Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
XV. Celostátní finanční konference
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
Víme opravdu, co to je LEADER?
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Kateřina Valdová.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. Místní.
Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu Ing. Jiří Krist Integrovaný nástroj CLLD v IROP Komunitně vedený místní rozvoj.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu Olomouc Mgr. František Kopecký předseda Krajského sdružení MAS Olomouckého kraje.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Pracovní skupiny Bystřice; 13. května Postup přípravy strategie:  – pracovní skupiny – Bystřice  – „kulatý stůl“ – Jablunkov.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 18:00 Kulturní dům Havlovice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Financování projektů z fondů EU
Místní plán inkluze + OP VVV
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
LEADER metoda pro oživení venkova
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Moje práce na Broumovsku
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska 2014-2020 17. únor 2015

SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin Místní akční skupina Jablunkovsko spolek, tvořen partnerstvím veřejného sektoru, podnikatelů a neziskových organizací, jehož smyslem je realizace rozvojových strategií a strategických plánů v rámci iniciativy LEADER Evropské unie nebo jiných aktivit, které podporují rozvoj venkova 43 členů (obce, podnikatelské subjekty, neziskové organizace)

SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin Komunitně vedený místní rozvoj metoda pro zapojení partnerů na místní úrovni, včetně občanské společnosti a místních ekonomických subjektů při vytváření a provádění místních integrovaných strategií uskutečňován na základě integrovaných a víceodvětvových strategií koncipován s ohledem na místní potřeby a potenciál, zahrnuje inovativní prvky v místních souvislostech, vytváření sítí a případně spolupráci

SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin Struktura a význam přípravy strategie jedná se o závazný dokument pro MAS Jablunkovsko na léta 2014-2020 rozdělena do tří pilířů ekonomického, sociálního a environmentálního je uplatňován princip zdola-nahoru, bude „laboratoří“ nových námětů a „motorem“ rozvoje území Jablunkovska definuje cíle, které budou realizovány z prostředků EU (PRV, IROP, OPŽP, OPZ)

SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin Struktura a význam přípravy strategie vychází z potřebnosti území, ale neobsahuje konkrétní návrhy projektů obsahuje plán financování, který bude nutno splnit podléhá schválení Mze MAS je vzhledem k operačním programům „implementační agenturou“.

SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin Harmonogram: 1. jednání pracovních skupin Kulaté stoly – 10. a 17. března 2015 2. jednání pracovních skupin – duben 2015 Závěrečné jednání – 26. května 2015

SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin Děkujeme za pozornost MAS Jablunkovsko www.masjablunkovsko.cz info@masjablunkovsko.cz