NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, 2013-01-04 NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Advertisements

SOUSTAVY ROVNIC Metoda sčítací VY_42_INOVACE_26_01.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_01 TÉMA: ČESKÝ JAZYK.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_8_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_BŘETISLAV A JITKA Název: BŘETISLAV.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: AUTOR: Jana Hofrichterová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Podstatná jména TÉMA.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_03_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: Státní.
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace _31 _Abeceda 1.část Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTURozvoj čtení a práce.
Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_05_Český jazyk Téma : Skloňování.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Aleš Ondráček NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ČÍSLOVKY TÉMA: Číslovky – shrnutí,
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Radana Marelová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Věta se skládá ze slov Název školy
Práce s textem VY_32_INOVACE_1B_20
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
TRÁVICÍ SOUSTAVA – ZUBY (opakování)
Škola:. Základní škola a Mateřská škola,. Kostelní 560, Svoboda n
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640
DUM II. / 10. přírodní a lidské výtvory
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Věta se skládá ze slov Název školy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_29.
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Procvičení a upevnění učiva
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A15Prv2_Rodina
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Franz Schubert AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Porozumění jednoduchému textu 1
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Autor: Ing. Jitka Michálková
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
VY_32_INOVACE_36_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
BROUČCI A POČÍTADLO Pro skřítka Ticháčka.
Slovesné třídy.
Rovnice HRA.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Název školy:. Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Komenského 589-
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_08_Křížovka - sporty
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Autor: Mgr.Lenka Preisová
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Co je jinak-čtení s porozuměním
Věta se skládá ze slov Název školy
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, 2013-01-04 NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude jsou kamarádi ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0640  Anotace: Materiál je určen pro 4. třídu, slouží k procvičení čtení a zlepšení schopnosti porozumění textu.

Všude jsou kamarádi Honza má v domě i ve škole spoustu kamarádů a kamarádek: s Petrem chodí hrát fotbal, s Jirkou sedí u počítače. Ve škole sedí vedle Honzy vietnamská holčička Lin. Moc pěkně čte – kolik už přečetla knížek. Jožka z romské rodiny krásně zpívá, hraje taky na housle a vůbec je s ním legrace. Mít spolužáky, co jsou odjinud, to je prima, myslí si Honza. Zkouší pozdravy v cizích jazycích.

Odpověz správně : Má Honza málo nebo hodně kamarádů? Honza má hodně kamarádů i kamarádek. Jaké národnosti jsou Honzovi spolužáci? Češi, vietnamka a rom. Dokážeš říct, jaké zájmy má Jožky a proč ho má Honza rád? Jožka hezky zpívá, hraje na housle. Honza je s ním rád, protože s Jožkou je legrace.

Kolik je v textu vlastních jmen? Vyjmenuj je. Honza má v domě i ve škole spoustu kamarádů a kamarádek: s Petrem chodí hrát fotbal, s Jirkou sedí u počítače. Ve škole sedí vedle Honzy vietnamská holčička Lin. Moc pěkně čte – kolik už přečetla knížek. Jožka z romské rodiny krásně zpívá, hraje taky na housle a vůbec je s ním legrace. Mít spolužáky, co jsou odjinud to je prima, myslí si Honza. Zkouší pozdravy v cizích jazycích. V textu je 5 vlastních jmen – Honza, Petr, Jirka, Lin, Jožka.

A teď trochu přemýšlení Kdo chodí s Honzou na hokej? Nikdo, Honza na hokej nechodí. Který s Honzových kamarádů tráví volný čas u počítače? Jirka. Jak bys mu doporučil ty trávit jeho volný čas? Sportem, zábavou(divadlo, kino, četba, sejít se s kamarády a povídat si…)……. Líbí se Honzovi, že má spolužáky i z jiných zemí? Máš i ty spolužáky jiné národnosti? Nauč se jejich řečí pozdravit.

Použité zdroje: DRIJVEROVÁ, M. Pracovní karty ke světu okolo nás. Všeň: Alter, 2008. ISBN 978-80-7245-104-3. Snímek č.1 [cit. 2013-01-04] Obrázek smajlíka s červenou knihou byl použit z galerie Office. Snímek č.2 [cit. 2013-01-04] Obrázek smajlíka s modrou knihou byl použit z galerie Office. Snímek č.3 [cit. 2013-01-04] Obrázek černošského chlapce byl použit z galerie Office. Snímek č.4 [cit. 2013-01-04] Obrázek vietnamské dívky byl použit z galerie Office. Snímek č.5 [cit. 2013-01-04] Obrázek rozesmátého smajlíka byl použit z galerie Office.