽNOSTI KRAJSKÉ SAMOSPRÁVY 25 listopad 2014, Olomouc Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Úloha a postavení KI AKČR
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU

ZÁKLADNÍ INFORMACE Zřizovatel zastoupení: Zájmové sdružení právnických osob OK4EU Den vzniku sdružení: červen 2010, aktivní činnost od září 2011 Účel: zastupování zájmů Olomouckého kraje v institucích Evropské unie Kancelář ČR: Jeremenkova 1191/40a, 779 00 Olomouc Kancelář Brusel: Avenue d´Auderghem 84, 1040 Brussels, Belgium Zaměstnanci: Michaela Vráželová

ČLENOVÉ OK4EU Olomoucký kraj Moravská vysoká škola, o.p.s. Statutární město Olomouc Vysoká škola logistiky, o.p.s. Statutární město Přerov Nadační ústav regionální spolupráce, o.p.s. Město Jeseník Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje Město Šumperk Agrární komora Olomouckého kraje Město Prostějov Univerzita Palackého v Olomouci

ČINNOST ZASTOUPENÍ zprostředkovávat příležitosti, které pro OK vyplývají z členství ČR v EU v oblasti průmyslu, obchodu, dopravy, životního prostředí, zemědělství, cestovního ruchu, školství, kultury apod. navazovat partnerství a členství v evropských sítích a evropských meziregionálních iniciativách podílet se na vytváření koncepcí a strategií Olomouckého kraje v souladu s politikou EU a možnostmi financování z evropských fondů zajišťovat zázemí a servis pro pracovní návštěvy z Olomouckého kraje poskytovat odborné i organizační zázemí hejtmanovi Olomouckého kraje pro výkon jeho mandátu náhradníka ve Výboru regionů a dalším zástupcům Olomouckého kraje nominovaným do orgánů EU zajišťovat organizaci školení a stáží zaměstnanců KÚOK, podnikatelů, studentů, pracovníků NNO a dalších, vyhledávat příležitosti pro školení a stáže poskytované třetími subjekty

ČINNOST ZASTOUPENÍ úzká spolupráce s evropskými institucemi (Evropská komise, Evropský parlament, Výbor regionů) a českými vládními agenturami (Czechinvest, Czechtrade, Czechtourism) monitorovat evropskou legislativu a politiku a aktuálně informovat členy sdružení o zásadních změnách či vývoji prosazovat a hájit zájmy OK při přípravě programovacích období EU, aby region mohl pokračovat v maximálním využívání výhod plynoucích z členství v EU propagovat OK v prostředí EU, zejména organizováním akcí - seminářů, workshopů, výstav, prezentací apod. představujících OK jako turistickou destinaci, vzdělanostní region, region s potenciálem investičních a dalších ekonomických příležitostí zajišťovat cílenou komunikaci s novináři, prostřednictvím elektronických, případně tištěných médií, speciálních reportů využívajících např. výstupů z konferencí, seminářů, workshopů atd. p

Zájmové sdružení právnických osob OK4EU KONTAKTY Zájmové sdružení právnických osob OK4EU KANCELÁŘ ČR: Jeremenkova 1191/40a, 779 00 Olomouc KANCELÁŘ BRUSEL: Avenue d´Auderghem 84, 1040 Brussels, Belgium Mgr. Michaela Vráželová, LL.M. e-mail: vrazelova@ok4eu.cz gsm: + 420 737 331 647 www.ok4eu.cz